Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát plnou palbu. Proč ? Jedná se o seriál určenej větším i menším příznivcům metalu. Vytaženej a napnutej do extrému, ale funguje dokonale. A nejen že v seriálu vznikla imaginární kapela - Dethklok skutečně existuje, má 3 alba a její hudba je fakt brutáln, temná a skvělá stejně jako videoklipy. Skvělé narážky na metalovou kulturu, názory, kapely, prostě na všechno. A pokud nejste metalista a nelíbí se vám to ? Tak se dívejte na Biebera, lamy ! Metaaaaal !! ()

cajda 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny metalové fanoušky! Sice je možné, že seriál (hlavně díky všem těm šíleně brutálním scénám) oceníte i bez jakékoliv znalosti o metalové scéně, ale budete připraveni o dobrých pět metalových narážek v každém díle. Členové Dethkloku jsou překvapivě vykresleni velmi sympaticky, takže není nepříjemné se na ně pořád dívat. I přesto, že se seriál může zdát na první pohled prvoplánový, ve skutečnosti jsou vtipy velmi důvtipné a scénář některých dílů převyšuje většinu současné seriálové produkce. Také vedlejší postavy, kuchař třeba, přidávají do tohoto šíleného divadla další humor a další brutální prvky. Rozhodně stojí za to se podívat alespoň na jeden díl, třeba vás to chytne jako tolik ostatních! ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dosť sklamanie. Po komentároch som očakával že to bude niekde medzi 95-100%. Takto je to na nejakých 75%. Čo je dosť. Ale ako fanúšik metalu a drsného čierneho humoru v kreslených seriáloch typu south park, som si myslel, že to bude pre mňa ako stvorené. Nestalo sa. Nechápte ma zle. Seriál ma bavil, nevedel som sa od neho odlepiť. Ale čakal som, že sa pri ňom nasmejem lepšie. Proste to nebolo dostatočne vtipné. Čakal som viac.Keby som mal hodnotiť postavy. Nathan a manažér dethkloku super. Skwisgaar a Pickles sú solídny. Toki a Murderface mi však prišli niekedy až moc debilný a vadili mi. Niekedy mali aj oni dobré vtipy, ale proste často sa stávalo, že mi proste liezli na nervy. Inak nápad spraviť seriál o ultra úspešnej death metalovej kapele, ktorej členovia sú idioti, ktorý sú kombináciou drsného chlapa, temného okultistu a rozmaznanej celebrity typu Paris Hilton, beriem ako geniálny. Len keby to bolo ešte viac vtipné. Má to u mňa 5* istých. PS: po ďalších videniach Dvíham na 85%. Nové diely sú super. A Staré tiež pokiaľ nemá človek prehnané očakávania. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Hudba je vynikajúca a (originálny) dabing geniálny, čo považujem za najväčšie a zároveň jediné plusy. Za pár dielov, ktoré som videla, som sa zasmiala veľmi málo. Väčšina vecí bola úsmevná, no to nestačí. Neustále omieľanie krvi, brutality, vraždy, smrti a ničenia neprišlo ani trochu vtipné. Akési Happy Tree Friends v metalovom prevedení. 50% ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

První dvě série mě svým brutálním námětem a skvělou hudbou nadchli. Dethklok je prostě ikona světa, kteréhož jakékoliv rozhodnutí může stát stovky, nebo i miliony životů. Připočteme-li humor, který v každém díle paroduje jiné metalové kapely, nebo každodenní život obyčejného člověka, perverzní choutky a nebo sarkasticky kritizuje svého manažera, musím jít hodně do kladných čísel. Bohužel třetí série byla podle mě shot mimo publikum. Témeř v každém díle romantické songy mi totálně kazili chuť jít dál. Trochu to napravila čtvrtá série, ale ta pachuť zůstala. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Kytaristu Skwisgaara Skwigelfa tvůrci popsali jako "hezouna, co si myslím, že je tou nejskvělejší věcí na světě" s trochou chování Yngwieeho Malmsteena. Jeho vzhled je inspirován dánským metalovým kytaristou Tristanem Petersenem. (liquido26)
  • V epizodě "Black Fire Upon Us“ praští Toki Lavonu Succuboso lahví a nazve jie "German whore". Angela Gossow, která Lavonu dabuje, se narodila v Kolíně nad Rýnem. (michael2684)
  • Ve třetí epizodě třetí série se Dethklok jdou poradit ohledně financí na obchod s nahrávkami, který se jmenuje „Immortal“, stejně jako norská blackmetalová kapela. (UnholyEvil)

Reklama

Reklama