Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

CrazyLom 

všechny recenze uživatele

Film disponuje výborným začátek, který ale klesá a klesá, až ve finále klesne snad úplně nejníž. Ohromná škoda, že tvůrci nevymysleli lepší příběh - při troše štěstí nějaký, který by divák nedokázal přečíst po úvodní scéně s Evou. Veselý a šťastný konec mě naprosto znechutil a zkazil dojem, takže druhá hvězdička je za nesmrtelného králíka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, ĎÁBELSKÉ VYNÁLEZY. TAKOVÉ, KTERÉ VÁS ROZDRTÍ, ZABIJÍ, OŽIVÍ A PAK ZNOVU ZABIJÍ DALEKO HORŠÍM ZPŮSOBEM. MY JE VYRÁBĚLI A SVĚT NÁM PLATIL, ABYCHOM JE NEPUSTILI ZE ŘETĚZU“..... /// Igor - to je (celkem) hodně černýho humoru, kolem kterýho je nakreslenej příběh. Zvlášť jeho přátelé drží děj dlouho nad vodou. Jinak je to ptákovina, která dospělýho asi přestane bavit dřív než za 80 minut. Narozdíl od mýho syna...... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč mozek funí. 2.) Chci v diskuzích na CSFD polemizovat, jestli je Igor podobnější Burtonovi nebo Selickovi. 3.) Sousedi o mě tvrdí, že jsem ,,Ďábelskej vynálezce“. 4.) Nechápu, co všichni máte na mozku. A mrtvým králíkovi. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Igor jako Frankensteinův sluha by byla vděčná hlavní postava animovaného filmu. Jenže scenáristovi to nestačilo, tak si vymyslel spoustu zlých vědců (ale na Frankensteina zřejmě neměl práva) a něco, co by se s přimhouřenýma očima dalo nazvat příběhem. Jistě, něco mohl zkazit český dabing, ale obávám se, že tento film neměl šanci už na monitoru autorova počítače. Přestože jde o film americký, závěrečné titulky jsou plné francouzských a vietnamských jmen. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Blah! Igor, i když se prvních dvacet minut tváří jako stylově-atmosférický mix Nightmare Before Christmas, Corpse Bride a možná i Dexter's Laboratory, je ve svém výsledku nakonec jen typickou a poměrně nudnou opakovačkou na téma jak chytrý šmudla vyškolil zkažený svět. Takže dvě hvězdy za pár dobrých nápadů a několik vážně skvělých hlášek. I know, right? And she's not even done, yet! ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

I když mě zaujala makabrózní atmosféra parodující Frankensteina (každý Zlý vědec má nějaké německé příjmení) a jsem si vědom toho, že každý takový vědec má svého hrbatého Igora (viz. Zeměplocha nebo Mladý Frankenstein a jeho Eye-gore), Igor mě dlouhou dobu ne a ne chytnout... až do okamžiku, kdy začala Eva "zkoušet." Jestli někoho dostala hláška s Braindead, mně zase totálně rozsekala citace Sunset Blvd. - "Mr. DeMille, I'm ready for my close-up." ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)
  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)

Reklama

Reklama