Reklama

Reklama

VOD (1)

Během jednoho úplně obyčejného dne se nepříčetný muž vřítil do Los Angeleské restaurace a začal jen tak střílet po přítomných zákaznících. Ti kteří unikli smrti, byli samozřejmě hluboce zasaženi. Ovšem každý z nich se s tím vyrovnává trochu jinak: mladičká Anne Hagen (Dakota Fanningová) se díky vyprávění její verze události stane ve škole populární; její kamarád Jimmy Jaspersen (Josh Hutcherson) se uzavře před světem a přestane mluvit; servírka Carla Davenport (Kate Beckinsaleová) začne zanedbávat své dítě a prožije několik vulgárních vztahů; Dr. Bruce Laraby (Guy Pearce) ztratí své sebevědomí a zkouší experimentální léčbu; a chorobný gambler Charlie Archenault (Forest Whitaker) věří, že bude mít štěstí ve hře a vsadí všechny své peníze, bohužel má smůlu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (90)

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomto dramatu se silným hereckým obsazením sužuje pět hlavních postav trauma z tragické události, které má podobu přestřelky v restauraci za bílého dne, po niž přijde o život člověk. Pachatel se bezprostředně po činu zastřelí a divák zůstane ochuzen o motiv jeho konání. Postavy se s událostí vyrovnávají po svém. Svobodná matka Kate Beckinsale začne lovit muže, Dakota Fanning se dá na víru, Forest Whitaker propadne hazardu a tak dále. Z vedlejších postav zaujme Jackie Earle Haley. Snaha o zachování autentičnosti se režisérovi Rowanu Woodsovi daří a možná, že i některé postavy by se v reálu takto nějak po podobném traumatu chovaly, ale přesto občas film sklouzne do nevyrovnaného pojetí. Na druhé straně díky určité syrovosti divák s většinou postav nesoucítí, a to snímek činí zajímavým a nevšedním. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Režiséra vůbec neznám, ale s ohledem na vcelku hvězdné obsazení jsem čekal o dost víc. Námět není vůbec špatný a vlastně kvůli němu jsem si film pustil. Bohužel je to slabé. Dost dobře jsem nechápal ani jedno chování přeživších občanů, snad jen kromě postavy Foresta Whitakera, která mi přišla nejvíce ,,logická,, a taky nejzajímavější. Navíc se tam odehrává spoustu emocí, což je správně, ale ty emoce působí povrchně a ke mě jako divákovi se absolutně nedostali. ()

Reklama

skretik 

všechny recenze uživatele

Silný a tvrdý začiatok, pomaly plynúc retrospektíva prelínajúca sa s realitou, pôsobivá hudba. Príbeh zložený z menších príbehov... hlavne o fanatizme a jeho podobách, ktoré sa začali prejavovať ako dôsledok traumy... Niečím (asi atmosférou, hudbou...) mi to pripomína film Road to perdition. Zaujímavý film, ktorý sa dobre rozbiehal.. ale na konci stratil svoju silu... už tam bolo toho trocha príliš a ten koniec to naozaj zabil... škoda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný příběh tragického hrdiny skvěle zahraného Forestem Whitakerem, ale bohužel to nestačilo. Zbylé dějové linky byly na můj vkus až moc klišovité, předvídatelné a takřka bez emocí. Snad jen Guy Pearce a Jackie Earle Haley měli něco do sebe. Jako vždy se mi ovšem líbila Zarvosova hudba a pochválit musím i postupné odhalování toho, co se vlastně stalo v bistru, s čímž si režisér vyhrál. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co mělo tohle znamenat. Tak ploché, tak nudné, tak suché... Jenom jediná scéna obsahovala emoce - když se ten chlápek na konci počural strachy. Ale jednu hvězdičku dám, Dakota totiž tu svoji bláznivou a děsně špatně napsanou roli zvládla - ostatně jako zvládla zatím všechno. 10% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V scéne oživovania pacienta je jasne vidieť na monitore nápis "leads off" (zvody odpojené). Lekár by teda na pulzovú frekvenciu čakal márne. (BlackTom)
  • Kolovala tvrzení, že bylo těžké s Dakotou Fanning spolupracovat a že se dost jejích scén muselo sestříhat. Režisér Rowan Woods tyto pověsti ovšem popírá. (zajda404)

Reklama

Reklama