Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebudu popírat, že na Far Cry jsem se těšil především z toho důvodu, že si zase jednou užiju nějakej mizernej filmek. Bohužel (bohužel?) musím objektivně konstatovat, že zlaté časy, kdy každý nový film Uweho Bolla automaticky znamenal filmové peklo jsou nejspíš nenávratně pryč. Far Cry samozřejmě není dobrý film. Nijak se ale nevymyká v rámci akční videoprodukce poslední doby a v každé průměrné videopůjčovně narazíte na tucet filmů, které nejsou o moc lepší, ne-li horší. Far Cry vypadá filmově, Bollovi se daří pointovat scény a pokud není v záběru Natalia Avelon nebo Chris Coppola, dá se koukat i na herce. Takže černé hodnocení a pozice 160. nejhoršího filmu na csfd je pouhopouhý hype a plivání na každý Uweho nový film už jen pouhý přežitek z doby, kdy to bylo ještě oprávněné. Dnes už není... P.S. Hru Far Cry jsem nikdy nehrál a je mi jasné, že společného s ní film nemá nejspíš VŮBEC NIC. Na tom co jsem napsal to ale nic nemění.. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Herní značka Far Cry mě nikdy moc neoslovila. Nikdy jsem nehrál ani jeden díl. Ale filmy mám rád a týpka z Hanebných panchartů si ve filmu nemohu nechat ujít. Je pravda, že Uwe Boll proslul tím, že z dobrých herních značek dělá otřesné filmy. Je tomu tak i v případě Far Cry? Hm, těžko říci protože já se docela i bavil. Oproti jinak laděným béčkovým filmům, od kterých očekáváte příšerný filmový zážitek je Far Cry vyjímkou. I když střih je děsný, přízvuk Tila vtipný, příběh napsaný horkou jehlou... Tak stejně to bylo koukatelné. Rozhodně více než určité filmy. Jak se příběh mění vůči předloze nevím, jak jsem už řekl, tak jsem hrou nepolíben. Filmový příběh je však jak z levného časopisu. Alespoň potěší akční stránka věci, která má přehnané efekty, ale aspoň slušné kaskadéry. Nějaké krvavé efekty se taky najdou. Til v roli Jacka je hotový Rambo, ale není to, co by divák neočekával. Zachránit pak slečnu a jejího strejdu má v popisu práce. Získat pak srdce slečny je pak samozřejmost. Totální nenáročný akční výplach, co běží v televizi jako dlouhá reklama mezi Expendables (2010) a Ordinací v růžové zahradě. (39 %) ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Z pohledu fanouška hry velký zklamání. Mimo tří hlavních postav a beachboyový košile Jacka Carvera, která ale účinkuje jen v první třetině filmu, to nemá s hrou prakticky nic společnýho. Z druhýho pohledu, kdy hru absolutně vynechám (což opravdu není problém), je to sračkoidní béčko až céčko plný trapnejch scén, hlodů a triků. Před odpadem to zachraňujou dvě slušný honičky. A v některejch zdejších komentářích zmiňovaná zábava? Leda pro suchary! Stylově mi to připomíná takový ty rakouský nebo německý akční tv seriály. Většinou mám tendenci Uwemu nadržovat, protože proti němu brojí celej svět a někdy se to neprávem přehání, ale tohle je jeden z případů, kdy to prostě nejde. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šok že někdo tak malý na světě se snaží natočit film podle velkolepé hry která je rok co rok lepší a tak doufám když tenhle snímek není až tak zlý ale prostě nevyšel že jednou přijde ten správný člověk co vezme tuhle geniální záležitost do svých rukou a bude se držet základu a dodá nám to co chceme, samozřejmě tohle béčko za pokus stálo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

CryTek, tvůrce přelomové akční pecky Crysis, si vyhlédl slavný režisér Uwe Boll a natočil film na motivy právě předchůdce Crysis, stejnojmenného Far Cry. Setkání s Uweho tvorbou je to mé první a jenom zírám na zdejší hodnocení. Jak se dalo očekávat, se hrou má film společné jenom postavy a tématiku děje. Toť vše. Jedná se ale o velmi příjemné akční béčko, které se vůbec nebere vážně. Kamera a střih jsou super, kouká se na to výborně. Potěšila mě přítomnost generála Hammonda, resp. Dona S. Davise. Naopak mi vadily některé blbosti. Jakto, že "ostrov v Karibiku" vypadá jak kanadský les? (nebo německý, co já vím... prostě byl jehličnatý) Jaktože nám z Jacka Carvera udělali němce? :D Přesně jak říká Malarkey, tento film je natočen čistě pro zábavu a to splňuje na výbornou. Tři hvězdy a čtvrtou přihazuju z trucu, protože si takto nízké hodnocení Far Cry nezaslouží. Bravo Uwe, nečekal jsem to! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)
  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama