Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Muzikály příliš nemusím. Tady je to navíc umocněno o zatučnělou malou nadšenkyni. Chápu, že tvůrci chtěli vybrat někoho s antisportovní postavou, ale nechat obsadit do hlavní role tlusťoučkého nosorožce zvalchovaného kombajnem s vynuceným "jokerovským" úsměvem, to se mi prostě příčilo. Vypasenej Travolta ušel, tradičně dobří byli Pfeiffer a Walken. Jinak každá minuta se mi neskutečně vlekla, připadá mi, že jsem na to začal koukat před třemi týdny. Choreografie také nic moc, že by mi to nějak zvedlo náladu nebo že bych měl chuť začít kroutit boky, to tedy ani náhodou. Barevné to možná je, ale já tohle viděl jen černobíle. Spíš černě... 75 miliónů dolarů(rozpočet)/200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Dostala jsem pozvání od barevnejch! - To je tak boží!" Obrovská vlna obézní pozitivity se rozlila po pokoji, optimismus se drze zavrtal do omítky a plovoucí podlaha se spontánně rozvibrovala do rytmu show Cornyho Collinse. Stačilo vypnout zbytečné funkce mozku, připravit si chipsy ke chroupání, nastartovat pravou nohu k podupávání a barevná jízda bez dramatických kudrlinek mi dokázala vykouzlit jiskřičky smíchu v jindy unavených kukadlech. A za to se platí, v tomto případě hvězdami. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Muzikálům neholduju, tudíž ten který mě v sedačce donutí poklepávat melodie do opěradel má u mě vyhráno. Ten Shankmanův mě chytnul tak jako žádný jiný za poslední roky a ač to dějově připomíná třídního prosťáčka, je to herecky natolik dobře obsazené a odehrané, hudebně a textově maximálně zábavné a hlavně, geniálně choreograficky zatančené, až mě to do toho velkého kolotoče bralo s sebou. Rozumově za 4, ale ten po prvním čísle odešel, tudíž hodnotím srdcem a to jasně za 5 bodů! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes samý zpěv a tanec už sice nezbyl čas na příběh, který je osekán doslova do podoby holými větami odbyté synopse, nicméně ten zpěv a tanec nejenže působí naprosto bezprostřední radostí ze života., ale jsou natolik chytlavě svižné a zabavné, že člověk prostě nedokáže nepodlehnout dobré náladě. Spíše než Travolta v roli korpulentní dány kupodivu pobavila spíš Amanda Bynes v roli Penny. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neustále mě překvapuje jak na mě fungují muzikály. Přitom zrovna muzikál, ve kterém Travolta hraje baculatou dámu by mě podle předpokladů měl zcela míjet. Jenže ono je to všechno tak nakažlivě optimistické a usměvavé, že prostě nejde Hairspray shodit. Chcete další důkaz o tom, že Michelle Pfeiffer je nejkrásnější ženská na světě? 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Pro taneční číslo „Run and Tell That“ produkce rozřezala autobus 1957 GMC na 9 kusů. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama