Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) byl hvězdou středoškolského hokejového týmu. Až do oné osudné noci, kdy za volantem přecenil své možnosti. Po tragické nehodě zůstali dva mrtví spolužáci, zmrzačená přítelkyně a on sám s trvalými následky po těžkém zranění hlavy. Dnes pracuje jako noční uklízeč v místní bance, bydlí v podnájmu se slepým přítelem a bývalým kriminálníkem Lewisem (Jeff Daniels) a snaží se překonávat svůj mentální handicap, projevující se neustálými výpadky paměti. Díky svému zaměstnání se stává snadným terčem bandy, jež chce banku vyloupit. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Barak 

všechny recenze uživatele

Joseph Gordon-Levitt se své role zhostil opravdu dobře a toho zapomnětlivého chlápka jsem mu vážně baštil. Dle mého originální zápletka, s povedenou hudbou Jamese Newtona Howarda (jojo, taky jsem byl překvapený, když jsem ho viděl v titulkách ;) ), která by mohla mít svižnější scénář, nicméně provedení je dobré. Co se mě nelíbilo vůbec, je jediná "větší" akční scéna, která vypadala jak z nějakého levného seriálu - hrůza.... 6.5/10 ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Musíš si pamätať záver, aby si mohol vedieť vyrozprávať príbeh. Toto neustále pripomína Lewis Jeffa Danielsa Chrisovi JG Lewitta. A ja si z tohto príbehu budem pamätať predovšetkým záver, pretože ten filmu hodne prilepšuje. Ten pocit, keď fandíte "outsiderovi", i keď má na konte zopár podlostí. Vzhľadom na Independent Spirit Award za debut roka som čakal veľkú vec, dostavil sa pocit takého toho OK v zmysle - mohlo to byť rýchlejšie, pretože na nejakú tú spirituálnosť v krimi duchu bolo zamiesené, ale nedostatočne sa to rozvinulo a tým pádom ma to očakávane neuspokojilo. Je možné, aby bol niekto tak naivný, že chalana s takou minulosťou nechá pracovať v banke ? Je možné, aby on bol následné tak naivný a nechal sa vtiahnuť do zločinu ? Je možné, že niekto dostane od banky 30tisíc usd na reštauráciu bez poriadneho backgroundu ? Áno je. V tomto filme...a tak nie scenár je hlavným plusom, práve naopak, herci to celé zachraňujú. Lewitt s LOOKom Ledgera a Tomáša Rosického už dávno dokázal, že mu sedia podobné role a to, čo previedol v Mysterious Skin, rozvinul úspešne v podobne ladenom Bricku a práve tu. Danielsov talent je nevyužitý, ale to nejde k mínusu jemu, ale opať režisérovi za to, že to proste neustál tak, aby z LOOKoutu bolo príjemné prekvapenie. Takto ostáva už raz spomínaný OK pocit a to je škoda, to je málo. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Beru to pozpátku, když jsem v Inception uviděla herce Josepha Gordon-Lewitta, tak jsem mezi svými dvd objevila i The Lookout a jeho herecký výkon mě překvapil. Slušný thriller, scénář mě zaujal, možná banálně snivé trochu jako Memento, ale 100 krát jinak. Jediné, co je přitažené za vlasy je Chrisuv řidičák, mohl řídit snad asi jen koloběžku. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Zářný případ filmu, od kterého nečekáte vůbec nic (obzvlášť když si ani nepřečtete pořádně recenze nebo neshlédnete trailer), zkrátka střela na náhodu, ale dostane se vám super dramatu, u kterého 90 minut s velkým zaujetím sledujete, co se bude dít dál. Také Joseph, Jeff i Isla tomu velmi dopomohli. Já byl nad míru spokojen. 77% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Popravde neviem ako mám film ohodnotiť. Nebol vôbec zlý ale na druhej strane nebol ani dobrý. Mal svetlé stránky ako napríklad riťku Isli Fisher alebo celkom dobrý dynamický záver. Ale nal aj svoje mínusy, ktoré ho ťahali ku dnu ako napríklad herecké obsadenie korešpondujúce z hereckými výkonmi alebo príbehové charaktery akými sú degener čo všetko zabúda a žije s baráku so slepým chudákom aj napríek tomu, že jeho rodičia sú milionári a sú schopný mu pomôcť. Gordon.Levitt nepodal taký výkon aký by som od neho očakával, ale nit sa čo čudovať film patril medzi jeho prvé a teda nemal dostatok skúseností. Banda zlodejíčkov na mňa pôsobila úplne imbecilným dojmom a podľa mňa keď ste sa na nich pozreli a zrátali ste si dve a dve muselo vám byť jasné, že vybielenie banky nemôžu zvládnuť a to ešte nehovorím, že celý ich plán sa opieral o mentálne labilného upratovača jednoducho dosť blbé a nevierohodné. Nakoniec som sa rozhodol spriemerovať moje pocity.47% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Hoci banka vo filme je neďaleko Kansas City v štáte Missouri, v skutočnosti bola natočená v meste Hartney, Manitoba v Kanade a mestské scény boli natočené vo Winnipegu, Manitoba. (Arsenal83)

Související novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (více)

Reklama

Reklama