Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, který mi svou atmosférou zpočátku připomínal Burtonovy animované příběhy. Hlavně skvělé vedlejší postavy (mozek Brian a hláškující nesmrtelný králík toužící po smrti v podání Steva Buscemiho) tahaly tenhle film do vyšší ligy. Boužel, když už tam měli nakročeno, sjel snímek na tu typicky dětskou cestu (jsme přece animák) a ke všelijakému moralizování, které sice extrémně nevadilo, ale na druhou stranu trošičku zamrzelo, vzhledem k možnostem, které tady byly. 6/10 ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Animace fajně temná, myšlenka ďábelských vynálezců celkem pěkná, nabízející spoustu možností seberealizace. Kámen úrazu je ale v tom, že Igor není moc vtipný. U moderních animáků už jsem si tak nějak zvyknul na to, že většina hlášek a komických kousků leží na vedlejších postavách a ze Scampera a Briana opravdu občas něco vypadne, ale není toho tolik, aby to aspoň z části vyvážilo k uzoufání nudnou hlavní linku s Igorem a jeho výtvorem. // 45% ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý animák. A navzdory zdejším hodnocení je dobrý! Sice jednoduchý, graficky méně náročný, ale hýří lehko stravitelným vtipem, sarkasmem a ironií. Plus téměř půltucet hlasů věhlasných osobností (Cusack, Buscemi, Cleese, Leno,...). Bohužel není výrazný, ale je svým ošklivým Igorovským způsobem roztomilý. Přinejmenším neurazí a svou necelou hodinou a půl nikoho nemá šanci unudit. Navíc Igorovi pomocníci, nesmrtelný nihilitický králík Scamper a "geniální" mozkorobot Brain, jsou prostě úžasní. Pokud máte chuť na nenáročný, avšak zábavný animovaný příběh o klasickém dobru a zlu, nenechte se přemlouvat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Igor doplácí hned na několik klasických scénáristických klišé, kvůli nimž se ze zajímavě temně rozjetého animáku bohužel nakonec stane tuctová podívaná určená především dětem (ačkoliv to tak ze začátku vůbec nevypadá). Lehounce nad průměr ho tahají postavy, jako senzační nemrtvý králík toužící po smrti, dále scénáristické narážky na různé horory (Frankenstein je jasný snad každému, ale padnou tu i pojmy jako Braindead a dojde i na Jekylla a Hydea, akorát že v ženském provedení Jaclyn a Heidi), dobře vybraní dabéři (šišlající Cusack, Buscemiho králík nebo pološílený Cleesův doktor Glickenstein), slušná i když nijak oslňující animace a výborná hudba Patricka Doylea (i on si tu trochu utahuje ze svého vlastního Frankensteina). Takže dávám tři. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príznačne temne štylizovaný ne-burtonovský animák s unikátnou osobitou animáciou, ktorého však ani tých pár skvelých nápadov a jemné zmodernizovanie príbehu klasickej frankensteinovskej postavy z ľahkého nadpriemeru nevytiahne. Prospelo by mierne zoštíhlenie deja (a naopak väčší priestor niektorým postavám) a väčšia pozornosť obsiahnutým vtipom. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)
  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)

Reklama

Reklama