Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku příjemný český film o víně. Dobrý ročník to sice není, ale na naše poměry je více než vydařené. Výborná kamera krásně zachycuje krásy moravského kraje, pořád se tady pije a Voříškové to po celý film velmi sluší. A má to takovou tu pohodovou atmosféru, že u toho člověk jen vypne a zavidí hrdinům tolik toho dobrého vína. A Tomáš Bařina na mě působí jako čerstvý vítr do české filmové společnosti. Jen, aby se nevyčerpal tak rychle, jako třeba Janák. To by byla škoda. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemná reklama na vinařský jihomoravský kraj. Tereza Vořísková je absolutní neherec. Lukáš Langmajer nesympatický až na půdu. Hlavní hrdina takový nijaký trouba a režisérsky to taky není kdovíjaká hitparáda. Naštěstí od filmu nešlo očekávat nic jiného než lidovou zábavu pro nejméně náročné a to Bobule splňují. 50% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

#43 Tož nebylo to špatné no. Jako letní a především oddychová záležitost to funguje perfektně. Sympatičtí, neokoukaní herci, několik celkem vtipných (ale přesto nerušivých) momentů a celkem originální příběh o "nápravě" jednoho pražského podvodníčka. Na české poměry, je to velmi slušný film, který českého diváka může jenom potěšit. Lepší čtyři hvězdy a teď dilema zda se pustit do druhého dílu, či si radši nekazit dojem. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Nehorázná idealizace až sprosté znásilnění moravského folkloru. Občas je k zblití jak to pražští "Moraváci" przní. Nejvíc Postránecký, jehož představa lokálního patriota z Moravy se omezuje na kurvování za každým druhým slovem. Náznak místního akcentu v jeho mluvě je přitom nulový. Ba naopak - slovo "viď" jakoby bylo lidem z Moravy vlastní. Kritických poznámek mám ještě milion, ale zmíním už jen dvě: 1. Holčina, která se po ránu napájí bílým vínem, musí trpět příšernou zácpou a je mi jí fakt líto. 2. Spát pod péřovou kapnou za takových horkých nocí může jen debil. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bařina nezklamal. Bobule jsou přesně tím, co nám slibuje v traileru. Letní romancí, která nepostrádá vtip, sympatické obsazení ani krásné vizuály a pobavila mě jako už dlouho nic z české produkce (v tom dobrém slova smyslu). "Český Dobrý ročník" míchá nádherné záběry z moravských vinic i (opravdu) vtipné scénky z potloukání se dvou pražáků po Moravě v tom správném poměru a já jsem rád, že tu je konečně debutant, který trefil do černého. Silných 8/10 P.S. Tereza Voříšková je v Bobulích nejen proklatě sexy, ale i dobře hraje, což je jako splněný sen :) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu si zahrál manželský herecký pár Tomáš Matonoha a Lucie Benešová. (Had6)
  • „Jeden natáčecí den měl začínat v sedm ráno. V deset ale zmizel Kryštof a chvíli po něm i Lukáš Langmajer. Oba byli dva dny zavření ve vinném sklípku a popíjeli. Nebylo možné se jim dovolat, protože tam nebyl signál,“ zavzpomínala na nejkurióznější situaci z natáčení v jednom z rozhovorů Tereza Voříšková. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)
  • Fotka s kapličkou a Honzou (Kryštof Hádek), kterou místním ukazují policisté (Jiří Bábek a Kamil Švejda), se nachází nedaleko Velkých Bílovic u vrchu Zimarky. Je zasvěcená hned 4 patronům – svatým Cyrilu a Metodějovi, sv. Václavu a sv. Urbanu. Základní kámen byl položen roku 1945, ale stavba byla postavena až v letech 2001 až 2002. Vrcholek kopce, na kterém byl postaven, je uměle dotvořen lidskou prací. (tommahol)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama