Reklama

Reklama

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (895)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Z "Vlkodlaka" mám rozporuplné pocity. Vlastně se mi líbíl a dá se říct, že mi na něm zásadně vadila pouze jediná věc. Ovšem u horroru dost podstatná - absence napětí... Divoká bestialita vlčího muže snímaná kamerou, která neuhýbá ani před opravdovými orgiemi krve a vnitřností (a já ji beru jako plus :)), totiž sama o sobě pocit tísnivého strachu nevyvolá. Osnova „dorůstající měsíc – úplněk – proměna – masakr“ působí dost mechanicky, vlkodlačí scény se opravdu nesou jen v duchu efektního otevírání lidských konzerv, postupné budování atmosféry hrůzy chybí. A to mě mrzí… Na druhou stranu výprava, a to od vymazlených kostýmů přes rodové panství až po blata a viktoriánský Londýn, nemá chybu, tady se vysoký rozpočet projevil na výbornou. To samé kamera. K výkonu herců taktéž nemám námitek, Hugo Weaving si roli inspektora Abberlina (příjemné pomrknutí na diváka) evidentně užívá, Benicio působí dostatečně temně i v lidské podobě a Anthony Hopkins zase jednou předvádí, že nečitelní a i přes nasazený úsměv děsiví samorosti mu jdou skvěle. O nikom jiném nemá cenu mluvit, Emily Blunt funguje jen jako ozdoba a zbytek jako více či méně důvtipný dobytek na porážku… Celkově jsem zklamán rozhodně nebyl, ale čekal jsem přece jen víc. Ty tři hvězdičky proto berte spíš jako 70%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Zákony vlků, potažmo vlkodlaků jsou nemilosrdné, leč opodstatněné. Tak i „Wolf Man“(1941) a „Wolfman“(2010) si nemohou přiřknout jednoznačné vítězství. Neovlivněna originálem a oproštěna od malicherného hnidopišství jsem byla přímo s lačností vtažena tímto magickým svitem měsíce matně zalévajícím scenérii ponurosti viktoriánského venkova s již nahlodávající zchátralostí šlechtického sídla v popředí. Těmito chodbami se svou stále neutuchající rozhodností, v této chvíli, ale „přetěžce zkoušenou“, kráčí vládce celého panství Sir John Talbot(brilantně ztvárněn Komturem Anthonym) vítající po letech zpět svého rozmařilého syna Lawrence(Benicio s uhrančivým pohledem) hledajíc u něj útěchu pro tragickou ztrátu druhého syna Bena(sežrán zaživa), po kterém zůstává slzami svázána, též snoubenka Gwen(unylou Emily by ani kousnutí neprobralo). Posléze jim je v patách(i tlapách).., také inspektor Abberline(Hugo drtič), věčný to slídil a neodbytný ohař, který zachytil horkou stopu a té se hned tak nepustí.Ta nejtíživější tajemství, však ukrývají útroby neprobádaných hvozdů, jejímiž temnými zákoutími se plíží zákeřní tvorové noci, kteří prahnou po tom, až mezi ně vstoupíš. //„Tahle dáma co žhne bílým ohněm a smrtelníci ji nazývají Luna, ozařuje podlahu mé koupelny..“ ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka vypadá, jako by tento film natočil mistr Tim Burton. Vše je tak krásně černobílé, všude samá mlha, husté lesy, zapálené pochodně. Film má krásnou výpravu a navíc k němu složí hudbu Danny Elfman. Režíroval ale Joe Johnston a to velmi dobře. Vlkodlak je dobrý film, víc než dobrý. Původní černobílou klasiku jsem bohužel neviděl, ale tento snímek se mi trefil do noty. Dobře vystižená atmosféra staré Anglie působí výborně a je silnou stránkou tohoto díla. Stejně jako herecké výkony Hopkinse a Del Tora (ten se pro roli vlkodlaka snad narodil) či povedené masky. Velmi dobře zpracovaný klasický příběh, který nepostrádá napětí, pár luxusních lekaček a má i zajímavé vyústění. Snímek je navíc zabalen v moc hezkém kabátě, já jsem vážně spokojen, nenašel jsem žádné závažné minus a tak nemám důvod šetřit hvězdičky. Takhle si představuji dokonalou filmovou zábavu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sympathy for the Wolfman. Sommersův vlkodlak z Van Helsinga odchází se schlíplým ocasem do boudy, neboť Benicio již vyje k luně a vnitřnostem nebohých anglických venkovanů bude brzy dopřána potěcha spatřit na vlastní oči krásu blackmoorského úplňku.. I když vámi film proletí díky absenci větší dávky poetiky a epičnosti jako stříbrná střela lykantropí hrudí, byl jsem i díky Elfmanovu dunivému Batman stylu říznutým gotickým Draculou Kilara a ponuré oldschool-hororové atmosféře nad očekávání spokojen. Laudanum už nyní Inspektora Abberlinea na onen svět evidentně nepošle, takže to vypadá, že se bude muset chudák stará přeorientovat při drogových seancích na Argentum.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory to u mě až na výjimky nemají lehké (stejně jako upírské), vždy jim však dám novou šanci. Vlkodlak ji dostal, avšak po polovině stopáže ji promrhal. Benicio Del Toro přijíždí vyřešit zmizení a následnou smrt svého bratra, potýká se s odcizeným otcem a nepřátelskou atmosférou městečka. Potud na jedničku. Atmosféra je hutná a z každého filmového políčka je cítit viktoriánská Anglie. Výprava, kostýmy, herci - to vše dělá z prvních pětačtyřiceti minut něco, co tu už dlouho nebylo. Poté však přijde zvrat, který pošle většinu zmíněného do kopru. Žánr se otočí o sto osmdesát stupňů a namísto perfektního mysteriozního thrilleru tu máme béčkový akční horor, který si hraje na rodinné drama o válce mezi otcem a synem. Takhle promrhanou příležitost jsem neviděl už delší dobu, alespoň se na obrazovce promenádují vynikající herci. Benicio je výborný v obou polovinách Vlkodlaka a Hugo Weaving si zaslouží vlastní spinoff, všechny ale strčí do kapsy Hopkins s jablkem ve scéně na schodišti. PS: Spoiler - namaskovaný Hopkins je výborným nechtěným digitálním vtipem. [Unrated director's cut] ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu si zahrál i sám maskér Rick Baker, a to cikána, který písknutím varuje tábor, že začal útok vlkodlaka. (R´Hell)
  • Jména Ophelia, Horatio a Gertrude jsou převzata z Hamleta. (Martin00x)
  • Jedná se o druhou roli, kdy Benicio Del Toro hraje vlkodlaka, poprvé to bylo v roce 1988 ve filmu Big Top Pee-wee. (TomikZlesa)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama