Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) byl hvězdou středoškolského hokejového týmu. Až do oné osudné noci, kdy za volantem přecenil své možnosti. Po tragické nehodě zůstali dva mrtví spolužáci, zmrzačená přítelkyně a on sám s trvalými následky po těžkém zranění hlavy. Dnes pracuje jako noční uklízeč v místní bance, bydlí v podnájmu se slepým přítelem a bývalým kriminálníkem Lewisem (Jeff Daniels) a snaží se překonávat svůj mentální handicap, projevující se neustálými výpadky paměti. Díky svému zaměstnání se stává snadným terčem bandy, jež chce banku vyloupit. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Na režisérský debut solidně natočené drama, s perfektními herci, neotřelým nápadem a několika silnými pasážemi podbarvenými vynikající muzikou...ovšem nepohltilo mě to tak jak bych si představoval. btw Gordon-Levitt je čím dál tím lepší. EDIT: Jedna geniální scéna mi zůstala v hlavě a musel jsem ji shlídnout několikrát abych se jí nasytil...zase měním hodnocení, 4* EDIT2: Fůj, další 2 dny a zase měním...to bude ta puberta. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Chriss Pratt (Joseph Gordon-Levitt) při jedné noční jízdě se svými přáteli havaruje, což mu způsobí trvalé poškození mozku, které mu brání zapamatovat si více věcí najednou. Jeho život se změní jen v sadu příkazů (vstaň, vyčisti si zuby, ...), které mu jeden po druhým zprostředkovávají cestu každým dnem. Chriss pracuje v bance, kde vykonává pomocné práce a doufá, že by jednoho dne mohl dělat pokladníka. Když v baru potká partu mladých lidí, se kterými se spřátelí a hlavně se do něj zamiluje jedna z dívek, nemůže být šťastnější. Až později ale zjišťuje, že parta jej využívá kvůli jeho zaměstnání v bance, kterou chtějí vyloupit ... Tak nějak jsem čekal stupidní béčko, ale byl jsem docela rychle vyveden z omylu. Celkový námět je velmi zajímavý, a postupy, které Chriss aplikuje na cvičení paměti jsou vynikající (pohádky si povídá od konce k začátku, což mu napomůže vymyslet geniální plán, jak se zachránit). Hlavního představitele si z žádných předchozích filmů moc nepamatuju (snad jen 10 důvodů proč tě nenávidím), ale tady ukázal, že je opravdu dobrým hercem. V jedné z vedlejších rolí se tu ukáže i Jeff Daniels, i když, přiznám se, ve filmu jsem ho nepoznal. Dávám 4* a řadím do škatulky k Mementu... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudne zrealizované s uspokojivým, ale očakávaným koncom a tak najzaujímavejšou postavou tu je Jeff Daniels, slepec z dvojice Blbý a blbší, ktorý dokázal a nie raz, že je dobrým hercom v rôznych rolách, hoci sa na to pri jeho ksichte ťažko zvyká. Ementálový scenár zároveň priniesol poznanie, že keď v Amerike máte stav, že neudržíte v ruke ani lyžicu, tak vám síce napíšu diagnózu, ale zároveň vám bez problémov vydajú vodičák. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hodně to překonalo moje očekávání. Myslel jsem,že to bude nudné drama bez jakékoli akce s nezajímavými herci a pitomým dějem, ale opak je pravdou. Strhující děj mě vtáhnul dovnitř a herci mi opravdu seděli do svých rolí. Navíc konečné scény byly podloženy skvělou muzikou a vůbec celá kulisa filmu byla dobrá. Další super film a přesto nekomerční. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Strašně jalovej konec, ale strašně. Celkově jde vyznění filmu dost mimo mě - měl jsem si z toho vzít, že tragický následky vlastních činů za sebou budeme vláčet celym dlouhym životem? Že se budeme neustále pokoušet si je odpustit; ať už sobě samýmu, nebo navzájem? Ale notak ... jalový! A mimořádně slabej je i ten "thriller ending", kterej to u mnohých z vás zachraňoval. Kde například skončila Luvlee, kam jako jela, proč tam vůbec byla (abych se k tomu filmu vůbec dopracoval, já vim, ale...)? Mně se relativně pozdávaly výkony všech mlaďochů (Gordon-Levitt, Isla, Goode), ale tím to haslo ... s podobně tragickym nádechem jako oné noci hasla světla Chrisova auta. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Aby Joseph Gordon-Levitt lépe zahrál muže s poškození mozku, skoro vůbec nespal. Místo toho cvičil tvrdě v posilovně, takže během natáčení vypadal dosti dezorientovaně. Také se spřátelil s lidmi, kteří trpí poškozením mozku a přečetl si knihu "The Man with a Shattered World: The History of a Brain Wound". (Fugas.cz)
  • Hoci banka vo filme je neďaleko Kansas City v štáte Missouri, v skutočnosti bola natočená v meste Hartney, Manitoba v Kanade a mestské scény boli natočené vo Winnipegu, Manitoba. (Arsenal83)
  • Aby byl Jeff Daniels jako slepý muž ještě více přesvědčivý, strávil nějaký čas v Michigan Commission for the Blind Training Center v Kalamazoo. Pozoroval a učil se základní dovednosti od slepých pacientů. (Fugas.cz)

Související novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (více)

Reklama

Reklama