Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chorobná závislost na matce může mít až katastrofální následky… V místnosti sázkové kanceláře ohrožuje maskovaný muž pistolí mladou úřednici. Nemá v úmyslu ji zavraždit, ale pouze postrašit, chce ukrást velké peníze. Žena poslušně nahází bankovky z pokladny do tašky maskovaného lupiče, který ji hodlá zavřít na WC, aby nemohla ihned přivolat policii. Nešťastnou náhodou vše uslyší mladík odvedle, který vejde dovnitř úřednici na pomoc. Doplatí však na svou nezkušenost a udělá osudovou chybu: strhne muži s pistolí masku z tváře. Ten okamžitě zareaguje a střelí nečekaného svědka přímo do srdce… V průběhu vyšetřování se seznamujeme se čtveřicí originálních detektivů, s milenci Zikánem (P. Štěpán) a Krocovou (L. Zedníčková), s postarším kriminalistou před penzí Políčkem (O. Vlach) a tvrdou šéfkou Rohanovou (D. Bláhová). Vyšetřovatelé zjišťují, že neznámý vrah už má za sebou přepadení několika pošt a směnáren a na noční loupeže používá masku, kterou lze koupit kdekoliv. Pátrání se rozebíhá ve třech směrech: jedním je vrahův vztah ke zbraním, druhým ona maska a třetím vynikající znalost místa činu. Až se tyto tři osy protnou, budou kriminalisté znát vraha… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (71)

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Detektivka produkuje napětí v zásadě dvěma způsoby: 1. Divák nezná pachatele a napětí vzniká postupným odhalováním stop a snahou dobrat se totožnosti pachatele a motivu dřív, než detektiv. 2. Pachatele zná divák od začátku nebo značnou část filmu a napětí je vytvářeno soubojem pachatele a detektiva. Tato varianta je IMHO těžší, protože ten souboj musí být opravdu napínavý, aby přebil absenci záhady s totožností pachatele. Nechápu, proč naši tvůrci tak rádi volí tuto variantu, když nejsou schopni napsat, natož natočit opravdu napínavou podívanou. Nuda, nuda, šeď, šeď. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Scénárista asi nebyl úplně při smyslech, když dával v život tento "příběh" a režisér asi také neměl zrovna silnou chvilku. Námět nemusel být špatný, nicméně jeho realizace nedopadla dobře. Mnohé scény jsou na hraně trapnosti, chování protagonistů je neuvěřitelné, motivy činů často taktéž. Zpomalené záběry, rádoby šokující scény, včetně závěru jsou spíše k pousmání. Ovšem, najdeme ve filmu i světlejší okamžiky, a to především díky hercům ve vedlejších rolích. Podruhé se již dívat nebudu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Česká novodobá televizní akční kriminálka. Zní to poněkud podezřele, že? Projekt, který dojel na režii. Roztřesená kamera a zběsilý střih z vás ještě druhého Greengrasse neudělají. Na to by Petr Kotek musel mít talent či alespoň cit pro tempo vyprávění. Scénář sice není úplně nejvyšší kvalitativní třída, ale myslím, že kdyby byl podpořen slušným rozpočtem a solidnějším režisérem, tak mohl být základem pro dobrý film. Po Škodné sice zůstala aura sympatického projektu, ovšem ne již zároveň i aura kvalitního počinu. Snad příště. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době česká kriminálka, za kterou se tvůrci nemusí stydět, a u které může mít divák pocit dobře stráveného televizního večera. Našla by se tam místa, o kterých by se dalo diskutovat, ale vzhledem k dosavadní mé zkušenosti s podobnou televizní produkcí, se mi to jeví jako nepodstatné šťourání. Musím ocenit i výborné herecké výkony, ať už padoucha samotného, či jeho matky, nebo jako vždy spolehlivého Oldřicha Vlacha. Jsou to poctivé čtyři hvězdičky. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Scénář Viktorína Šulce jako vyšitý z dílny Hollywoodské produkce - prostě pro popcornového jelinama. Pane Šulci, pochopte prosím, že tady jsme na starém evropském kontinentu, kde prozatím vládne divák inteligentní a moudrý (Homo sapiens). Alespoň doufám a věřím, že to tak zůstane. Mimo jiné, ten závěr s Taťánou Medveckou zámořskou scénaristickou produkci dokonce předčí. Zkuste nabídnout, pane Šulci, svou práci v Jú Es Ej. Třeba vyděláte balík. Tady už to na nás nezkoušejte, prosím prosím. Ani slušné herecké výkony Vaše dílo nezachránily. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy veze vrah Zbyněk Jansa (Michal Slaný) svou oběť, paní Hánovou (Pavlínu Mourkovou), na invalidním vozíku do výtahu, jeho ruce jsou v chirurgických rukavících. V zápětí si však rukavice teprve navléká. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama