Reklama

Reklama

Po stopách svého slavného krajana, francouzského tvůrce hororů Alexandra Ajy, a velmi specifických a krvavých italských giallo filmů se vydalo režisérské duo Alexandre Bustillo a Julien Maury. A jejich vynikající hororový thriller z roku 2007, který byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Sitges, je skutečně určen jen otrlým povahám. Hlavní hrdinkou je zde těhotná fotografka Sarah, které se jednoho deštivého dne po vážné dopravní nehodě zhroutí celý svět. Ona sice ze zkroucených plechů nakonec vyvázne živá, a dokonce i plod, který nosí v těle, je podle doktorů nezraněn, zato její životní partner Matthieu zaplatí tragický incident životem. A ani o čtyři měsíce později, v čas Vánoc, není Sarah s touto životní ztrátou smířena. Během jedné ze svátečních nocí krátce před porodem se ale odehraje událost, která její pohled na svět změní. Jejím poslem je zoufalé zabušení na dveře, za nimiž stojí neznámá žena tvrdící, že sama právě prožila vážnou dopravní nehodu a potřebuje si zavolat. Zakrátko je jasné, že její příchod rozhodně není náhodný. Tato osoba přišla do domu ubližovat a prolévat krev. Je to ďábel v lidském těle a vyčerpaná Sarah nemůže doufat, že někdo uslyší její volání o pomoc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (585)

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Snesu hodně, ale tohle je prostě chorý. Skoro jsem se u toho pozvracel a přišlo mi to jako scenáristická sračka, jejímž jediným cílem je šokovat, a proto jí opovrhuju. Dějově je to absurdně nevěrohodné a celé jsem to protrpěl. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku moc hezky strašidelné a zneklidňující, následně úctyhodný gorefest (v závěru už horko těžko sledovatelný). Brutalita je zde opravdu extrémní, ale chvílemi bohužel samoúčelná a skutečně přehnaná (nemluvě o jednom neuvěřitelně WTF momentu, který je jak z jiného filmu). Pointa a adekvátní (drsný, zvrhlý, ale přitom smysluplný) konec naštěstí leccos zachraňují a dělají z filmu ve výsledku hodně silný hororový thriller... 80 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jen pro silné nátury. Děj to má, ale komu se něco takovýho může líbit? Násilným psychopatům, co vraždí s nůžkama? Tohle mi jednou zaručeně stačilo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Uvnitř je film se silným amatérským nádechem. Amatérismus zesiluje i amaterský dabing od Perla Group, se kterým jsem měl to štěstí film vidět. Především vedlejší postavy byly nadabování vskutku komicky. Eliminovat veškerý potenciální strach se tedy povedlo dokonale. Herečky jsou neuvěřitelně ošklivé. Efekty jsou na strasně nízké úrovni. Nicméně tvůrci se ani trošku nebáli ukazovat svoji neobratnost, tudíž jsou všude spousty krve. Tedy trošku předbíhám. Krev se začne objevovat až po totálně nudném úvodu. Nicméně, jakmile se začne objevovat, tak je to celkem milé a vítané. Naprosto exkluzivní je domácí porod v závěru. Film doporučuji zejména všem těhotným maminkám i tatínkům. Pěkné 2*. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové tak tohle je konec! Dobře jsem věděl, že to nebude žádný kafíčko, ale tohle je extrém všech extrémů. Strašně rád bych tomu udělil plnej počet a stejně tak bych chtěl dát odpad, nakonec moje hodnocení zůstane někde mezi tím. Né, že by to bylo špatný. Po režijní, scénáristický a technický stránce je to vlastně docela dobrý. Ale pro Boha proč ten strašnej důraz na brutalitu?! Pravda, jinak by to bylo o třídu horší, ale raději budu koukat na špatnej film, než na cvokařinu ze který budu mít do konce svýho života trauma. Dávam tři hvězdy. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, otřesný dabing, podle mě pubertálních možná ani ne dětí, kteří ještě neumí ani správně artikulovat a hrají si na drsné. Za druhé, krvavé scény jsou přehnané až do nechutných záběrů. Za třetí, vážně jsem nepochopila proč skoro všichni byli ke konci jako zombie, mělo to být gradování a nepředvídatelnost děje? Bylo to otřesné a zesměšnění celého námětu. A za poslední, děj a příběh je originální a neokoukaný, kdyby režiséři nebyli takový "přeháněči" tak by to byl skvělý snímek, ale to by zde nemohlo být tolik odporných záběrů a trapné hudby a celková atmosféra filmu by musela být o něco více dospělejší, ale dvě hlavní aktérky zahráli i takhle zvláštní roli skvěle. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla po dlouhé době, hodně kvalitní gore podívaná, tentokrát z francouzské dílničky. Pro mnohé je to též výborný horor co se týče příběhu a pointy, ale popravdě řečeno stačilo jenom prvních 20 minut trošku zapnout mozek a závěr filmu si můžete hravě představit, čili je to dosti předvídatelný příběh, ovšem s dobrou atmosférou a kvalitními gore scénami. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Napíšu jednu věc: MASAKR!! Slušný horor, napětí by se dalo místy krájet... Jinak ve filmu: krve, na 3 jiné "krvavé" horory... Začátek si říkám co z tohoto snímku bude, a pak se to rozjelo, pěkně rozjelo... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže prvních 30 minut jsem si řekl "Kde je sakra něco skandálního či šokujícího?" Strašně mě to nudilo a nijak extra nebavilo a dost jsem se lekl že se bude jednat o další kousek typu The strangers, takže všude hype abych byl na konci zklamán. Nicméně po té půlhodině film nabere grády a krve se fakt nešetří. Navíc nesnáším když se ve filmu ehm....kastruje, takže tahle scéna mi moc dobře neudělala. Zbytek je sice brutus kde se pro krev a násilí nejde daleko ale nebylo zas tak šokující jak jsem původně čekal. Co mě ale dost rozesmálo byl konec s policajtem, to si tvůrci mohly odpustit protože mě to dost rozesmálo. A on celej konec byl poměrně předvídatelnej. A co už vůbec nepochválím je ústřední duo žen, jsou nesympatické a hlavní záporná postava je neuvěřitelně hnusná. Čekal jsem více něco šokujícího ale film mě bavil dostatečně abych dal 4*. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Toto je hororový masakr "par exelans"!!! Francouzi šli opravdu na maximum. Masakr, který překonává ve své brutalitě, krutosti a řezničině ty nejklasičtější kulty 70. let a hravě dotahuje a překonává novou vlnu hororu ve stylu Aji, Rotha a Zombieho... Něco takového jsem snad ještě neviděl, film, když už se zdá, že ve finále trochu ztrácí dech, nabere asi na 10 minut natolik extrémně šílené a drastické obrátky, že jsem i já měl co dělat, abych to nějak vydýchal... Míra brutality snadno dosahuje první části Ajova"Haute Tension"(v domě), ale jak již samotný název naznačuje, takhle vypadá celý film... Je to neskutečně agresivní, brutální a šokující souboj ženy bránící svůj život a svoje dítě uvnitř svého lůna a vyšinuté ženy, která ho chce za každou cenu dostat z lůna ven. Každého, kdo dům navštíví samozřejmě odrovná tím nejbrutálnějším způsobem... Opravdu NEDOPORUČUJI těhotným ženám!!! A nedoporučuju citlivým povahám. Pokud nemáte horory v lásce, nedívejte se na něj. Pokud ano, posadí vás to na zadek... /90%/ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt dobé. Fakt husté. Francúzom to stále šlape a z jednoduchých zápletok vedia namiešať správne brutálny a nechutný horor. Snaha o dorovnanie skvelej NOCI S NABRÚSENOU BRITVOU je zrejmá, ale na to to bolo predsa len menej režisérsky vycibrené. Napriek tomu ide o schopnú survival záležitosť, ktorá vás prinúti priložiť ruku k ústam... ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Co se týče gore, tak tady si natěšenci přijdou na své opravdu v míře vrchovaté, všechno se to navíc v průběhu filmu stupňuje až do ultrafinále. Kdo nemá rád pohled na krev, ten ať se na to vůbec radši nedívá. V první polovině je slušně zvládnutá atmosféra, byl jsem z toho místy docela nervozní. Velké plus dávám hudebnímu, resp. zvukovému doprovodu - ty noise (nebo power electronics, hehe) ruchy tam výborně sedly, škoda že to nebylo rozvinuté do celého filmu. Jo a žena v černém je sexy kočka. Čtyři a půl hvězdičky. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Naprostý šílený horor ! Po dlouhé době jsem viděl pořadný a brutální krvák, který mě nepřestal bavit ani vteřinu. Děj je sice jednoduchý, ale funguje naprosto skvělé a konec není aspoň tak čitelný jak vě většině hororů. Chování postav je někdy sice trošku dementní, ale to tvůrcům rád odpustím. Skvělý debut talentovaných režisérů. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY! Krátký, úderný a nadmíru krvavý snímek, jehož úvodní půlhodina je opravdu nervy drásající - pasáž od zazvonění neznámé u Sářiných dveří do chvíle kdy na ni fyzicky zaútočí patří k tomu nejděsivějšímu co jsem v poslední době viděl. Poté přichází ke slovu přímočaré, zběsilé násilí, které se ovšem ke konci začíná zvrhávat v parodii sebe sama (opravdu komicky už působí souboj "zombíků"). "Uvnitř" má několik nepřehlédnutelných slabin - některé postavy přes vážná zranění docela dobře fyzicky i nadále fungují, tajemná žena se dostala stejně tajemně (a nevysvětlitelně) do zamčeného domu, 3. policista se chová jako debil, podobně jako Sára, která revolver odhodí do postele, aby si následně vyrobila provizorní kopí z roury od vysavače, přičemž tuto zbraň nakonec stejně nepoužije. Také totožnost a motivy neznámé se dají poměrně brzy odhadnout. Ale přes všechny výše zmíněné nedostatky určitě patří tento film ve svém žánru k těm zdařilejším kouskům. Nedoporučuji těhotným ženám a milovníkům koček. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dříve měli Francouzi novou vlnu a teď zřejmě hororovou. Francie je po Americe nejkvalitnější distributor, takřka v jakémkoliv žánru (bývaly to komedie, později akční filmy, nyní horory) ale to co u nich vzniká v žánru hororu, prakticky nemá konkurenci, zvláště co se týká brutality. Začal to Aja a přidávají se další a díky tomu, že hororovým fandům americká produkce, nic moc kvalitního nenabídne, jen tak se to nezmění. Příběh je jednoduchý a prakticky celý děj se odehrává v jednom domě nebo spíše ve dvou místnostech ale co si tvůrci dovolili nemá obdoby ani ve srovnání s italskou hororovou produkcí 70.-80. let. Dovolují si prakticky cokoliv a nedělá jim problém celý film, brutálně šikanovat těhotnou ženu a v detailních záběrech zabodávat nůžky, jehly a obdobné předměty na místa, která k tomu opravdu nejsou určena a jen při vyslovení se musí nejednomu svírat vše co se svírat dá. "Uvnitř" je opravdu neskutečná hardcore podívaná pro opravdu silné žaludky a pevné nervy a překvapivě funguje nejen v extrémně explicitní formě zobrazovaného násilí ale i v úrovni drásavého napětí. Tvůrcům se podařilo na malé ploše vytvořit hororovou lahůdku, která "zachutná" všem pro které jsou všechny "Hostely" a podobné kousky čajíčkem i těm, kteří jsou rádi v napětí. P.S. dabing filmu je tím nejhorším co jsem u novodobé dabingové produkce slyšel a raději jsem si dal "ráčkovací" originál. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná a nechutná debilita s mizernou a ubohou pointou,. kterou si řekne po pěti minutách filmu i syn vesnického vidláka a televizní rosničky.Odporná a zvrhlá ubohost, která se ani nepokusila ospravedlnit přítok nechutných a imbecilních scén, kreténského chování všech postav a drtivě dementního finiše.Tu přeafektovanou děvku bych jednim dělem poslal do bezvědomí, ale asi bych neměl šanci, když jí nedali ani tři policejní detektivové.Docela jsem se na to těšil, ale můžu si jen znechuceně odflusnout.Atmosféra neexistuje, herecké výkony nečekejte a jediné, co lze ocenit z filmařského hlediska jsou výtečně udělané gore scény, bohužel v odporném kontextu a s hroznou hudbou.Stupidní sračka a jen za něco malinko scén, které docela uměli strhnout to nepošlu do úplné prdele, kam takové ubohosti patří.10%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je 1:08 po půlnoci a já zrovna dokoukal tento neuvěřitelný horor. Něco tak brutálního a syrovýho jsem ještě nikdy neviděl a Frantíci mě přesvědčili, že patří do hororové extratřídy. Herecké výkony jsou absolutně úžasné. Celý tento film je neskutečně realistický. Vážně si připadám, jako bych byl opravdu svědkem těch nejšílenějších zvráceností. DOUFÁM, že se však jedná jen o perfektní práci maskérek a litry krve patří dobytku... doufám!!!!! Dále bych chtěl zdůraznit, že valná část snímku neobsahuje hudební podbarvení, dialogy jsou minimální, ale vizuální stránka je po čertech zdařilá. Člověk by si řekl, že takovéto krveprolití nebude mít žádný hlubší význam, ale to by byl omyl!!! Myšlenku to má a skutečně zajímavou. A ten konec? Hooodně krutý!!! Na závěr bych chtěl upozornit: NENÍ PRO TĚHOTNÉ ŽENY, PRO SLABŠÍ POVAHY a PRO CITLIVĚJŠÍ ŽALUDKY. 10/10 ()

Související novinky

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Remake Hellraisera bude krvák

Remake Hellraisera bude krvák

30.10.2008

A zřejmě pořádný. Díky alespoň za to. Nemá smysl sténat nad przněním další hororové klasiky. Poslední sequely už ji zprznily tak, že alespoň pokus o návrat k duchu původního filmu může Pinheadovi a… (více)

Reklama

Reklama