Reklama

Reklama

Kit Kittredge: Odvážná novinářka

  • USA Kit Kittredge: An American Girl (více)
Trailer 2

Velká hospodářská krize dopadne i na rodinu devitileté Kit Kittredgeové – její otec přijde o svůj podnik a odjíždí, aby si našel práci. Nositelka nominace na Oscara Abigail Breslin stojí jako jako Kit v čele skvělého hereckého obsazení prvního filmu, natočeného podle hračkářské a literární řady Americké děvče. Aby si Kit a její matka udržely dům, musejí přijmout podnájemníky – platící hosty, z nichž se vyklubou lidé s fascinujícími příběhy. Když je ukradena matčina pokladnička se všemi jejich penězi, stává se prvním podezřelým Kitin nový kamarád, tulák Will. Kit ale odmítá uvěřit, že by Will mohl krást a snaha odhalit pravdu přivede ji i její kamarády do velkých potíží. Policie tvrdí, že loupež byla domácí záležitostí a spáchal ji někdo, koho znají. Když to tedy nebyl Will, tak kdo? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný detský film nielen pre deti s vykreslením hospodársej krízi. Nezabúda sa tu ani na morálne hodnoty človeka či už tie dobré alebo zlé v dobe kritickej. A nabáda ludí nato aby aj keď sa im nedarí vytrvali a snažili sa ďalej, nabadá k tomu aby sme si navzájom pomáhali, aby sme nehádzali ludí do jedného vreca a neposudzovali ich podľa toho čo majú na sebe oblečené.....(lebo síce šaty robia človeka ...ale nevieme či sa pod nimi skrýva človek dobrý, alebo falošný)........................medzi 3* a 4* ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Lidské, silné, vtipné, vážné, dobře končící × přeslazený konec. Deprese v Americe, která probíhala od 30. let se na každém podílela jinak. Osudy střední vrstvy, která se všemožně snaží udržet nad chudobincem je dost emoční. V tomto filmu se setkáváme s 10-ti letou holčičkou, snící o kariéry novinářky. Je řádně drzá, důvtipná a nebojácná, a se svými kamarády víc než nadprůměrně inteligentní. Zápletkou se stanou i krádeže tuláků, které končí víc než překvapivě. Závěr filmu je víc než americký, ale i tak pár slz uroníte. Snímek je to vtipný, veselý, chvílemi opravdu emoční. Rozhodně vás nebude nudit. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Soustředila jsem se jen na jedno – BÝT REPORTÉRKOU!!!“... Ten film je víc smutnej, než bych u filmů pro děti očekával. A taky spíš poučnej než zábavnej. Hospodářská krize z pohledu dětí – každý den byl bojem o jídlo a mít dobré srdce .... – ale pojďme raději zpět k filmu! Samozřejmě, že v této době zažívají děti dobrodružství. Zvlášť, když je to kolem samej tulák a dost se krade. A tak se stane, že děti musí zachránit kamaráda a vyšetřit zločin – tato část už je veselejší a nepřináší (dětem i dospělým) tolik depresivních okamžiků. A závěrečný happy end? Nevím, jestli to vylepšil. Ale holčičky by mohly zatleskat! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se naučit tulácké značky. 2.) Zajímá mě, co tehdy bylo největší potupou. 3.) Jsem zvědav na kouzelnickou produkci S. Tucciho. 4.) Chci posoudit, jestli jsem se měl tehdy v Evropě lépe. 5.) Jsem holčička nebo se prostě musím dívat na dětský filmy. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Film vznikl na základě příběhu spisovatelky Valerie Tripp, která napsala řadu románů v sérii "American Girls Collection" a které se zaměřuje na psaní historické beletrie pro dívky ve věku sedm až dvanáct let. Knihy "American Girl" jsou rozděleny do menších sekvencí, z nichž každá se zaměřuje na konkrétní dívku, která žije v jedinečném období amerických dějin: Felicity žije v roce 1774, Josefina v roce 1824, Samantha v roce 1904, Kit v roce 1934, a Molly v roce 1944. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $17,657,973Tržby CelosvetovoTržby za predaj DVD v USA $7,520,945 //počet predaných kusov 457,246║ Keby tá réžia nebola tak sucho vedená, mohlo to byť fajn, takto to je bez štavy, bez vtipu, bez skutočného dramatu. /40%/ ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že to je taková rodinná podívaná s happy endem, takže většinou bych řek, že to je sračka, ale tohle se mi docela zalíbilo. Zajimavě to vykreslilo tu ekonomickou krizi a tuláky a dobovou atmosféru z pohledu děcek. I když bylo uplně jasny, kam to směřuje a ktery postavy jsou kladny a ktery záporny... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama