Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele Naslund k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Doufal jsem, že stihnu shlédnout do svého tisícího hodnocení a stého komentáře něco, co za to stojí a v tomto případě jsem se skvěle trefil. Nedostatků je opravdu mnoho, ale bez patřičné tolerance by se nedalo dívat na nic. Vždy záleží, jestli dá seriál k hledání slabin prostor. Scénárista mi připomíná démona, který byl sto let uvězněn ve sklepě nějakého hradu a z ničeho nic mu někdo uvolnil řetězy a podal pero. Výsledkem je zběsilá jízda, kde mozek časem musí vypustit všechny požadavky na seriózní podívanou a pohodlně se oddat vysokému tempu, které obzvláště s koncem první série ještě nabírá obrátek a je nejlepší možnou (proklínanou) reklamou na další sérii. Démon se také nepáře s vysvětlováním faktů a motivací, protože nad vším přemýšlel již tak dlouho, že mu některé části přijdou zjevně nepodstatné. Proto takže doporučuji vnímat, co je ve vašich silách. Vše je opatřeno kabátkem, který mi plně vyhovuje v podobě ušlechtile nakreslených postav, které se pro aristokraty perfektně hodí. Nejvíce na mě zapůsobily postavy, jeden z nejlepších soundtracků a již zmíněné tempo, co nedá příliš času na zamyšlení se. Při druhém shlédnutí jsem si vyvrátil těch několik nelogičností, co mě před spaním napadaly a tak mohu sám kritizovat jen dostatečně nevysvětlenou taktiku při delších soubojích. Osobně jsem se bavil po celou dobu a kromě seriálu samotného musím doporučit i krátké epizody z picturebook, které seriál doplňují a vysvětlují některé motivace postav. Druhá série je zpočátku ještě lehce předějována, ale postupně je to zase to pravé s o něco lepší hudbou, animací a především s ještě silnějším příběhem. Nikdy bych nečekal, že to řeknu u anime, ale rozmělnění do více dílů by prospělo. Každopádně mám nově nabouraný top. ()

R2 (2008) (S02) 

Určitě plné hodnocení, když už nejde vyšší. Jen bych to tady na csfd neodděloval do dvou sérií. Rozdělit se nedají v žádném případě. Kdo viděl konec první, tak pochopí. ()

Reklama

Reklama