Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele darthvader77 k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Neumím slovy vyjádřit pocity, které jsem měl z tohohle úžasného počinu. Sledování Lelouchovi temné cesty za pomstou je opravdu nářez a protože jsem fanoušek série RED ALERT, velmi mě chytla podoba alternativní historie. Opravdu vzahy mezi postavami jsou krasně komplikované dobře prokreslené a mají logický vývoj.Akce je perfektní a je lahoda sledovat souboje mezi Knightmarema i počátek Řadu černých rytířů. Dost mě potěšil také Diethard s hlasem Orikasy(jehož hlas jsem si oblíbil již v Hellsingu). No a ten šok při otevírání speciální oblasti a dění kolem Euphemie síla a ač je to ke konci překombinované(i když správným směrem), tak musím napálit pět puntíků a připravit se na druhou sérii, která bude bezesporu zajímavá. ()

R2 (2008) (S02) 

Ještě nabušenější a lepší než první série. Začátek trochu kostrbatý, ale pak se to rozjede a já musím uznat, že tohle je další perfektní anime, které jsem měl možnost vidět. Spousta akce, vývoj mezi postavami a hlavně strašně smutné scény(jasně vede Shyrleinina smrt). A závěrečná konfrontace s otcem a matkou fascinující, abychom pak mohli sledovat vzestup Vládce Leloucha a následně jeho pád stejně jako proměnu Schneizela. No a ten mnohoznačný závěr, kdy čumíte, jak je ten Lelouch vychaný super. ()

Reklama

Reklama