Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pochyby jsou o pochybách uvnitř nás. Celý život něco vyznáváme, děláme pro tuto víru vše a během času nabydeme přesvědčení, že jen naše pravda je ta pravá a že jen my ji jsme schopni správně identifikovat.... Ale co když to tak není ? Tím kdo bude mít pochyby je v tomto snímku Meryl Streep, které perfektně sekunduje vždycky kvělý Philip Seymour. Ten zde mimořádně nehraje žádného podivína či loosera, ale kněze církevní školy. Skvělá záležitost ! * * * * ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ve vytříbeném hereckém souboji Meryl Streep a Philipa Seymoura Hoffmana se překvapivě neztrácí ani Amy Adams, která tak dokazuje, že její herecký rozsah zdaleka nekončí u pomatených princezen. Pochybám by sice prospělo zkrácení některých scén, ale jako drama s přesahem jsou daleko kompaktnější, než zbytek letošních "oscarových vábiček", a v závěru se jim opravdu podaří přinést silnou pointu, která Vám z hlavy jen tak nepůjde. 8/10 P.S. Kázání o pomluvách bych tesal. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni drama, ktery se prvni polovinu tvari jako spis takovy komedio drama, nebo to na me aspon tak pusobilo, o jedny cirkevni skole, sympaticky ucitelce a farari a nesympaticky reditelce, ktera kazdyho kontroluje. Jenze to je jen v prvni polovine, druha nabidne seriozni drama na vazny tema, ktery je fakt fantasticky vygradovany a ktery je vlastne cely o jedny da se rict pomluve a pochybach. Ruku v ruce s tim de konec, kterej sice trochu naznaci, ale taky necha na pochybach. No a tim, ze se dej odehrava v cirkevni skole, tak mu to pridava na zajimavosti, navic je skvele natocenej. A to sem se jeste nezminil o hercich. Amy Adams tu sice spis funguje jako mila a lehce naivni sestra, ale roli zvladla, ale pak tu jsou Hoffman a Streep, ktery se k hlavnimu slovu dostanou az v druhy polovine filmu, ale fakt to stoji za to. Hoffman je sice extra vyzranej, ale roli sympatickyho kneze zvladnul paradne a ke konci skvele pritvrdi. No a Streepova celymu filmu kraluje, zvladla to presne tak, jak bylo potreba, takze, i kdyz je jeji postava spis nesympaticka, udrzela to tak, ze ji zaroven clovek musi aspon trochu chapat. Proste paradne napsany drama se skvelym obsazenim za slabsich 5*. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po pekle zvanom Mamma Mia! som potreboval presne takýto liek. Meryl Streep je tu FANTASTICKÁ, ale ani typovo presne obsadený zvyšok nezostáva v jej tieni (Amy Adams je ako myška-mníška prekvapivo presvedčivá a Hoffmana som snáď ešte nevidel v úlohe, ktorá by mu viac sedela fyzicky i výrazom - on JE farár). Film ide proti očakávaniam. Čakáte vyhrotené oscarové tlačenie na pílu, no výborne napísaný scenár zostáva pekne pri zemi a vyhýba sa akémukoľvek démonizovaniu či vynášaniu jednoznačných súdov. Pripadalo mi to osviežujúco nehollywoodske. Navyše... momentálne nemôžem nemilovať film, v ktorom Meryl nespieva a neskáče po posteli. ;-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který není pouze o hereckých výkonech, jak jsem původně očekával. Ze začátku je to sice možná až moc pomalé a první půl hodinka se mi zdála spíše takové o ničem, jenže poté začne být příběh velice zajímavý a konec nabízí přímo důvod k zamyšlení. A to mám u filmů rád. Shanley to navíc natočil velmi dobře, celé se to nese v takovém komorním duchu a některé scény mezi Streepovou a Hoffmanem byly vážně výborné. Tím se dostáváme k hereckým výkonům, které byly vlastně tak trochu sázkou na jistotu, protože dva již zmiňovaní herci si chodí pro herecké nominace stejně často, jako pro rohlíky do krámu. O to víc zaujme Amy Adams, která dokázala že není jenom tou naivní princezničkou a že od ní máme do budoucna čekat velké věci. Stejně jako od režiséra, pro kterého je to po hodně dlouhé době teprve druhý film a jsem zvědav co natočí dalšího. Tímto filmem mě totiž velice zaujal. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Snímek obdržel 5 nominací na Oscara: za nejlepšího herce ve vedlejší roli (Philip Seymour Hoffman), za nejlepší herečku v hlavní roli (Meryl Streep), za nejlepší herečku ve vedlejší roli (Amy Adams), ještě jednou za nejlepší herečku ve vedlejší roli (Viola Davis), a následně za scénář (John Patrick Shanley). Ani jednu z nominací se mu ale nepodařilo proměnit. (POMO)
  • John Patrick Shanley, scenárista a režisér, je zároveň aj autorom oceňovanej rovnomennej hry. V roku 2005 za ňu získal i najprestížnejšiu Pulitzerovu cenu. (murakamigirl)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno