Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Brutal...Tohle slovo uslyšíte v seriálu mockrát a taky je proč, spousta vtipných scének s nejrůznějšími narážkami na metal, krev, vnitřnosti, zvracení...Takoví jsou Dethklok. Zpočátku jsem se občas jenom uchechtl, ale nemohl jsem si pomoct a přestat na to celé koukat. No a výsledek? Některé díly jsou prostě bomba, některé tak trochu zaostávají. Kdo nemá rád metal, ať si strhne alespoň hvězdičku, protože to pro něj bude akorát průměrná kreslená bláznivina. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Každý metalový fanda musí vedieť čo je Metalocalypse!!! Áno priznávam že niektoré diely sa nedali pozerať a už vôbec nie pochopiť, ale zas na druhej strane toľko vecí mi stále lozí v hlave, že zjavne to malo svoj účinok. Duncan Hill´s Coffee Jingle je asi pre mňa najpamätnejšia vec vôbec. Za nápad, hudbu, animáciu a joke-y dávam plných 100% a nech si vraví kto chce čo chce. A tiež kapela Dethklok je pecka!!! To len tak mimochodom! \m/ ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dosť sklamanie. Po komentároch som očakával že to bude niekde medzi 95-100%. Takto je to na nejakých 75%. Čo je dosť. Ale ako fanúšik metalu a drsného čierneho humoru v kreslených seriáloch typu south park, som si myslel, že to bude pre mňa ako stvorené. Nestalo sa. Nechápte ma zle. Seriál ma bavil, nevedel som sa od neho odlepiť. Ale čakal som, že sa pri ňom nasmejem lepšie. Proste to nebolo dostatočne vtipné. Čakal som viac.Keby som mal hodnotiť postavy. Nathan a manažér dethkloku super. Skwisgaar a Pickles sú solídny. Toki a Murderface mi však prišli niekedy až moc debilný a vadili mi. Niekedy mali aj oni dobré vtipy, ale proste často sa stávalo, že mi proste liezli na nervy. Inak nápad spraviť seriál o ultra úspešnej death metalovej kapele, ktorej členovia sú idioti, ktorý sú kombináciou drsného chlapa, temného okultistu a rozmaznanej celebrity typu Paris Hilton, beriem ako geniálny. Len keby to bolo ešte viac vtipné. Má to u mňa 5* istých. PS: po ďalších videniach Dvíham na 85%. Nové diely sú super. A Staré tiež pokiaľ nemá človek prehnané očakávania. ()

darkbroker 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí několika dílů mi jejich brutální a nesmyslný humor připadal neznámý a cizí, ale netrvalo dlouho a já se do jejich zabíjení fanoušků zamiloval. Všechno je totiž vedeno s krásnou nadsázkou a černým humorem a když to tak člověk vnímá a cítí, tak si Dethklok s jeho doslova k smrti vtipnou bandou, musí oblíbit. Samozřejmě jsou zde i horší díly, ale velká většina je nadupaná rozsekávajícími hláškami a gagy. Grafika je docela propracovaná, stylizace postav dostatečně vtipná a výstižná a kulisy jsou velmi povedené. Samotný střih je opravdu dobře odvedená práce, zvláště u akčních scén a u intra. A k tomu samozřejmě kvalitní hudební doprovod, který se v mnohém vyrovná nejlepšímu death metalu na světové scéně, zvláště první Dethalbum (thunderhorse, murmaider, birthday deathday..) je opravdová lahůdka pro příznivce tvrdého, vnitřnosti-trhajícího nářezu. Prvotřídní povinnost pro metalheads. ()

wraith 

všechny recenze uživatele

No, nejdřív jsem čekal něco horšího, ale už po pár dílech jsem zjistil, jak zatraceně jsem se mýlil. Brutální smršť od začátku až do hořkého konce, sice nic pro slabší povahy, ale pro nás ostatní nemůžu jinak, než doporučit... a to obzvláště těm, co mají blíže ke "kovové" muzice :) Běžný divák totiž nejspíš nepobere některé narážky a odkazy, namířené skrze scénaristickou mušku na onu unikátní metalovou kulturu. To vše ještě podtrhuje perfektní dabing, na kterém se okrajově podíleli i např. Mark Hamill, Metallica, Nevermore, Arch Enemy, Cannibal Corpse nebo King Diamond. ***** Pickles: [v ruce držící humra] Hold on, now, so yer telling me that you put these little guys in boiling water and they shreik and they turn red and they die? Prodavač: Yes, sir... Pickles: ... That is the most metal thing I ever heard in my whole life. High five! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Ve scéně, kdy Nathan Explosion mluví v supermarketu v první epizodě do mikrofonu, odkáže na tři písničky od Cannibal Corpse, a to konkrétně na "Rotted Body Landslide", "Every Bone Broken" a "Hammer Smashed Face". (Corpsegrinder)
  • Maskot filmové skupiny Facebones je kombinací několika maskotů, a to Vic Rattleheada a Eddieho the Heada. (Corpsegrinder)
  • Uprostřed první série začala skutečnou kapelu sponzorovat společnost EMG, a tak tvůrci začali vytvářet veškeré vybavení kapely právě s logem EMG. V prvních epizodách však stále používají kytary a snímače Gibson. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama