Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemna cerna komedie, ktery sice chvilku trva, nez se rozjede, ale v momente, kdy jsou vsichni na pohrbu, odkud se uz pak dej nikam nehne, na scene se objevi zdrogovanej typek a vyderacskej trpajzlik, tak se to perfektne rozjede a zacne skvele bavit. Nektery postavy jsou sice nevyuzity, respektive rozjizdi to tu dost postav a ty dalsi uz tu jsou nadbytecny a slouzi jen jako krovi, ale tech par hlavnich je fakt paradni a ruznoroda sebranka a film si vystaci vicemene jen s dialogama. Proste Frank Oz se po dlouhy dobe zase vytah a ja se skvele bavil nad paradne napsanejma dialogama a scenkama v podani sympatickejch hercu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý na dvacetiminutovou grotesku, ale ne na celovečrní film, ani takhle krátký. Expozice je neúměrně dlouhá, až do půlky je film úplně o ničem, když se konečně rozjede zápletka, následuje vydařená druhá půle, ale to utrpení poloviny první už neodčiní. Český název filmu nedává smysl, ale nemůžeme chtít po distributorech zázraky. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku, ač je to nenudící, tak na komedii docela mdlý a bez nějaký většího zábavnýho faktoru, jen pár scén vyvolá jakž takž úsměv na tváři. Ale pak, až se příběh trochu usadí Frank Oz rozehraje docela dobrou komediální jízdu plnou černýho britskýho humoru, která s přibývajícími minutami zvyšuje ještě obrátky. Sice nemůžu říct, že bych se nějak extra nasmál, i když pár scén bylo fakt dobrých, ale pobavil sem se dobře ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tolik absurdních situací a černého humoru v jedné komedii, se vidí velmi málo. 90 minut uteče jako voda, pořád se bavíme, stále nové překvapení, každá postava nabízí výborné charisma. A i když jsem viděl první remake (nesrovnatelné s originálem), pořád jsem se skvěle bavil. "Tak co strejdo? Ale nic, kde je ta mrtvola?". ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ohraný námet, luxusne vytúnený pilulkami LSD a teplým liliputánom. Vydarený comeback niekdajšieho komediálneho majstra Franka Oza má šťavu, je správne britský, morbídny, cynický a úroveň si dokáže udržať aj pri os*anej tvári jednej z hlavných postáv. Plus k tomu nie úplne mainstreamové, ale o to zaujímavešie herecké obsadenie. Odporúčam servírovať po víkendových raňajkách. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno