Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní, ale bohužel hodně nevyrovnané. Na jedné straně pan Dokonalý Brzobohatý s koutky tu dole, tu nahoře, podle toho, jestli došly nebo nedošly "Bobule", s rolí opravdu vžití Ivani Trojan a Chýlková, a dnes možná nejhezčí čs. herečka Táňa Pauhofová, na druhé straně ochraptělá Tereza Voříšková a stejně herecky nevěrohodný Marek Galló, a jako nejzbytečnější (a bohužel, i nejtrapnější) postavička řemeslník Oldřich Navrátil, jehož repliky do tohohle vtipného a přesto velmi citlivého filmu vůbec nepasují. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* na televizní tvorbu hodně slušný a nápaditý kousek. Dobře balancuje mezi dramatickými i humornými částmi a nesklouzává k přehnaně podbízívému sentimentu. Prostě příjemná všehochuť i s trochou tajemna, která je schopná pobavit velmi široký okruh diváků. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +pohromadě Táňa Pauhofová a Tereza Voříšková, to se nevidí každý den, i ostatní herci potěšili a byly výborní, má to celkem zvláštní pointu -čekal jsem něco jiného, škoda, že to skončilo tak brzy, že to nebylo delší/// Na BrainStrom jsem pohlížel jako na jeden z nejlépe natočených a nejzajímavější filmů, které nám česká televize nabídla. Bohužel jsem ho na poprvé minul a tak jsem se na něj těšil skoro celý rok. Samotná látka mě sice spíše zaskočila. Nezjišťoval jsem si o čem, že to má byt, jen jsem věděl o hereckém obsazení. V konečném hodnocení musím ale scénář i režii hlasitě pochválit. Herci jsou kapitolou sami pro sebe. Takhle dobře vybrat herce se povede málokdy a po herecké stránce nemám výhrady. Celkem jsem si tento film, i přes jeho melancholické naladění užil./// Celkem 79%/// ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Někdy se stane, že nějaký televizní film mě vyhodí ze židle. Někdy se to stane a většinou je to v koprodukci s HBO. Když se mi tohle stane s českým filmem, dlouho nad tím přemýšlím a nechápu. BrainStorm má dost poetický nápad, pan Strach ho ale natočil tak skvěle, že jsem si chvíli myslel, že koukám na celovečerní snímek. Jeho hra s filtry a snaha do jeho filmů nabouchat co nejvíce zajímavých herců mě udivuje. Klobouk dolů. BrainStorm mě opravdu moc mile překvapil. Člověk si u takových filmů občas říká, proč tak evidentně realistický film nemá v sobě alespoň kus reality. Proč by na světě nemohlo být něco…kouzelného, co by dokázalo změnit aktuální situaci? Třeba i je, jenom je třeba hledat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak na české poměry je to dost slušné, s dobrým nápadem, slušnými hereckými výkony a na televizní film dobrou filmařskou stránkou. I psychologické to celkem je a ten scénář funguje taktéž docela dobře, až na pár prkenných dialogů a scén. A humor tu taky celkem dobře funguje, nejedna scéna mě pobavila. Největší problém ale vidím v tom, že to na hodinu a půl předvede celkem málo. Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem od toho prostě víc, protože se v tom dalo rozehrát víc. Nebo aspoň líp. Ani tady mě Strach bůhvíjak neoslnil, ale na to, čím ten film je, je povedený a celkem se mi líbil. Slabé 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)
  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)
  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)

Reklama

Reklama