Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 258)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po trailerech jsem čekal akční řežbu plnou přisprostlých hlášek a místo toho dostal příběh odcizeného hrdiny, který prochází nápravou. HANCOCK mi připomíná Smithovo JSEM LEGENDA, oba zmíněné snímky mají neuvěřitelný potenciál, ale místo toho aby jej využili stočí se na jinou kolej. Ne úplně špatnou, jen ne tak dobrou. Will Smith je naštěstí natolik zkušený herec, že se si film díky němu dokáže hodně lidí užít, ale fajnšmekrovi v ochlastovi odvedle pořád něco schází. Možná za to může přepsání scénáře nebo přetáčky, ale není to ono. Co se týče zbytku hereckého ansáblu Charlize Theron je úchvatná a Jason Bateman roztomile posedlý touhou spasit svět (podle mě předvedl ještě lepší herecký výkon než velký Will) a Michael Mann si střihl neuvěřitelné vtipné cameo. Slabší čtyři. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Dokud Hancock chlastal a byl svými spoluobčany zatracován, byl mou osobou milován. V době, kdy se z něj stal americký superhrdina a navíc zjistil, že není jediným unikátním svého druhu, jsem jej naopak zatracoval. Navíc v druhé polovině filmu snad ani sám Berg nevěděl kam směřuje a Hancock se ubírá neznámo kam. Stejně tak i Willovo charisma, které v podání antihrdiny působí na plátně vskutku pěkně, ale jen do té doby, než se přemění do role rehabilitovaného klišovitého hrdiny a jeho cool image se začne postupně vytrácet. Hancock měl našlápnuto vyletět do slušných výšin, ale díky děravému scénáři nakonec dopadl brzo na zem. Scéna s ležícím Hancockem a sršící vodou z požárních hlásičů ve mně z nějakých prapodivných důvodů navíc evokovala vzpomínky na Matrix Revolutions. Snímku však nelze upřít kvalitní hlášky a vtipy, dobré herecké výkony, především zásluhou Willa Smithe a také nemalý hype, který se nakonec ukázal jako neopodstatněný. (6/10) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem od toho čekal dost, abych pravdu přiznal, i když to asi zas takový zázrak být ani neměl. Jenže je v tom Will Smith a ten už je předzvěst dobrého filmu sám o sobě. Hancock možná nebyl až tak ulítlej superhrdina, jak by se dalo čekat. Znám plno ulítlejších bláznů z anglických sitkomů, a to přitom hrajou (relativně) obyčejné postavy. Zase toho v sobě má Hancock něco z Ameriky a i tak je originální, néé že néé, už tu stojí fakt, že je to věčně natřískaný superhrdina, který když chce někoho zachránit zničí půlku města. Dalo se na to koukat, bylo to příjemné, natřískané akcí od začátku do konce. Možná si mohli tvůrci trošku odpustit romantickou linku, ale zase se na ní stavěl celý příběh, takže to radši nebudu komentovat. Musím se přiznat, že během cca 85ti minut jsem se solidně bavil. Film, který na momentální letní počasí pobaví, potěší možná svým příběhem a jeho námětem, ale samotným zpracováním je čistý průměr. I když jsem se bavil...možná to chtělo něco víc. Z námětu se dalo vytřískat něco víc...teď už je to ale jedno. Čtyři hvězdy si myslim jsou dostatečný počet k tomu, abych věděl, že se mi to líbilo, ale mohl to být nářez. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Obsahovo primitívny, no čo do remeselnej stránky, vizuálne nablýskaný blockbuster, pri ktorom sa mi v porovnaní s podobným rozpočtom pri Transformers - kde Bay omnoho lepšie využil finančný potenciál a krásne triky - chvíľami nechce veriť, že spomínaný rozpočet činí až 150miliónov. Napriek tomuto nedostatku nejde nič iné filmu vytknúť, pretože je načasovaný a presný ako švajčiarske hodinky, disponuje úchvatnými fantasy prvkami a divák nemá ani minútu na to, aby sa nudil. Hudba je super, humor funguje na plné obrátky, Charlize Theron je v tomto type úlohy prekvapivo dobrá, nehovoriac o Willovi Smithovi, ktorého ,,antihrdinské" majstrovstvo si jednoducho nejde nezamilovať. Nie som síce nadšená po scenáristickej stránke, ale toto je oslava trikov, amerických jednohubiek a Hancock do tohto označenia spadá celým svojím hollywoodsky veľkolepým repertoárom. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hancock zo začiatku nenasieral len ľudí vo filme, ale aj divákov. Potom akoby sa Berg vrátil z dovolenky, kde reguloval natáčanie len cez mobil a tak to aj vyzeralo. Postupol času sa Hancock uzmieril nielen s obyvateľmi mesta, ale aj s divákmi, Berg sa pevne chopil remesla a to všetko bolo počuť aj na spokojnom smiechu počas premietania a ľuďoch vychádzajúcich z kina. Nebolo jednoduché vrhnúť sa do novej, navyše slepej žánrovej uličky, v ktorej už bude mať priestor len máloktorý film, ale Bergovi sa to podarilo. Trikmi však mierne sklamal, Smitha som chcel počuť v origináli, všetky podarené hlášky z traileru dodrbal dabing a to určite neboli všetky. A žonglovanie so žánrami nebolo pod kontrolou len v niektorých scénach. Určite bol 'Hancock' príjemným letným osviežením. 80%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Původní, drsnější verzi filmu mohl režírovat Michael Mann. Nakonec dal ale přednost režii Miami Vice (2006) a u Hancocka zůstal pouze coby producent. (Lobotomas)
  • Původní scénář obsahoval i scény, v nichž Hancock (Will Smith) znásilňoval ženy, atd. Podobná scéna byla skutečně i natočena, ale z filmu byla vystřižena. (Witta)
  • Will Smith po prečítaní scenára usúdil, že Hancock je až príliš veľký hajzel, a nechal pôvodný v podstate dosť temný scenár prepísať do „odľahčenej“ podoby. (youtoo18)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama