Reklama

Reklama

Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (90)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na následky jednoho zločinu, který ale trpí stejnou neduhou jako třeba Úhel pohledu (těch "flashbacků" je tam pak už prostě moc a diváka spíš časem otravují). Některé momenty ve scénáři mi taky připadají takové nemastné neslané a každý si tu asi najde tu svojí dějovou linii, která mu sedne nejvíc a zbytek je jenom taková kulisa.. Herci tu hrají na vysoké úrovni, to ale asi neni divu, když člověk koukne na ta jména.. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z nejslabsich filmu posledni doby (co jsem videl, kdyz nepocitam tech par experimentu z 44.KVMFF). Tema zni zajimave, ale zpracovani dost pokulhava - hlavne je vse dulezite receno jiz na zacatku a behem filmu se vlastne nic nedeje, nic se nemeni, zadny vyvoj postav, zadna zapletka, plytkost. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příběhová mozaika náhodných svědků jedné tragédie, která jim navždy změní jejich pohled na svět. Někdo se dá na cestu víry, jiný na hazard nebo někdo začne nacházet útěchu v náručí starých známých či úplně cizích lidí. Režisérsky a scénaristicky je to ale slabší a bohužel tomu výrazně chybí i další důležitá ingredience - emoce. Přiznám se, že asi po půlhodině jsem se začal mírně nudit a od té doby jsem čekal na nějaký zvrat, moment překvapení nebo zajímavý vývoj nějakého z příběhů. Marně. 50% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Drama o lidech, co zažili střelbu v restauraci a jejich osudech jak se s tím poté vyrovnávají. Ne moc přesvědčivé anebo emocionálně natolik silné, aby vás to nějakým způsobem strhlo nebo zaujalo. Film ve své podstatě hrozně chladný a herecké výkony zrovna tak. Za zmínku tak stojí asi jen Forest Whitaker, který asi nezklame nikdy. Slabší 3* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Věřím, že někde tam hluboku uvnitř má v sobě námět filmu něco skvělýho, ale nepodařilo se to bohužel dostat do filmu. Na vině jsou především špatně napsaný postavy, mě to jejich chování po útoku přišlo děsně jednosměrný a ne příliš věrohodný a jelikož na tom celý příběh stojí, víc nemám co říct. Pokud bych měl film popsat záchodovou terminologií, tak úplnej průjem to není, ale poměrně velká várka bobků už ano. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)
  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno