Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Především jsem neorázně naštvanej, protože asi 60 hodnocení tady bylo v období, kdy se tenhle film ani nedal sehnat a hádejte, jaké hodnocení převládalo a co ho uvrhlo do odpadových bažin a na 160. nejhorší film, který tu na databázy je. (nebo tedy v době, kdy píšu tento komentář měl takové ohodnocení). Ten film si to vůbec nezaslouží. Sice se hrou nemá společného skoro nic, až na hlavního hrdinu, vzhledově, výbuchu lodi a podstatu příběhu, což je na tom všem asi nejdůležitější. On příběh samotný hry Far Cry by se asi dal těžko zfilmovat, i když je pravda, že Uwe to mohl točit alespoň v Karibiku a ne někde v jehličnatejch lesech, ale popravdě i to všecko mi na tom filmu nevadí. Ten film je sám o sobě parádní. Uwe to pojal jako legrácku a legrácka to taky je, o tom není pochyb. Til Schweiger je ve své roli výbornej a pomatený šílený ale geniální věděc alias Udo Kier mu s tím jeho hraním bez problémů sekunduje. Tenhle film je hlavně zábavný a to je zásadní !!!!!! Většina to tady hodnotí jenom proto, že to je Uwe Boll, a to se mi nelíbí, ten film si to nezaslouží, vždyť většina co dala odpad ten film ani neviděla, a nějací jedinci se k tomu zde i přiznávají, což je fakt hnus a nejradši bych z toho blil, protože existujou fakt daleko horší filmy. Jestli někomu vadí, že se film jmenuje Far Cry, tak ať na to nemyslí a jestli je někdo kloudnej a fakt ví, že film je hlavně zábava, tak tohle musí pochopit. Efekty sice nejsou nic extra, spíš je to hrůza, ale zase jich tam není tolik, no a jestli někdo bude tvrdit, že tím Uwe zkazil herní adaptaci, tak bych chtěl vidět, jak by to vypadalo, kdyby to natočil přesně podle toho. Dle mého se to natočit přesně podle herní adaptace ani nedá, protože pak by to vypadalo fakt blbě, a hlavní hrdina by tam postřílel víc lidí jak Rambo ve všech čtyřech dílech dohromady. Lidi proboha proberte se, fakt si to tenhle film zaslouží? Já jsem se u něj upřímně hodně pobavil a scénky s dodavačem žrádla byly fakt nejlepší. Čtyři hvězdičky tenhle film má naprosto zaslouženě. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dr. Moreau skrížený zo Cyborg Copom feat. krotký Uwe bez trademarkov = nudný, ale strávitelný teleport do éry Pyuna, Sarafiana či Firstenberga. Emmanuelle Vaugier je mňam a šušlajúci Schweiger ma celkom bavil. Ani nie je na čo moc frflať (hrou nedotknutý), snáď len ten statív by si už mohol Uwe konečne kúpiť. 35% ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

UB opět nezklamal. Při sledování Far Cry mě napadala jen jedna myšlenka a tou bylo, že se dívám na již čtvrté pokračování Univerzálního vojáka. Ve filmu uvidíte tupé dialogy, pěstní souboje, střelbu z těžkých kulometů i honičky v džípech a člunech. Tento zvrhlý počin si ani po druhém zhlédnutí víc jak jednu * opravdu nezaslouží a při pohledu na Uwe Blbův filmový výhled na rok 2009/2010, kdy chystá zprznit dalších 10 kousků, se jenom hrozím, co přijde dále. Tato drahá slátanina za $25M + urážka další herní předlohy by si zasloužila potopit do hlubin oceánu, kam patří a pan "režisér" by mohl jít už konečně ke dnu také. (1/10) ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Chuť přijít už konečně o režijní panictví s neumětelem Uwe Bollem byla velká, nic sexy to ale nebylo, spíš jen prachmizerné osahávání v místech, kde mě to nevzrušovalo, takže se budu raději příště ukájet sám nad něčím smysluplnějším. Ale je dost možné, že Uwe trochu toho více vzrušení investoval do nějaké větší sra*ky, tak si přece jen v nějakém delíriu dám možná ještě říct.. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebudu popírat, že na Far Cry jsem se těšil především z toho důvodu, že si zase jednou užiju nějakej mizernej filmek. Bohužel (bohužel?) musím objektivně konstatovat, že zlaté časy, kdy každý nový film Uweho Bolla automaticky znamenal filmové peklo jsou nejspíš nenávratně pryč. Far Cry samozřejmě není dobrý film. Nijak se ale nevymyká v rámci akční videoprodukce poslední doby a v každé průměrné videopůjčovně narazíte na tucet filmů, které nejsou o moc lepší, ne-li horší. Far Cry vypadá filmově, Bollovi se daří pointovat scény a pokud není v záběru Natalia Avelon nebo Chris Coppola, dá se koukat i na herce. Takže černé hodnocení a pozice 160. nejhoršího filmu na csfd je pouhopouhý hype a plivání na každý Uweho nový film už jen pouhý přežitek z doby, kdy to bylo ještě oprávněné. Dnes už není... P.S. Hru Far Cry jsem nikdy nehrál a je mi jasné, že společného s ní film nemá nejspíš VŮBEC NIC. Na tom co jsem napsal to ale nic nemění.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)
  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama