Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dean Craig .. Všechno je tu tak kurevsky zelený… Poctivá porce staré dobré britské komediální školy. Humor, který je od začátku tak suchý, až se z něj místy dokonce zapráší nám později pomale, ale o to intenzivněji černá a černá. Cesta rakve do hrobu totiž může být dlouhá - a zábavná! Dean Craig si s tématem patřičně vyhrál a Frank Oz už neměl ani tak moc složitou práci, zvláště když si přibral pestrou škálu výborných, veskrze britských herců. Opravdu jsem se nasmál, nějaké vážnější zadrhnutí v tempu děje se prakticky nekonají, timing gagů je precizní a veškerý situační humor tak krásně funguje. Jedna z mála zdařilých komedií jinak spíše suchého roku 2007! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rozkošně >haluzinogení< taškařice o jednom vskutku důstojném odchodu na Pravdu Bóží... ;-) . . . Někdy se ty poslední věci lidské prostě vymknou všem zúčastněným z rukou, o čemž svědčí i tahle dosti povedená hořkočerná (i když v jednu chvíli ku škodě věci až zbytečně moc trošku do >hněda< ...) komedie, ve výsledku i přes místy trošku zbytečné tlačení na pilu a naopak i pár hluchých míst důkaz toho, že jak vidno dá se i z pohřbu udělat bizarní úlet, u kterého se budete smát, až se z toho třeba jako nešťastný strýček Alfie i trošku poděláte... No, nejlepší lék na to všechno je pak Válium. Tedy - kdoví jestli, že... 8-D - - - P.S. A stejně - za všechno můžou teplí trpaslíci... ;o))) - - - - - (Poprvé viděno 27.2.2009 na dvd, komentář zde lehce sjetý jako mnohý - 28.2.2009) ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi by nebylo úplné správné srovnávat anglický humor například Randalla & Hopkirka a dnešní. Spousta věcí na světě se vyvíjí, a stejně tak i sranda se mění. Co ale čekám od komedie jako první (a klidně i jediné, někdy)- to je, že se nebudu nudit. A u "smrti na pohřbu" jsem se fakt nenudil ani trošku a ani chvilku. Byla to ptákovina, ovšem s tím jsem to i pouštěl, takže v pořádku. Pochválit lze (výjimečně, většinou bývám přísný) i dabing, zejména "dědu Simpsona" Dalimila Klapky, jehož známý hlas dění chvílemi vhodně výrazně oživoval. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie, která v sobě mísí prvky absurdního, černého a situačního humoru. Je až neuvěřitelné co dokázal režisér a a scénaristé vecpat do příběhu o jednom pohřbu. Film naplnili řadou zajímavých a zábavných postav od hypochondra přes omylem zdrogovaného až po homosexuálního liliputa. Film utíká rychle a má v sobě spoustu vtipných situací. Nenápadná ale o to kvalitnější komedie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu bláznivá, prevažne konverzačná komédia ponúkajúca trochu čierny humor, ale mne to sedí a bavil som sa. Od chvíle čo malého „skrčka“ predávkujú drogami a strčia do rakvy k nebožtíkovi, je to aj napínavé, pretože tušíme, že ešte bude veselo. Asi najviac ma pobavila krátka veta staršieho pána na vozíku, ktorý zo záchodu zakričí: „Čo to je?“. Samozrejme pri kope vtipov dôjde aj na slabšie miesta a trápnejšie momenty, ale to ku komédiám asi neodmysliteľne patrí. Nevyhovieš každému...80%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama