Reklama

Reklama

Krev: Poslední upír

  • Hongkong Blood: The Last Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upírka Saya je členkou tajné vládní organizace, která se zabývá lovem démonů. Ke svému lovu používá pekelně nabroušenou katanu. Děj se odehrává v půlce války ve Vietnamu na americké základně v Tokiu. Saya musí v místní vojenské škole vypátrat démony a zničit je. Produkce se ujal Bill Kong, který je podepsán pod hity jako Tygr a drak nebo Hrdina. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Odpady nedávam veľmi často a ani veľmi rád. Lebo som bol donedávna v takej bláhovej viere, že každý film na svete má "momenty". Ale tu nebol moment asi ani jeden. Povedal by som si, že TV produkcia, ale že rozpočet 30 mega?! Za takú sumu si mohli hádam dovoliť aspoň strihača bez Parkinsona, či desiatkou klincom zarazeným do mozgu (nie, vážne... ten strih by som zvládol lepšie aj ja napriek tomu, že strihať neviem...). Dej stupídny, herectvo sa nekonalo, gradácia žiadna, ale hlavne zúfalý storybuilding. Neodpustiteľné! Blade byť smrteľný tak by sa v hrobe obracal. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Blood: The Last Vampire vychází ze stejnojmenného 50 minutového anime z roku 2000. Potud dobrý... Zbytek je průser nejtěžšího kalibru. Původní akční zápletka je z 50 minut zredukována na 25, přičemž skutečně věrně se drží jen v prvních pěti minutách. To je také jediný moment, kdy je film dobrý (pak ještě souboj v lese, ale ten už nemá s původním filmem co dělat). Dobře navíc není ani to, že poměrně střídmou "lokální" zápletku tvůrci totálně zglobalizovali, díky čemuž působí nechtěně směšně a samozřejmě strašně nelogicky. Podstatné každopádně je, že anime bylo jen krátké podhoubí pro seriál, který má monstrózních 50 dílů, zatímco Chris Nahon odvypráví celou mytologii ve zbylé hodině. Nemám páru, zda má děj vůbec nějaké styčné body se seriálem (který jsem zatím neviděl), i kdyby tam ale něco společného bylo, z těch 50 dílů mělo šanci dostat se do filmu jen naprosté minimum. To, co se ve filmu děje, je především strašný guláš, v němž se zbytečně objevuje a umírá hrozná spousta postav, nešetří se efekty, na kterých se zjevně strašně šetřilo, takže jsou daleko za úrovní prvního Underworldu a divák má velice často pocit, že sleduje intro z videohry pro Playstation 2. Počínaje absolutně šílenou "honičkou" s kamionem v horách a pádem do bůhvíkolika kilometrové propasti pak přichází na řadu finále, které doslova škytne, prdne a omdlí, přičemž ještě stihne dokonale (d)efektním způsobem vykrást Ramba a Hvězdný války a tradá...Jde se domů zvracet do mísy :( Blood: The Last Vampire je bohužel jasným důkazem toho, že japonskou kulturu pochopí zhollywoodizovaní tvůrci jen stěží a jediní lidé široko daleko, kteří si mohou s klidným svědomím dovolit fušovat do anime a mangy, jsou sourozenci Wachovští. Zato Chrise Nahona by někdo měl od filmu definitivně odstavit... Jedna hvězdička za dva světlé momenty a překvapivě solidní výkony některých herců. Každopádně ale ruce pryč! PS: Psema má naprostou pravdu. Nebýt krátké rauchpauzy, u filmu bych opravdu zkolaboval... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tato akční upířina opravdu nabízí „velmi zajímavou“ podívanou. Viděl jsem jí dříve než animák, takže jsem neměl s čím srovnávat a to bylo asi dobře. Osobně nemám moc rád asijské filmy, kdy lítají bojovníci po stromech a barácích připevnění na špagátech. Nejhorší na tomhle filmu není ani tak scénář či výkon hlavní hrdinky, ale spíše vizuální (digitální) efekty, kdy cákance krve a rozprsknuté hlavy/údy vypadají moc uměle. Tedy lépe řečeno úplně na ho…!Jinak jsem byl docela spokojený, protože od podobných lehce podprůměrných/průměrných filmů ani moc nečekám.5/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film sice je stupidní, ale to pouze pokud ho budeme posuzovat dle měřítek západní kinematografie. Z opačného, tedy dálnovýchodního pohledu lze říci, že Francouz Chris Nahon konečně natočil ekvivalent hongkongského filmu. Také je třeba si uvědomit, že toto nemá být realistický film s bojovým uměním, ale fantaskní komiksový příběh s hyperestetizovaně nadsazenou choreografií (Corey Yuen opět přichází s "žensky" extravagantním konceptem ala "DOA" a "Smrtící andílci"). Navíc, když se odhlédne od několika ohyzdně laciných CGI záběrů působících dojmem starých videoher, pak nelze upřít bravurní práci kamaramana. Nejen, že některé scény přímo kopírují původní anime (úvod v metru), ale i vizuál je naprosto totožný - rapidmontáže záběrů z extrémních úhlů, měkké světlo, pohyby kamery a vytváření dojmu dynamiky elypsami v akčních scénách (souboje nejsou přehledné, klíčový je estetický dojem ze scény a ne bojová choreografie coby přehlídka dovedností). Z hlediska stylu, rytmu a elyptičnosti je "Blood" výtečný "komiksový" film. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Blade, Underworld, anime Blood: The Last Vampire, Blood: The Last Vampire 2009... . Nevím kdo koho vykradl a je mi to vcelku jedno. Mám rád filmy o upírech a tento film mi udělal radost. I když je Nahon Francouz, povedlo se mu dát do BLV to, co se mi na asijské kinematografii tolik líbí. Poetiku, postavy které žijí a bojují samy se sebou, hudbu která filmu pomáhá... Sice se mu to povedlo nejspíš jen díky náhodě, nebo nějaké chorobě, ale i tak je pro mě BLV slušný úpírák. Pokud v něčem pokulhává(no dobře, belhá se) např. za Bladem, tak jsou to příšerné triky. Naštěstí film na nich není postavený, protože jeho těžištěm je příběh a hlavní postava. Co příběhu vysloveně škodilo, byla role přitroublé Američanky a přítomnost rádobytajné organizace. Ale i tak zbyla spousta super akce a zajímavých momentů. Jako opravdu příjemné překvapení považuji konec, který bývá u podobných filmů katastrofální. Nebyl překvapivý(ostatně to nebylo ve filmu nic), ale byl...vkusný a megadémonka působila opravdu mysticky. Je velká škoda, že se nechopil režie některý s asijských tygrů. Když si tak čtu, co jsem napsal, nevím proč dávám 3*. Asi proto, že během filmu jsem se nenudil. A to za ty 3* stojí. ()

Galerie (17)

Související novinky

Josh Hartnett... tasí kolty?

Josh Hartnett... tasí kolty?

13.09.2009

Nepletete se, včerejší novinka se jmenovala skoro stejně. Tentokrát se ale místo veterána Jeffa Bridgese stane pistolníkem představitel mladší herecké generace Josh Hartnett. Stane se tak v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno