Reklama

Reklama

Volba povolání může člověka přivést do různých míst, třeba i do malebného belgického městečka. Po nepodařené akci v Londýně jsou zabijáci Ray a Ken „uklizeni“ svým šéfem Harrym na pár týdnů do Brugg, aby si trochu zchladili hlavy. A tak se z těchto dvou svérázných Irů ve městě gotické architektury a vodních kanálů stanou turisté. Ray, který se nemůže vzpamatovat z krveprolití v Londýně, Bruggy nesnáší, ale Ken je z jejich středověké krásy unesený. Čím déle čekají na Harryho telefonát, tím bizarnější setkání zažívají. Když jim šéf konečně zavolá, jejich dovolená se změní v boj o přežití... Britský dramatik Martin McDonagh pojal svůj autorský celovečerní debut jako gangsterku plnou černého humoru a absurdity. Vytvořil stylovou a politicky nekorektní podívanou, úchvatně balancující mezi tragikou a komedií. Ve scénáři jsou patrné divadelní vlivy, zejména v proměnách postav, které si i přes svoji pokřivenou morálku získávají sympatie. Komornímu ladění snímku odpovídá atmosféra města, jehož genius loci má pro jeho vyznění stěžejní význam. Zvláštní ponurá atmosféra linoucí se z každého kouta jeho uliček a kanálů přidává nepředvídatelnému ději nádech tajemnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 650)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Purgatory's kind of like the in-betweeny one. You weren't really shit, but you weren't all that great either. Like Tottenham.“ Trefný popis Kohoutů.. Některé oblíbené filmy ve vás dozrávají až na několik zhlédnutí a pak jsou tu vzácné případy jako In Bruges, u kterých jsem si již po pár minutách řekl: to je ON! Brilantní scénář, vybroušené dialogy, zasněná atmosféra belgické "shithole" a na scéně kralující gauneři na dovolené: přemýšliví, otcovský Ken (fenomenální Gleeson), dětinský až prostoduchý Ray (Farrell) a snad jako jediná piha na kráse příliš karikaturní gangsterské kápo Harry (Fiennes). Některým se nezdá nezničitelnost hlavních hrdinů, ale já za ty roky filmových zkušeností dobře vím, že pokud vezmeme v potaz všechny národnosti, snese tělo Ira to největší množství chlastu a kulek. Co se nachytaného olova týče, lze snad ještě za jediný konkurence schopný národ považovat Uzbekistánce v čele s Borisem Břitvou.. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Příběh party nájemných vrahů má černý, ale přesto jemný humor, spousty hlášek, perfektní herectví výjimečného Colina Farrella, vypointovaný scénář a k tomu historické Bruggy. Poněkud mi to provedením i atmosférou připomínalo Pulp Fiction, což je pro film V Bruggách asi nejlepší pochvala. A užíval jsem si i zajímavé "politicky nekorektní" výroky směrem k trpaslíkům, teploušům, čenochům, Vietnamcům a především Američanům. Fuck(t) jo. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=KoE9edjEDCI ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Melancholický krimi thriller říznutý britským černým a politicky nekorektním humorem o válkách bílých a černých liliputů, městu kde víte že bdíte, ale cítíte že sníte je překvapivě výborným debutem, kde se přímo na obrazovce střílí děti, mlátí ženský a když přijde pár násilných (jinak ve vcelku klidném, humorném a příjemném tempu) scén, tak jsou naturalistické, až jsem se jednou přistihl, jak odvracím zrak někam do temného koutu. Colin Farrell a Brendan Gleeson se stali mou letošní oblíbenou ústřední dvojicí a Colin stále dokazuje, že svůj herecký rejstřík ještě všechen neukázal. Do Brugg se musím jednou podívat (i za to patří filmu veliké plus), množství památek, hlučných a sprostých američanů, zdrogovaných liliputů, dobrého piva a krásných žen, to mnohdy nikde jinde nenajdete. Jak říká Fiennes, noční pohled z vyhlídky na město je pohádkový a já se při sledování jako v pohádce cítil. Artový look ve spojení s již zmíněným britským humorem, naturalistickými scénami a bezchybnými hereckými výkony se řadí mezi mé '08 nejoblíbenější. - Why don't you both put your guns down, and go home? - Don't be stupid. This is the shootout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $7,800,824Tržby Celosvetovo $33,084,467Tržby za predaj DVD v USA $3,525,704 //počet predaných kusov 194,268║ Tento film natočil neznámy režisér Martin McDonagh, práve on si aj napísal scenár, kde sa dejom zameriava na dvojicu Írov, pracujúcich v neobvyklom obore a to ako nájomný vrahovia. Týchto dvoch nešťastníkov Raya a Kena stvárnili herci Colin Farrell a Brendan Gleeson a svojim postavám dali viac rozvážnu tvár ako skôr tu klasicky drsnú a neúprosnú, aká u takýchto tipov úloh býva zvykom. A asi aj preto, o to viac dokážeme s nimi prežívať ich trápenia a ich vnútorná charizma zakorenená v postavách nás dokáže lepšie vtiahňuť do deja, čím im z určitej časti začneme fandiť aj na úkor ich krvavého zamestnania. Práve spoznaným ich charakterov im budeme priať aby svoje neduhy voči spoločnosti a šéfovi Harrymu (Ralph Fiennes) ustáli a nejakým zázrakom ich priateľstvo vydržalo. Aj keď na vonkajšok pôsobia v určitých prípadoch ako protiklady, vo svojej vnútornej podstate sa jedná o psychicky vyrovnaných ľudí sužujúcich akýkoľvek nezvyklí problém, ktorý sa pokúšajú vždy riešiť svojsky. __ „V tomto filme sledujeme rozohranú partiu, ktorá sa každou ďalšou scénou môže úplne zvrtnúť a spustiť niečo ako krvavé peklo.“__ Na začiatku rozohraného príbehu môžeme len zhruba tušiť, čo sa z toho nakoniec vykľuje, lebo film svojou originalitou predčí akékoľvek očakávania a nechá nás len prekvapivo sledovať dej plný zvratov. Základom pre stavbu silného deja, sa stáva práve prvá polovica, kde sa položia základné kamene príbehu a na nich sa vybuduje prešmičková osnova, gradujúca vo svojej sile celú druhú polovicu, až do samého konca. Kde bude poukázané na to že každý jeden jedinec robí chyby a je len na ňom či si ich dokáže aj pripustiť a dodržať tak svoje životné zásady. Na celej ploche filmu zažijeme rôzne dejové polohy, tak ako prídu tie veselé i smutné, dočkáme sa i tých najbrutálnejších aké si len vieme predstaviť. Samozrejme všetko je v prijateľnom množstve, takže nejaká samoúčelnosť scén nehrozí. Taktiež si tento film vôbec nedáva servítok pred ústa a dávkuje hromadu nadávok. __K tomuto filmu už len treba dodať, že na takú bohatú rôznorodosť deju to všetko funguje až ukážkovo kompaktne a nič tam nepôsobí rušivo a akákoľvek scéna má aj svoje opodstatnenie pre celkový dej a celistvosť príbehu. Film by si jednoznačne zaslúžil aj nejaké tie ocenenia, minimálne tie čo sa udeľujú v Anglicku (Bafta) a to za réžiu, scenár, kameru či hereckých kategóriách, lebo takéto skvosty sa až tak často z Európskej produkcie nevidia, tobôž v kinách. /videl v kine: 100%/ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale mně se tam prostě nějak pořád cpal Harry Potter. Bruggy mi s těmi svými historickými domy a věžemi úplně asociovaly Bradavice, v jedné z hlavních rolí vystupoval Pošuk Moody, místní kráska vysublimovala z Fleure DeLacour, ve zpovědnici si užil svůj štěk i Brumbálův bratr, no a pak se na scéně objevil taky Lord Voldemort, který hrál (paradoxně) Harryho.... no dobře, no, tak jsem si zafantazíroval. Když se teda oprostím od čar a kouzel, tak musím říct, že Bruggy jsou opravdu pohádkové město (a to je znám víceméně jen z tohodle filmu!), a to tak pohádkové, že tam i gangsteři začínají uvažovat nějak méně gangstersky, člověk by řekl skoro čestně - ostatně slovem "čest" se tam zrovna Harry několikrát oháněl. Děj je určitě zajímavý, úsměvné dialogy jsou střídány vážnějšími polohami a vše směřuje k přímočarému závěru, který trochu naruší předvánoční idylku belgického starobylého města. Čtyři hvězdy po zásluze - tahle gangsterka se teda fakt povedla! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (46)

  • Režisér Martin McDonagh předehrával hercům na place jednotlivé scény. Nejen texty, ale také pohyb a výraz, který měl v hlavě. Byl na to zyvklý z divadla. (don corleone)
  • Úřady neměly problém povolit natáčení kdekoli si štáb přál. Film je tak díky tomu cosi jako filmová pohlednice města se všemi jeho památkami. (don corleone)
  • Šlo o zdaleka největší filmový projekt, jaký se kdy v městečku Bruggy natáčel. Stovky obyvatel se zúčastnily coby komparz. (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér V Bruggách?

Co chystá režisér V Bruggách?

16.06.2021

Britský režisér Martin McDonagh byl díky Třem billboardům kousek za Ebbingem blízko Oscarovi, nakonec si ho ale odnesli pouze Frances McDormand a Sam Rockwell. To ale nic nemění na tom, že jeho… (více)

Hvězdy jako psychopati?

Hvězdy jako psychopati?

11.11.2011

Režisér příjemného překvapení V Brugách Martin McDonagh (foto) začne příští týden v Los Angeles natáčet novinku Seven Psychopaths. Sehnal do ní spoustu zvučných jmen, ale neobešlo se to bez problémů.… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama