Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První akční film Stevena Seagala z dob, kdy se v akčních filmech ještě nepřebíjelo. Nico Toscani s prvky autobiografie je jedna z nejpamátnějších postav velkého Stevena. Samozřejmě ne nejlepší, ale přesto povedená tvorba, známá pod označením "Seagalovka". Pro mě zhruba na hranici 65% nebo-li těsně pod čtvrtou hvězdou ()

anais 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, za který se ale (tehdy) mladistvě a štíhle vyhlížející Seagal rozhodně nemusí stydět. Přinejmenším v jeho filmografii se jedná o jeden z mála filmů, které mají do určité míry propracovaný scénář. Je tu náznak snahy o řešení otázky latisko-amerických menšin a přistěhovalců, vztahu drog a nezletilých. Náznak tu je, ale řešení tu není, a nebo se ztrácí ve zdlouhavém pátrání. Ten je spíš detektivkou než akčním filmem, do kterého Seagal přeci jen zapadá lépe. Žádný Brando ani Pacino to není a nejlépe mu jde stejně lámaní rukou, popřípadě páteře, jak hezky naturalisticky předvádí v závěru filmu. Takže pokud vás nezaujalo to lámání, zkusím vás nalákat na mladou Sharon Stoneovou v roli Stevenovi manželky a Michaela Rookera (znáte z Cliffhangera). Ten se tu mihne jen na pár vteřin, tak pokud nejste jeho skalní fanoušci a tohle je jediné, co vám z mého krátkého seznamu připadalo zajímavé – asi vám Nica nedoporučím. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tradiční standardní velmi povedená žánrovka s charismatickým nepřehlédnutelným dlouhánem Seagalem, jež nastartovala jeho nepopiratelnou hvězdnou kariéru. Zajímavě nasnímané dobové scenérie pořád neztrácejí své kouzlo, doprovodná hudba zrovna tak. Nadčasový příběh měl rozhodně co říct a vlastně platí dodnes. Až na finální prohlášení, že mezi hyenami se pokaždé objeví NĚKDO, kdo je víc než zákon, o čemž začínám silně pochybovat. Tím sice snímek získává na hodnotě, ale zároveň vyznívá tak nějak smutně beznadějně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste! Mno tak tímhle spektáklem nám božský Stevo svatý Štefan mistr taktiky odstartoval svou kariéru a po pravdě Nico není až taková bomba jako jeho pozdější kousky. Není to ta typická Seagalovka z hromadou bitek a přestřelek, ale spíš taková kriminálka z přidanou akcí. Nicméně je to logické v té době Seagal startoval a tak si musel nejprve svou typickou postavu v typickém filmu vytvořit. Každopádně původní hodnocení nakonec o hvězdu zvedám, protože na rovinu který akční herec se může pochlubit takovým začátkem? Hned hlavní role a navrch Sharon Stone za manželku. Na druhou stranu není tajemstvím, že u Seagala platí ta známa poučka o raketovém startu, ale o to gigantičtějším pádu, který jak se zdá stále neskončil.70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste!" Tímhle filmem začínám svou velkou letní (2007) jízdu po nějvětších hitech Steva Seagala (Nicem počínaje, Lovcem policajtů konče). Na Nicovi je hodně znát, že je to Stevův první film. Už začátek je hodně autobiografický, vypráví nám Seagalův vlastní příběh a používá jeho skutečné fotky z mládí. Seagal je tady ještě strašně mladý a hubený (asi dvakrát hubenější než dnes) a kupodivu mu narozdíl od dalších filmů?!? strašně lezou kouty. Bitek a různých vychytávek (lámání kostí) se tu nijak moc nedočkáme, ale děj má hlavu a patu a Seagal je (i díky skvělému dabingu pana Štěpničky) neskutečný sympaťák, na začátku filmu má kotlety jako rabín a do vedlejší role (a do postele) si nahnal dokonce Sharon Stone. Na čisté 4* je to sice dost nevýrazné, ale Seagalovi je za tu autobiografii rád dám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • V scéne súboja s mečmi si zahrali študenti Stevena Seagala. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama