Reklama

Reklama

Metalocalypse

(seriál)
Animovaný / Komedie / Hudební
USA, (2006–2012), 13 h 22 min (Minutáž: 11–23 min)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Deathmetalová kapela Dethklok má hluboký vliv na své fanoušky, kteří berou její texty vážně a dělají vše, o čem zpívají. Úřady se obávají vlivu skupiny a snaží se ji zničit pochybnými prostředky. (HBO Max)

Recenze (102)

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Slušnej séroš s tématem mi blízkým možná proto dávam 4. Pro lidi co nejsou ovlivněni metalem a nevyznaj se je to o ničem, člověk nepochytí ty nuance, který sou často dost vtipný. Je to šílená kiravina, ve stylu south park. Občas jsou tam hluchá místa (občas dost dlouhá) kdy se nezasmějete protže to prostě neni vtipný, jindy ale zase momentky jak prase, doporučuju ;-) ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně koukl na Metalocalypse a musím říct, že jsem dost zklamanej. Nějaký písničky ujdou, ale většina je blití do mikrofonu a celé mi to přišlo takový průměrný. Jde o to, že jsem čekal pořádnou řežbu plnou hlášek a skvělých charakterů, ale nic z toho jsem nedostal. Byl zázrak, když jsem se zasmál jednou. Nadsázka tam je znát a někdy pobaví, ale prostě mě to zklamalo, čekal jsem něco lepšího. ()

Reklama

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Brutal...Tohle slovo uslyšíte v seriálu mockrát a taky je proč, spousta vtipných scének s nejrůznějšími narážkami na metal, krev, vnitřnosti, zvracení...Takoví jsou Dethklok. Zpočátku jsem se občas jenom uchechtl, ale nemohl jsem si pomoct a přestat na to celé koukat. No a výsledek? Některé díly jsou prostě bomba, některé tak trochu zaostávají. Kdo nemá rád metal, ať si strhne alespoň hvězdičku, protože to pro něj bude akorát průměrná kreslená bláznivina. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ pozretých 15 dielov, ale je to, slovami Nathana brutaaaaaaaaaaal :D. Narážky na severský black metal je asi to najmenej, čo by som od amerických tvorcov čakala, skôr nejaký hardcore, ale toto ma dostalo, nefalšovaný death (melodeath, to je jedno), ktorý kypí z tohto seriálu je skvelý. Obľúbená postava je Toki, v 15. epizóde sa nám jasne ukázal ako klasický blackmetalový Nór (najmenej obľúbená je Murderface). Konečne seriál pre metalových fajnšmekrov, aj keď je mi ľúto, že si ho ostatní nemôžu tak vychutnať, prichádzajú o veľa. Paródia metalu od metalistov pre metalistov, splnený sen. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Skwisgaar Skwigelf, Toki Wartooth, William Murderface, Pickles the Drummer a Nathan Explosion - to sú členovia najväčšej, najbrutálnejšej, najúspešnejšej, najmegacooolovejšej kapely, aká kedy na svete existovala (nie každý si môže dovoliť minúť 500 miliónov USD na nahrávacie šútdiá, fanúšikovia nie každej kapely páchajú hromadu sebevraždu pri posunutí vydania nového albumu a tiež nie je bežné, aby spevák/growler z fleku vymazal 16 novonahratých albumov, pretože sa mu nepáči zvuk) . Volajú sa DETHKLOK a hrajú METAL. A ako správni mizantropi sa neštítia pokusov o zničenie ľudstva (nielen svojou hudbou). Naštastie je tu ešte vláda, ktorá si je blížiaceho nebezpečenstva vedomá, kapelu monitoruje a neváha podniknúť patričné kroky. Ale DETHKLOK sa nedajú. Neskutočne zábavný a geniálny seriál ( -Zvuk sa mi nezdá dosť hlboký, tak poďme natočiť album v nukleárnej ponorke v Mariánskej priekope -) - konečne niekto našiel odvahu a dosť peňazí a natočil veľmi kvalitný seriálik s veľmi kvalitnou hudbou. Dosť bolo sračkoidnej Metallicy a iných amerických strednoprúdových rádoby-metalových sračiek. DETHKLOK hrajú melodický death/black metal evrópskeho severského strihu a šlape im to parádne. Takmer v každom diele zaznie nová skladba, ktorá je nielen vtipná, ale dokonca aj kvalitná :) Ku komu sa DETHKLOK hlásia, je zrejmé aj z mnohých odkazov a narážok na iné kapelky. Tak napríklad hneď v prvom dieli chlapci nakupujú (lepšie povedané sa učia nakupovať) v supermarkete, ktorý sa volá FINTROLL, posedávajú v stánkoch rýchle občerstvenia DIMMU BURGER či BURZUM´S, nakupujú zdravotnícke pomôcky u GORGOROTH´S a hrajú minigolf v MARDUK´S Putt & Stuff. Pre maniakov povinnosť a pre ostatných ... tiež :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (43)

  • Uprostřed první série začala skutečnou kapelu sponzorovat společnost EMG, a tak tvůrci začali vytvářet veškeré vybavení kapely právě s logem EMG. V prvních epizodách však stále používají kytary a snímače Gibson. (Corpsegrinder)
  • Maskot filmové skupiny Facebones je kombinací několika maskotů, a to Vic Rattleheada a Eddieho the Heada. (Corpsegrinder)
  • Motivační řečník z epizody „Murdering Outside the Box“ paroduje na Steva Balmera z Microsoftu, který se podobně chová na prezentacích společnosti. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama