Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele MartinTerran k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Super akční sci-fi anime. Je tu vše co má být: akční scény se super roboty, bitvy za svobodu proti mocnosti i nějaké ty mezilidské vztahy, ale všeho vždy správná míra a dobře dávkována po čas celého seriálu. Jak už je u podobných anime zvykem je i zde pěkná grafika, charismatické hlavní postavy a také dobrý příběh plný opravdu nečekaných zvratů, které snad můžou vymyslet jen Japonci. Přitom celý příběh je jen o pomstě kvůli staré křivdě a o tom, že touží po bezpečí pro svoji sestru. Konec mě dost zarazil, překvapil a už se nemůžu dočkat až si pustím druhou řadu. Na plný počet to není, pár chybek se našlo, ale i tak super anime můžu fanouškům sci-fi jedině doporučit. Hodnocení: 87/100. ()

R2 (2008) (S02) 

Příběh pokračuje dál v boji za "spravedlnost". Velká část první půlky se zabývá Geassem a kombinuje se až se mi to zdálo zbytečně až moc složité a překombinované. Je zde jasně vidět Japonský podpis jelikož příběh nejde přímým tahem k cíli, ale je pečlivě rozehraný a pokračuje podobně jako velmi složitá partie šachu. Párkrát se mi až nechtělo věřit, že to Zero měl naplánované jak tvrdil, ale že to spíš byla náhoda, že to vyšlo, ale to jen detail. Na zvraty v příběhu jsem si už zvykl, ale v této řadě je povýšily na úplně novou úroveň, že jsem čuměl. Jinak akční scény zase super, stejně tak i nové či upravené verze robotů. A konec? Tak to úplně pecka na závěr, asi nejlepší konec, který mohl být a to jsem vůbec netušil, že je něco takového možné po tom jak se to vyvíjelo. Až na ten pomalejší rozjezd v úvodu super a nakonec se to těsně vyšvihlo nad 1. řadu. Hodnocení: 89/100. ()

Reklama

Reklama