Reklama

Reklama

Devil May Cry

(seriál)
  • Japonsko デビル メイ クライ (více)
Japonsko, 2007, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Tvůrci:

Hideki Kamija

Kamera:

Kazujuki Óta

Hrají:

Misato Fukuen, Tošijuki Morikawa, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Fumiko Orikasa, Akihiko Išizumi, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Šózó Iizuka, Tomokazu Seki, Júdži Ueda (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Dante je lovec démonů a jiných podobných potvůrek, miluje pizzu a je obecně hodně "cool". V jednotlivých epizodách zachraňuje lidstvo před hrozivými démony při mnoha různých příležitostech (někdy i dost netradičních). Pro potřeby tohoto podnikání si založil vlastní podnik na hubení démonů s názvem Devil May Cry. V anime seriálu na motivy slavné herní série uvidíte mnoho démonů, hodně zbraní a také hodně krve. (Looser)

(více)

Recenze (59)

Israha 

všechny recenze uživatele

Peklužel zdaleka ne tak výživná záležitost, na jakou to vypadá podle synopse, fotek a trailerů. Zasazení do urban fantasy hávu je přitažlivé, zašedlé a deštěm promočené město, prolezlé démony, láká k návštěvě...než zjistíte, že veškerá jeho zákoutí, budovy i obyvatelé jsou téměř k nerozeznání. S cynickým, nezničitelným, nepořádným pizzožroutem Dantem byste taky chtěli jít na pivo a jahodový pohár...než zjistíte, že je s ním vlastně docela nuda coby společníkem, i coby démonobijcem (démony zabíjí rutinně, často mimo záběr a sám se téměr nikdy nedostane do sebemenšího ohrožení života). Vedlejší postavy byste prostřednictvím Danteho rádi poznali...než zjistíte, že domněle důležitá dětská hrdinka Patty je stěží více než zdrojem running gagů při interakci s Dantem, dvě sexy lovkyně démonů jsou prostě jen sexy a loví démony, a zachrmuřený Morrison je jen Danteho morálním kompasem. Mytologii tohoto nepřátelského světa byste rádi prozkoumali...než zjistíte, že je navzdory veškeré snaze o budování tajemna a velkoleposti jednoduchá a okoukaná, a démon, který se motá napříč epizodami a tváří se důležitě, je jen pěšák. Tl; dr - má očekávání to nesplnilo, a byť jsem se při sledování nenudil, tak strohá animace mě nezaujala, ústřední dějová linie skoro neexistuje, epizodní zápletky mají střídavou kvalitu, a ani jsem se nijak moc netěšil na nová setkávání s protagonisty. Průměr. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Některé díly byly dobré a některé dost slabé. Velice vtipné byli scénky Dante - malá holka (teď si nevybavuju jméno). Navíc dobrý přídavek pro fandy hry. Avšak démonů a akce by tam mohlo být víc. Přeci jen, hra je taková rubačka, démon je tam na každém rohu. Možná by to taky chtělo nějaký hlubší příběh, připadá mi to, že se autoři báli více rozjet v obavách co bude v dalším dílu hry. Pokud někdy natočí pokračování tak doufám že se tam objeví i Nero, jeho "cool" démonická ruka nemá chybu. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Styl tohoto anime jsem si hned oblíbil.Je tu červená a černá barva.To je v anime pro mé oči úplný orgasmus!Dále:Dante tady sází dost povedené a někdy vtipné hlášky.Třeba když řekl"Od ted to bude ta část od 18-ti let" tak jsem se zasmál,ale zároven jsem z toho byl u vytržení.Démoni tu jsou hodně povedení a Danteho pistole jsou snad ještě lepší než jeho meč a to obvykle v anime fandím mečům.Jenže tady je ten meč moc takový mohutný a to nemusím.Já radši ty samurajské.Jinak mi Danteho pistole připomínali trošku ty Alucardovi z Hellsing.Tento seriál navíc obsahoval alespon zmínku o kytarách,což mi udělalo radost:) Na to že je to podle videohry,tak to má na mě až moc dobrou atmosféru.Takže za mě pět hvězdiček! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

‘Devil May Cry‘ je moje prvé stretnutie sa s japonskou anime seriálovou produkciou a musím povedať, že veľmi milo prekvapujúce. Samozrejme som naschvál zvolil mne blízke žánrové zaradenie a v ani jednej epizóde ma nesklamalo. Príbehy sú rýchle, aj keď často bez nejakého hlbšieho deja, či postavového zahĺbenia, možno práve preto mne prístupnejšie. To, čím mi prišiel tento anime seriál sympatický, bola tá správna coolovosť a uštipačné, správne trefené hlášky, kvalitný výber hudby a veľmi podarení záporáci. 85%. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Todle anime jsem sledoval pouze kvůli tomu, že jsem obrovský fanoušek herní série. Zklamalo mě to. Nemá to v sobě tu stejnou atmosféru ani styl. Anime Dante je někdo úplně jiný než herní Dante. Akční scény jsou příliš krátké a postrádají ten šmrnc ze hry. Navíc jsou souboje vyřešeny většinou jedním máchnutím meče. Dialogy jsou docela o ničem a nová postava otravné holky mi taky nepřišla moc sympatická. Prostě si myslím, že to mělo vypadat úplně jinak. 4/10 ()

Galerie (368)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl inspirován stejnojmennou kultovní videohrou od společnosti Capcom. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama