Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka seniorů se schází po večerech u sklenky dobré brendy a kvalitního doutníčku, přitom si vypráví staré pověry a soutěží mezi sebou kdo z nich bude mít lepší historku... Jenže řada náhod a neštastných příhod tomu ne(chtělo), aby se odkrylo i jedno jejich dávné tajemství... (Rodriguez)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, jak seriózně a tajemně uvádějí scény z vyprávěcího sedánku diváka do děje, se scénář až příliš často nechá unášet líčením záhadných stařeckých starostí a z napínavého thrilleru se tak marně pokouší stát příběhem s psychologickým přesahem. Přitom zcela zbytečně, protože tahle velká duchařská historka je skvěle vypointovaná a dostatečně hrůzostrašná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snímek se může skutečně opírat o několik velice povedených scén a místy skvěle propracovanou atmosféru. Jenže jako celek na mě moc velký dojem neudělal. Je zde spousta zdlouhavých a dle mého názoru i zbytečných scén. Knižní předlohu jsem nečetl, takže nemohu srovnávat. Čím víc se však film blížil ke svému konci, tím mě přestával bavit víc a víc. Dám tomu lehce nadprůměrné hodnocení 60% za již zmíněné některé scény, které jsem si (coby hororový fanda) doslova užíval , pěkné triky a pohlednou herečku. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Duchařský příběh s odstupem času trochu zestárl, působí chvílema naivně a tempo má jak na houpačče (kéž by se film nesl v duchu úvodních a závěrečných dvaceti minut), přesto má atmosféru stále pořádně hutnou, některé lekačky jsou i po letech účinné a nepostrádá kouzlo poctivých gotických hororů ze staré školy. 65%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mírně zdlouhavá, ale i tak ve výsledku nadprůměrná hororová podívaná, která si sice z geniální Straubovy knižní předlohy (která mi ve třinácti letech přichystala jeden z nejnapínavějších čtenářských zážitků) bere pouze leitmotiv, ale i tak je po více než dvaceti letech od svého vzniku stále napínavá a hlavně, s odkrytými bubáky maximálně děsivá. Současní hororoví babráci mají co závidět, jelikož takhle! to má vypadat. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V knižní předloze je Ricky Hawthorne fanouškem starého Hollywoodu a v jedné chvíli se zamyslí nad tím, že by se do jejich společnosti skvěle hodil třeba takový Fred Astair. No a hádejte, kdo hraje Rickyho Hawthorna v tomto filmu! Je to slušná podívaná televizního střihu, která knihu navzdory všem změnám a škrtům různých vedlejších postav odráží poměrně věrně. Není tak rafinovaná a pointa není vlastně vůbec tajemná, ale to hlavní - jde o duchařský příběh složený z duchařských příběhů, které dávají pořádný smysl až pohromadě - zůstalo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Robin Curtis v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Film je natočen podle předlohy Petera Strauba. (Rainey13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno