Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

smolicek04 

všechny recenze uživatele

Igor, ked som začul natov tohto filmu musel som si ho zohnať. na moje očakavanie je to celkom mili filmík no niečo mu chýba. Asi troch aviac emocií lebo to čo som videl balancuje na priepasti. No Igor ma aj svoje dobré stránky a jedna je dobry koniec ako u každých animákoch no u tohto som to vobec neočakaval, milo ma prekvapilo ako dokáže aj ničoho spraviť for ako jerho priateľoch. Celkove hodnotenie sa opiera o celkovy dojem a záver. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem získal pocit, že se bude jednat o vydařený animovaný snímek. Po nedlouhé době jsem měl smíšené pocity. Příběh bohužel značně pokulhává. Je zde vidět snaha o vtip, který se vydaří jen v malé míře. O animaci ani tak nejde. Ta je poměrně vydařená, ale devízou je právě děj. Z druhého pohledu je možná dobře, že ,,Igor" není animák k popukání a zaměřuje se na příběh. Přesto je film pouze průměrem. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Igor je svým vzhledem podobné dílo jako Tim Burton's Corpse Bride, The Nightmare Before Christmas nebo rovněž Selickova chystaná Coraline. Začátek je celkem chytlavý, prostřední část však ztrácí a tak nějak se vleče, poslední půl hodinka však opět chytá dech, nabírá na tempu a předchozí deficit slušně vynahrazuje. Pár vtípků tu také sice je a scéna zpívajícího sboru slepých dětí je světlou výjimkou jinak temného animáku. Navíc je Igor občas odsunut na vedlejší kolej a hlavní štafetu nepřebírá ani jeho monstrózní výtvor jménem Eva, nýbrž pro mě asi nejlepší postava filmu a tou je skvělý a cynický Scamper, výtvor Igora s hlasem Steva Buscemiho - znovuoživený a zároveň nesmrtelný králík s přáním trvalé smrti. Igor je spíše řadový animák, který by zapadl do dílny Cartoon Network, místy je originální, klade důraz na detail, je vizuálně na úrovni, ale úspěch i zábavu jsem čekal na vyšší úrovni a jako produkt pro děti to také nebude to pravé ořechové. (6/10) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

I když mě zaujala makabrózní atmosféra parodující Frankensteina (každý Zlý vědec má nějaké německé příjmení) a jsem si vědom toho, že každý takový vědec má svého hrbatého Igora (viz. Zeměplocha nebo Mladý Frankenstein a jeho Eye-gore), Igor mě dlouhou dobu ne a ne chytnout... až do okamžiku, kdy začala Eva "zkoušet." Jestli někoho dostala hláška s Braindead, mně zase totálně rozsekala citace Sunset Blvd. - "Mr. DeMille, I'm ready for my close-up." ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá animace v sobě skrývá pořádnou dávku černého humoru, která tenhle animák řadí někam mezi ty, které bych dětem nejspíš nepouštěla. Každý jiný se ovšem ve správné náladě musí opravdu bavit nesmrtelným králíkem se sebevraždenými sklony a skupince slepých sirotků zpívajících o tom, co vidí. Na kvalitě přidávají i různé narážky na jiné horory. Škoda jen, že si film svůj sympatický cynismus neudrží po celou dobu a dokonce i nad městem, kde jsou všichni zlí opět vysvitne slunce. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)
  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)

Reklama

Reklama