Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

nash. 

všechny recenze uživatele

Tohle že byla ta jemná, laskavá, téměř éterická Ji-hyeon Jeon z křehké romance Siworae? Tahle razantní kráska, která s katanou a upřeným pohledem vykydlila plnou uličku agresivních upírů, lokla si krve a vyrazila vykuchat pár dalších démonů? No jo, byla. Čekal jsem béčkovou akční jízdu s asijskou kráskou, která v efektních záběrech vykostí co nejvíc upírů. Dostal jsem béčkovou akční jízdu s asijskou kráskou, která v efektních záběrech vykostí co nejvíc upírů. Nenudil jsem se a než jsem stačil pohoršeně syknout nad nějakým tím nesmyslem, až tu byla další akce a katana svištěla. A to ostatní jsou prkotiny. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tahle příšerně sestříhaná, lacině zrežírovaná a pitomým scénářem oplývající hraná verze slavné anime dělá svému staršímu bratříčkovi akorát tak ostudu…velkou ostudu. Absenci někoho talentovaného za psacím stolem bych ještě oželel, stejně tak herce-neherce, ale to, že i ta očekávaná akce ve výsledku za moc nestojí (nehledě na podprůměrné triky) a tvůrci se diváka snaží uchlácholit maximálně tím, že nešetří krvavými cákanci, mě už solidně naštvalo. Tohle se fakt nepovedlo, jen doufám, že se podobní packalové nerozhodnou 30% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný fantasy horor. Má celkom dobrý príbeh o skvelej bojovníčke, napoly upírke, ktorá pracuje pre tajnú vládnu organizáciu, ktorej cieľom je odstraňovať démonov. Bojovníčka je poslaná na americkú základňu v Japonsku, aby tu odstránila skupinu upírov, čo sa jej aj podarí, ale nanešťastie tým výrazne ovplyvní aj život mladej študentky, dcéry generála, ktorá je toho svedkom a odvtedy sa už musí obávať o svoj život. A navyše sa práve chystá prísť aj jeden z najmocnejších démonov, s ktorým má bojovníčka účty z minulosti. Spracovanie nie je najhoršie, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Ešte spočiatku to vyzerá dosť nádejne, ukáže sa niekoľko zaujímavých prvkov, ktoré by sa dali dobre využiť a cítiť slušný potenciál, či už v rámci možností serióznejšom, ale aj zábavne béčkovom prevedení, no tvorcovia si nanešťastie zvolili inú cestu. A tak z toho vznikla zvláštna kombinácia západných upírskych projektov, ako Blade, Underworld alebo Buffy, pričom viaceré prvky sú takmer totožné a východnej poetiky, obzvlášť čínskych wu xia, čo by som tiež ocenil, lenže tvorcovia na to viditeľne nemajú schopnosti a tak je to až príliš teenagerské, trochu brakové a navyše aj pri tejto krátkej dĺžke to má viacero hluchých miest. Aj takto sa na to dá bez väčších problémov pozerať, nájdu sa aj nejaké klady, ale to je všetko, moc ma to nezaujalo. Akcie je tu pomerne dosť a síce nie je najhoršia, ale ani o spokojnosti určite hovoriť nemôžem. Jednotlivé akcie sú rozmanité, majú celkom slušnú choreografiu, pár dobrých nápadov a vydarený výber prostredí, lenže sú zle natočené, hlavne to množstvo nevhodných spomaľovačiek a zrýchľovačiek a navyše s mizernými efektami, kvôli čomu ani násilie nemôže zaujať a tak som mal z toho skôr taký brakový pocit. Herecké obsadenie je výborné, moja obľúbenkyňa Jeon Ji-Hyeon v hlavnej úlohe, ktorá síce hrá Japonku, čo teda pôsobí poriadne hlúpo, ale aj tak je hlavným kladom tohto filmu a k tomu slušný výber vedľajších postáv, obzvlášť Liam Cunningham alebo aj Colin Salmon, no ten už nemá moc priestoru. Réžia a technická stránka zase pôsobia úplne rozporuplne, na jednej strane sa mi páči vizuálna stránka mimo akcie, hlavne zvolený filter a práca so svetlom a kamerou, ale na druhej zase spomínané zlé triky, no hlavne to celkové nezvládnutie filmu. Škoda, toto malo slušný potenciál, ktorý scenár veľmi pokazil, ale na ten slabý priemer mi to stačí, k čomu ale výrazne napomohlo obsadenie a vizuálna stránka. 52% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem tomu ještě dávala naději - jo, bude to fajn, alespoň průměrné. Houby s octem. Začalo to nudit. Hodně. Hlavní hdrinka, její americká kamarádka, všechny postavy byly ploché s hloupými dialogy. Nejlepší dialogy byly v Japonštině (asi hlavně proto že jsem jim rozumněla jen na půl...). Navíc v polovině filmu už jsem to nevydržela a posouvala děj. Někdy i o deset minut. Světe div se, o nic jsem nepřišla. Grafika jak z nějaké hry za 99,- v Levných knihách. Hezkej film... Pokud se budete přesto dívat, koukejte na to s českým dabingem - standard. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Příběh vcelku zmatený, skáče se tu z místa (a času) na místo (a jiného času), krev je tu digitální, až hanba, některé souboje jsou neuvěřitelně nepřehledné (o to více zabolí, že souboj v lese je natočen pěkně a člověk si říká, proč nezvolili podobou choreografii i pro zbytek akčních scén), dialogy jsou plytké, že z toho uši bolí. Jednou podívat a tím to hasne. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama