Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to jenom kvůli Amandě "Who the fuck is" Bynes, která dnes skončila s herectvím. Podle diskutujících je to tragická ztráta a Hollywoodu bude trvat léta, než se z toho vzpamatuje. :D Těžko hodnotit její výkon a talent na základě Hairspraye; hraje tu holku s copánky a lízátkem, ale vím, že bych jí rád viděl v pornu. Film vcelku fajn, nemám mu prakticky co vytknout, jen ta hudba mě moc neoslovuje. Sedmde ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš vyhodit Cornyho Collinse ze Show Cornyho Collinse?.......... Scénář : Leslie Dixon, Thomas Meehan, John Waters a Mark O'Donnell. Kamera : Bojan Bazelli. Hudba : Marc Shaiman - Ocenění 2008 - Grammy Awards - nominace (Nejlepší soundtrack) 2008 - USA People's Choice Awards - nominace (Oblíbená píseň - "You Can't Stop The Beat") - http://www.youtube.com/watch?v=Ujs2TH7y2bg 2007 - Satellite Awards - nominace (Nejlepší originální píseň - "Come So Far") - http://www.youtube.com/watch?v=ZU6w0vjxpJI Jerry Stiller, který hraje pana Pinkyho, hrál v původní verzi Hairspraye Wilbura Turnblada. CITÁT - Jestli přijde ještě pár bílejch, tak tu z toho máme nóbl čtvrť......... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Good Morning Baltimore - Nikki Blonsky ,2. The Nicest Kids in Town - James Marsden ,3. It Takes Two - Zac Efron ,4. (The Legend of) Miss Baltimore Crabs - Michelle Pfeiffer ,5. I Can Hear the Bells - Nikki Blonsky ,6. Ladies' Choice - Zac Efron ,7. The New Girl in Town - Brittany Snow ,8. Welcome to the 60s - Nikki Blonsky/John Travolta ,9. Run and Tell That - Elijah Kelley ,10. Big, Blonde and Beautiful - Queen Latifah ,11. Big, Blonde and Beautiful - John Travolta/Michelle Pfeiffer ,12. You're Timeless to Me - John Travolta/Christopher Walken ,13. I Know Where I've Been - Queen Latifah ,14. Without Love - Zac Efron, Nikki Blonsky/Elijah Kelley/Amanda Bynes ,15. It's Hairspray - James Marsden ,16. You Can't Stop the Beat - Nikki Blonsky/Zac Efron/Amanda Bynes ,17. Come So Far (Got So Far to Go) - Queen Latifah/Nikki Blonsky/Zac Efron ,18. Cooties - Aimee Allen ,19. Mamm, I'm a Big Girl Now - Nikki Blonsky/Marissa Jaret Winokur/Rikki Lake , ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Pěknej pestrobarevnej muzikálek zasazenej do 60. let,občas působí dost kýčovitě a občas i trapně,ale většinou hodně vtipně a příjemně.Máte rádi Pomádu (nevztahuje se k debilní dvojce)? Pak si myslím, že vám tohle určitě padne do noty. A určitě se nenechte odtradtim tím, že Travolta tu hraje obézní maminu a vypadá jako dost zanedbanej travestita. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hairspray je všemi barvami laděný a absolutně ulítlý muzikál, ve kterém se sešel hvězdný herecký ánsámbl, který mi předvedl, že umí velmi dobře skloubit tanec, zpěv a v některých případech i aktérský výkon. Taneční choreografie měla šťávu a písně, kterých bylo na konci už na mě moc, taktéž. John Travolta vypadá v latexovém obleku hodně zajímavě a hlavní hrdinka není po dlouhé době kupodivu žádná vychrtlá kost. Zkrátka průměrně natočený americký muzikál, který se skvěle hodí na zaplácnutí odpoledne, a neomrzí (tedy aspoň mě) po více jak jednom zhlédnutí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • V cameo rolích se objevili Ricki Lake (která hrála Tracy Turnblas v prvním filmovém zpracování Hairspray (1988), režisér Adam Shankman a skladatelé Marc Shaiman a Scott Wittman jako hledači talentů v závěru filmu. (Galadriel)
  • Hairspray měl premiéru v divadle Neil Simon Theater 15. srpna 2002 a do května 2008 proběhlo 2375 repríz. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama