Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Evander 

všechny recenze uživatele

Od této komedie jsem si poměrně hodně sliboval, bohužel má očekávání nebyla ani zdaleka naplněna. Můj nejlepší přítel není příliš zábavným filmem, což je u komedie nemalý problém. Přitom rozjezd nebyl vůbec špatný, myšlenka samotná skýtá autorům velký prostor pro manévrování. Upřímně, kdyby to netočili Francouzi, asi by to bylo úplně někde jinde. Nic proti Francouzům, ale tohle jim prostě nejde nebo jinak, komedie tohoto typu jsou stravitelné prostě pouze zase jen pro Francouze. Pro Čecha je to hlavně divné. Celkové hodnocení vidím někde kolem 50%. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Chlápek jako každý druhý. Obchodník s uměním v zajetí čísel. Diář plný schůzek na týdny dopředu. 15 denně. Zvláštní antická amfora. Legenda praví, že ji přítel zesnulého naplnil po okraj slzami a pak umístil do hrobky. Vydražena za nesmysl. Hodně vysoký nesmysl. Společnice obchodníka mu vmete do ksichtu, že nemá žádné přátele – přitom se jen tak mimochodem přizná, že je lesba a její lízátko, pardon, snoubenka s nimi sedí u společenské večeře. Uzavřena sázka – 10 dní na to, ukázat, že má nejlepšího přítele. Kdo vyhraje má vázu. A začíná eskapáda se zjišťováním, kdo je vlastně přítel. Daniel Auteuil ve vynikající formě a famózní výkon poměrně neznámého Danyho Boona zdobí hořce úsměvnou francouzskou komedii.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Muži jsou někdy skutečně “valiace sa kameně” , proplouvají životem spokojeni sami se sebou i se světem kolem nich. Emoce zakopané kdesi v hloubi nitra. Stačí připitomělá sázka na jejich probuzení? Výuka MUS (milej, usměvavej, srdečnej) je někdy větší záhul než rachota v uranovej dolech. Žádná crazy řachanda, ale inteligentní, laskavý humor ve francouzském balení. Doporučuji.          UKÁZKY:Mnoho chytrých knih vám poví, jak přátele získat, jde však jen o účelová přátelství na pracovišti. Vztah k druhé osobě se posuzuje pouze podle míry jeho užitečnosti. To však nemá nic společného s tím pravým přátelstvím, které se nedá koupit. Láska se někdy prodává, ale přátelství nikdy. //Nic si z toho nedělejte, hádka mezi partnery při takovém věkovém rozdílu je ..... Věkový rozdíl mezi otcem a dcerou mi připadá normální!!!!//Co tu děláš po tmě? Jsem tu s kamarádem, s jediným přítelem. Pil jsi? Hm.// Vaši jsou moc fajn. To jo. A co vaši? Ty sou mrtví. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

"Přátelství spočívá ve výběru člověka, kterého jsme si zvolili pro jeho povahu a dali mu jednou provždy přednost."(P.Bonnard) Mám ráda Daniela Auteuila a většinou vím, že nebudu zklamaná, když si vyberu některý z jeho filmů a ani tohle nebyla vyjimka. Kdybych to měla hodnotit objektivně, asi by bylo mé hodnocení nižší, ale ono to prostě nejde, ona si mě ta francouzská atmosféra vždycky tak krásně omotá kolem srdce, že nemůžu jinak. Asi bych se osobně nepřikláněla k tomu, že šlo přímo o komedii, ale o velmi příjemný, milý a inteligentní film o hledání pravého přátelství a právě už i jen za ten námět jsem zvedla hodnocení směrem nahoru. Velmi citlivě natočené se skvělými herci, kde nejen Daniel, ale i Danny Boon byl úžasně dojemný. Díky za takové malé - velké filmy. Jinak s Danielem Auteilem jsem na téma přátelství viděla i jiný bezvadný film - Rozhovory s mým zahradníkem. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mnohé ankety a analýzy dokazujú, že francúzi sú jedným z najsmutnejších a najdepresívnejších národov sveta. Preto sa nečudujem, že námetom tohto filmu je príbeh osamelého človeka, ktorý sa zúfalo snaží nájsť aspoň jedného priateľa. Ak chcete vedieť, čo priateľstvo znamená a aké sú jeho zásady, odporúčam aj Vám zhliadnúť tento film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nenápadný malý a spíš televizně laděný film o napravení jednoho sobce a hledání skutečného významu slova přítel. Má ale dvě silná plus. Tím prvním je silné herecké obsazení v čele s vynikajícím a jako obvykle velmi civilním Danielem Auteuilem (pro mě momentálně nejlepším hercem Francie), kterému zdatně sekunduje sympatický a soucit vzbuzující Dany Boon. Tím druhým je kultivovanost a civilnost příběhu, který by se samozřejmě dal pojmout po hollywoodsku a mohl by ždímat umělé emoce v každé druhé scéně. Živě si umím představit americkou verzi s Walterem Matthauem, který by náležitě přehrával postavu do karikatury a celé by to směřovalo k průměrné komedii, která by nijak nevybočovala z toho, co divák viděl už mnohokrát. Takhle je tu mnohem míň humoru, ale vůbec to nevadí, protože katarze se dostaví a jediná klíčová scéna s nekompromisním gestem a jedinou památnou větou stačí, aby mi film trvale utkvěl v paměti. Stejně jako ve veleúspěšném Milionáři z chatrče tady hraje podstatnou roli všeobecně známá hra Milionář, ale tady mi její využití přišlo funkčnější a paradoxně si tohohle malého filmu cením výš než superfilmu Dannyho Boyla. Celkový dojem: 75 % ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama