Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (790)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Další z těch, jehož kousky se musí složit jako puzzle, (v tomto případě má to puzzle 8 dílku). Ze začátku, se vám ty dílky budou zdát přehnané, nebo dokonce snad jasné, (vždyť je to tak jednoduché!), ale jakmile začnete skládat pochopíte, že jste se mýlili. Tolik k filmu. S jeho obsazení také nemám problémy, sympaťák Matthew ze Ztracených, Dennis Quaid se snažil až tak, že místy jsem mu toho agenta žral. Jak říkám, prostě zajímavý film. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

8 pohledů? Nepovídejte... Paul Greengrass: "Uff, mám takový pocit déjà vu." Scénárista Barry Levy: "Rejžo tak jsem to dopsal. Na začátku jsem si dal fakticky záležet, ale pak jsem to vzal trochu hopem, to víte ta tequila s jedním zamává. Ale nebojte ta závěrečná klišé v pohodě zamaskujete. Zkuste třeba desetiminutovou automobilovou honičku skrz město. Řemeslně jste šéfiku fakticky třída, to se musí nechat." Real american: "Óu, dhats gůd můví, ívil spaniš pípl elau teorism on deir sojl? Sou kill dem ál!" Španělský hráč na španělku: "Nejprve bych apeloval na naše americké amigos, že my nejsme teroristi. Proč si zlý američtí filmaři museli vybrat zrovna naší krásnou zem na spáchání takovéhoto zavrženíhodného činu? A k hudbě bych se vyjádřil v tom smyslu, že bych si jí samostatně učitě nepustil, ale do filmu tohoto typu sedne perfektně." Akira Kurosawa: "Zajímavý nápad. Trochu mi to připomíná jednu z povídek Akutagawy. Ta by stále za zfilmování!" Pravidelný divák seriálu 24 hodin: "Dobré, skoro jako dvojepizoda Jacka Bauera akorát nesmrtelného agenta tady hraje čtyřiapadesátiletý Dennis Quaid. Takže vlastně o ničem." Hnidopich: "Vodu! Vodu! Padají na mě mdloby, tolik kiksů a nelogičností! Třeba ten poslední záběr. Projede "broučí" taxík jaký jezdí v Mexiko City, kamera se zvedne výše a je tam násilně doroubované panorama Salamancy s odlétajícím CGI vrtulníkem. Brrr..." Terorista: "Začátek je správně explozivní, ale zase to nevyšlo. Aj ta krajta!" A za diváka DaViD´82: "Vidět, nenudit se, dokoukat a zapomenout. Prostě solidní a neurážející popcornové řemeslo." ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Správná adrealinová akční pecka, která tady na začátku roku chyběla. Film má spád od první minuty,člověk se u něj ani na chvilku nenudí a celé to hodně rychle uteče. Scénář přitom není zas tak objevný a některé postavy se mohly klidně vynechat. Pohled Sigourney Weaver byl aspoň dobrým úvodem a měl spád, postava Whitakera tam ale vůbec mít nemusela (a to se nezmiňuji o té malé holčičce). To ale ve výsledku vůbec nevadí, protože ostatní postavy to všechno plně vynahrazují a člověk se při smrtícím tempu nemá ani čas těmito chybami zabývat. A když už to člověku začne vrtat hlavou, tak se režisér vytasí s ultimátní automobilovou honičkou. Prostě příjemné akční překvapení. Akorát nevím, jestli to bude fungovat i napodruhé. P.S.: Dennis Quaid by mohl z fleku nahradit Sutherlanda ve 24 hodinách. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Wau, to byl fofr, že jsem nestíhal ani počítat z kolika úhlů pohledu jsem to nakonec vlastně viděl. Skvělej nápad natáčet vlastně jednu scénu a tu s každým novým úhlem pohledu dalšího člověka dějově posouvat pomalu dál. Netřást občas tou kamerou, to prostě ve filmu nesnáším /vyjma Paula Greengrasse / neměla by filmová akcička nejmenší chybu, ale i tak byla hodně vymazlená. Letos je zatím v kinech opravdu velmi chudá úroda akčních filmů, takže na tohle jsem běžel nadrženej jak stepní vlk a odcházel zcela uspokojenej a to je zásádní. Hlavně ta městská honička no hmmmmmm ja se úplně olizoval nad tou dobrůtkou co mi kluci americký uvařili. Na zážitku z filmu přidává i sexy hudba. Matthew Fox v tom obleku se sluchátkem v uchu je přímo k sežrání a kdyby byl stejně jedlej i konec filmu, dal bych plnej počet hvězdic. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opět jeden snímek, o němž si myslím, že by si zasloužil nějaké to procento navíc. Mozaiky lidských osudů, proplétající se mezi sebou jsou ve filmovém žánru většinou excelentně vytvořenou lahůdkou, která s každým soustem odkrývá něco nového, překvapivého či šokujícího. Úhel pohledu v tomto funguje stejně a zároveň i odlišně. Osudy jednotlivých osob se opět proplétají, v tomto případě je tak činěno prostřednictvím "Úhlu pohledu" každé z hlavních postav. Každý jednotlivý úhel rozvíjí příběh dále, přičemž tak odkrývá spoustu faktů, utajovaných informací a lží. Prototyp charakteru "Hlavy Spojených států" a jeho ochránce, Thomase Barnese možná působí jako tradiční klišé: Čestný a spravedlivý prezident, který má okolo sebe samé podrazáky, hajzly a zmrdy. Poctivý, tvrdě pracující muž, který kdysi schytal kulku určenou prezidentovi. Kolegové ho nyní pomlouvají a vedou nepěkné řeči o tom, kdy se zase složí a jestli vůbec ví, co dělá. Proto mu ani neumožní, aby prezidenta zase chránil. Myslí si, že ještě není připravený. Závěrečná scéna setkání Dennise Quaida a Williama Hurta možná působí jako další klasické klišé, ale mě zkrátka ten moment přišel z nějakého důvodu romantický:) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Když člen ochranky (Dennis Quaid) přijde za šéfredaktorkou (Sigourney Weaver) do přenosového vozu a požádá jí, že by chtěl vidět záznam z kamery, šéfredaktorka pobídne střihače: "Kevine!" Při následujícím flashbacku, i když se jedná o identickou situaci, již šéfredaktorka střihače nepobídne. Záběr byl tedy filmován na dvakrát, i když se jedná o tu samou situaci. (BrianStorker)
  • Premiéra filmu se odehrála 12. února 2008 právě ve městě Salamanca ve Španělsku. Zúčastnil se jí režisér i hlavní představitelé filmu. (don corleone)
  • V první polovině honičky se 4krát objevuje Volkswagen Golf druhé řady v červené barvě na čtyřech jiných místech. (kotalicek)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama