Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajn film. Většina francouzských komedií mi sedí a tady tomu není jinak. Hlavního hrdiny mi bylo docela líto, ale nakonec to všechno dopadlo, tak jak mělo. Jen se musím přiznat, že mi do děje moc neseděla ta soutěž s milionářem .. To bych asi úplně vystřihla nebo bych se tomu určitě nevěnovala tolik minut. Ale to je detail. Celkově hodnotím film na 75%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Zajímáš se někdy, co dělám mimo zaměstnání?“ - „Respektuju tvé soukromí.“ - „Ty se nestaráš o jiné lidi.“ - „Vážně si to myslíš?“ - „Ano, ale na tom nesejde.“ Aneb není jednoduché vyhrát sázku vyžadující reálného nejlepšího přítele, když jsou pro vás ostatní jen klienti, kolegové, cizinci a vy si vystačíte sám…anebo ne? Bylo milé pozorovat nesourodou dvojku v podobě odměřeného, snobského sběratele uměleckých kousků a vřelého, zvídavého taxikáře, kteří procházejí lekcemi, jak navazovat přátelství (výborní Auteuil a Boon). Film není až tak vtipný jako spíš úsměvný. Přesto mě při očekávání pohodové, odlehčené komedie trochu překvapilo, že nemalou část projekce jsem sledoval hlavně tragikomedii, hořkou a smutnou (u „Kde jsou slzy?“ až mrazí). Pasáž soutěže byla samozřejmě dost naivní (zvlášť překročení časového omezení), přesto to filmu nedokážu vyloženě vytknout. Za mě slabší 4*. „Nejsem tady, abych si půjčil peníze.“ - „Nebylo by to poprvé.“ - „Vždy jsem ti je vrátil. Dobré účty dělají dobré přátele.“ - „Dobré účty dělají dobré účty.“ ()

Reklama

Hedka 

všechny recenze uživatele

Nie dokonalé, ale pozerateľné. Vadila mi určitá rozporuplnosť. Na jednej strane hlboká myšlienka, poukazujúca na veľkú hodnotu a potrebu priateľstva, na druhej strane scény, ktoré to znehodnotili. To sa dalo čakať! Samozrejme, francúzska komédia zo súčasnosti! Tam je snáď už tá homosexualita povinná, či čo?! A ani tá trápna narážka na veriacich tam nemusela byť. Bez toho by mal film oveľa vyšší kredit. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Smutný, ale velice citlivý a povzbudivý snímek o pravé podstatě přátelství. Navzdory slibům producentů nejde o komedii, spíše o inteligentní podívanou s několika úsměvnými momenty, hlubokou pravdou a nádherným finále. Obrovským plusem je obsazení. Dany Boon předvádí svůj vysoký standard, avšak pravým esem je Daniel Auteuil. Jeho ztvárnění citově vyprahlého člověka, neschopného navázat jakékoliv pouto s kýmkoliv je bezchybné. Perfektně vybraní vedlejší herci doplňují zážitek. Skvělý film, rozmanitý jako přátelství samotné. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mnohé ankety a analýzy dokazujú, že francúzi sú jedným z najsmutnejších a najdepresívnejších národov sveta. Preto sa nečudujem, že námetom tohto filmu je príbeh osamelého človeka, ktorý sa zúfalo snaží nájsť aspoň jedného priateľa. Ak chcete vedieť, čo priateľstvo znamená a aké sú jeho zásady, odporúčam aj Vám zhliadnúť tento film. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama