Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 258)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zhruba do první poloviny je to celkem fajn. Smith hlásí a nápady se kupí, ale pak přijde zvrat a snaha o jakousi mytologii a celé to jde do kopru. Hancock nabere až nepřijatelné tempo a vy se jen nestačíte divit, kolik zvratů a nečekaných situací si na vás tvůrci bez mrknutí oka vymysleli a vy jim to máte sežrat. Spojení Berg+Smith tenhle film z průměru vytáhnout nemohl a jak již napsali jiní, Hancock ze všeho nejvíc opravdu připomíná pilot seriálu. Který by nemusel být špatný, poněvadž střídání žánrů funguje, máte-li dostatečný prostor. Na ploše necelé hodince a půl to však dře o podlahu více než při Hancockově přistávání. 5/10 ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ani se Bergovi nedivím. Mít při natáčení neustále za zadkem Willa zakládajícího si na svém mediálním obrazu neposkvrněného Američana a otce od rodiny s Biblí na stole a příručkou morálních imperativů v šupleti, kolem sebe zištný producenty s exaktním modelem zprůměrovaného diváka a před sebou nastokrát přepisovaný scénář - neindisponovalo by mě to o nic méně. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jednohubková hancockotina, ideálna na letný amfík. Človeka za toho poldruha hodiny nestihne začať tlačiť zadok, pobavia ho hlášky a bergovsky výborne natočená akcia, a že to bol hrozný mišmaš, si uvedomí až potom. Nie je však jednoduché iba to odstreliť s tým, že sa to nevie rozhodnúť pre žáner. Ono to totiž v každom tom žánri funguje výborne. Je to miestami vtipné, miestami fakt adrenalín, dráma ma tiež oslovila a, čuduj sa svete, aj tie emócie sa dostavili. A to všetko vďaka Willovi, ktorý proste suverénne zvláda všetky polohy a je stále uveriteľný. Akurát to všetko nepasuje dokopy. A chýbajúce zábery z trailerov len dokazujú, ako sa strihalo a pretáčalo. Na to, v akom chaose Hancock vznikal, je však výsledok stále slušná zábava. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela se mi to i líbilo. Příjemný film, který na jedno použití funguje skvěle. Nezbytné moralizování je v míře a jen mě mrzí, že nemá pořádnou dějovou linii. Každopádně tu ale je několik zajímavých nápadů a hlavně ze začátku to funguje slušně.. Bohužel potenciál námětu ani Willa Smitha nebyl zužitkován úplně naplno a hlavně ke konci výsledek dost ztrácí. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na ten film těšil. Trailer vypadal slibně, jenže opak je pravdou. Trailer je sestříhán z první půlky filmu, která je výborná. Hlášky, vtipné scény apod. Absolutní nářez. Nechápal jsem, proč to všichni uživatelé hodnotili za tři hvězdičky a méně. Jenže potom nastal zlom a větší zklamání už jsem snad zažít nemohl. Totální obrat o 180 stupňů a film už nezachrání ani poslední vtípek s měsícem u kterého se snaží asi Peter Berg zachránit reputaci, jenže to opravdu netačí. Doufal jsem, že se tento film bude moci použít jako učebnicový příklad o komedii se superhrdinou, který by měli nastudovat tvůrci filmu Superhero movie (2008), aby se nesnažili točit trapné a fekální vtipy o superhrdinech, ale přijít na něco nového, zajímavějšího a hlavně vtipnějšího. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Scéna vlakové srážky byla natočena v San Pedru, v Kalifornii, a to na spoji Pacific Harbor Line RR PHL SD18 s naftovou lokomotivou č. 40. Ve filmu se název spojení změnil na vymyšlené Southland & Western RR. (hippyman)
  • Hancocka (Will Smith) ve filmu nazvou osmnáctkrát urážkou "asshole". (Ruuzha)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama