Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 3
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele John8 k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Tohle anime je zcela jasně silně inspirováno death notem respektive fakt že se jedná o relativně rovnovážný svět jehož rovnováhu rozhodí jeden egoistický a nadmíru inteligentní středoškolák s jednou nadpřirozenou schopností. Oproti DN je CG ale i Mecha-anime což má za příčinu že věci mají rychlejší spád ale zároveň nejsou tak uhlazené a promyšlené jako u zápisníku. Mínusy má za mě seriál hlavně za schyzofremii Lelauche, relativně nudnou polovinu dílů, Clif-hanger za který bych střílel ( Ha :D ) a věc která mě po celou sérii konstantně vytáčela a to sice že i přes to že mají Mechové nohy, pohybují se na kolečkách, takže jsou ty nohy zbytečné. Fajn příběh, a hlavně je to jen jeho polovina. ()

R2 (2008) (S02) 

Tady už CG jasně ukazuje že nechce být zápisníkem, schopnosti jsou na každém rohu, Mechy létají (stále jsou tím nohy zbytečné ale aspoňse na to líp kouká) Máme širší paletu postav a i intriky jsou zábavnější. Ale je to jeden z mála konců anime se kterým jsem byl opravdu spokojen, nic otevřeného, příjemně hořkosladký, a osud Lelauche by si podle mne zasloužil i Light. ()

Reklama

Reklama