Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (791)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento akčný thriller sa ani nezdá byť taký krátky, aký v skutočnosti je. Film pekne odsýpa, nápad ukázať udalosti z rôznych uhlov funguje výborne. Škoda trošku nedotiahnutého scenára, alebo sú na vine nožnice? Hovorím, teda píšem o ne/využitých postavách, ktorých teroristi využili, teda policajt, najatý terorista a jeho brat ako rukojemník. Týmito postavami sa dal príbeh obohatiť a tých 10-20 min. navyše by sa dalo v pohode zvládnuť. Akcia je svižná, určite pripomenie Bourneovky od Greengrasa, takže týmto príjemným filmíkom si môžme skrátiť čakanie na ďalšie pokračovanie. Ak vôbec bude. Takže z môjho uhla pohľadu ide o svižnú,akčnú jednohubku, ktorá poteší. Film 80%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zábavná jednohubka, která mi sice půldruhou hodinku náramně zpříjemnila, ale právě její rázovitost mi vadí. Adrenalinem nešetří, dobrými herci už vůbec ne, ale daleko víc bych si ji užil, kdyby se skutečně jednalo o původně zamýšlený scénář k celovečerní 24 a já bych s hlavní postavou (tím pádem Bauerem) dokázal najít společnou řeč. Takhle zůstává efektně, ale až příliš letmo navržené trauma. Režie svižná, propletenost postav a linií dostatečná, ale v hlavě mi zůstalo jen pár okamžiků a současné vyvrcholení všech pohledů. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Terorismus, 11. září, americký prezident.. bum bác, odhalení, košatý happy-end!! Za oceánem o tom zřejmě chtějí vyprávět, tak jim to nechejme. Na střechách domů vykukují k zásahu připravení odstřelovači, všude se to hemží nejtajnějšími agenty, tamními policisty.. Do španělské Salamancy totiž míří světoví hlavouni, přičemž ten největší a nejcennější má mít momentálně důležitý projev. Zazní výstřely; jenže všechno bude docela jinak. Ve zmatku, krvi a falešných agentech se má vyznat „typický americký klaďas“ Dennis Quaid a úsporná stopáž má jedno výrazné plus.. Nosná sekvence samotného atentátu je totiž neustále vracena a nabízena pohledem několika zásadních svědků. Je to vskutku zajímavá mozaika, do které přibývají další dílky, odhalující celou konspiraci. Zhruba v polovině daný flashbackový postup začíná kapánek nudit, nicméně „úhel pohledu amerického prezidenta“ dá ději nový impuls, stejně jako fakt, že jsou nabízeny postavy (holčička Anna, rozplétání dalších atentátníků), které nás s ohledem uplynulého o to víc zajímají. Divák se tak stává součástí „vyšetřovacího“ týmu. Do nadprůměru snímek tahají i lidé po boku režiséra. Kamera (Amir Mokri) je v neustálé permanenci, střihová (Stuart Baird) propracovanost je na nejvyšší úrovni. Občas to sice zavání lehkou neuvěřitelností (automobilová honička, jeden sám zlikviduje vycvičenou prezidentskou ochranku) a propagandou těch pravých amerických hodnot, nicméně to má neuvěřitelný spád, klíčové okamžiky jsou čitelné a celé je to smíchané s úctyhodným přehledem. I herecky je snímek s ohledem na žánr radost sledovat, například takového Foresta Whitakera v roli turisty, který snímku dodává trochu toho humanismu. Nějakou zásadní hloubku nehledejte, nicméně ke konci vyvstává otázka, zda-li je život jednoho člověka (i když je to prezident nejmocnější velmoci) ceněn víc, než život desítek lidí kolem.. 70%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

A tak končí ďábelský plán teroristů na jedné malé holčičce, prezidentovi je opět nasazena ochrana, svobodný svět může vydechnout úlevou a pak končíme dřív, než začne pomalejšímu divákovi pracovat mozek. Nápad s několika úhly pohledu a dynamické honičky bohužel nevyváží neskutečně překombinovanou a děravou zápletku. O co že těm teroristům šlo a co že byli zač? ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Snímek, od kterého jsem nečekal nic jiného než jen tuctovou podívanou a dostalo se mi velmi svižného a nápaditého filmu. Přesně v okamžiku, kdy už mne opakování atentátu začalo trochu nudit, přišla na řadu prvotřídní honička, při které jsem místy ani nedýchal. Nemám co zásadního snímku vytknout, snad jen přílišnou vykonstruovanost, ale bez té by asi podobný příběh natočit nešlo. Pete Travis si odbyl skvělou celovečerní premiéru a určitě o něm ještě v budoucnosti uslyšíme. Slušné čtyři hvězdčiky, trochu se i divím, že Úhel pohledu má jen 70%........ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Pro natáčení v Mexiku se musely vyrobit kulisy náměstí v Salamance. Replika byla o něco menší, než originál. (don corleone)
  • Značná podobnost se seriálem "24 hodin" není náhodná. Scénář se měl stát předlohou celé jedné série příběhů Jacka Bauera. (77Ivana)
  • Asi proto, že se tvůrci přesunuli na úplně jiný kontinent, uniklo až moc faktických chyb. Filmaři si nevšimli, že španělské značky vyžadující zastavení hlásají obyčejné STOP, a ne ALITO, že tam nejezdí typicky americké taxíky a že auta nemají americké poznávací značky. (Kailo)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama