Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poklidná humorná komedie z prostředí jižní Moravy nepřináší sice nic převratného, ale je to taková oddechovka na odreagování. Děj není taky nijak zajímavý, ale vše zachraňují charismatčtí herci, kteří se skvěle doplňují. Konfrontace Jihomoraváků s Pražáky je pro mě jako nestraného pozorovatele velmi vtipně udělána. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je lepší si to posrat sám, než podle toho, co ti říkají ostatní." Ač jsem prožil velkou část života v Brně, tak na expedici na jih jsem se vždy vydával s vědomím jazykovýho handicapu. Zkušenosti mne naučily, že bez připravenejch odpovědí na to "s kama" jsem přifrčel a "ke kemu" jedu, mi nikdo žádnou informaci neposkytne. V tom jsou Bobule poměrně přesný a pro mne i dost vtipný. Bodrej humor mám totiž rád a když se do něj vmísí mladší z rodu Langmajerů se svým výrazem nadrženýho mimoně, vynikající dopraváci či přítulná fenka od voříška, tak mi nezbývá, než vyjádřit svou spokojenost. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemná reklama na vinařský jihomoravský kraj. Tereza Vořísková je absolutní neherec. Lukáš Langmajer nesympatický až na půdu. Hlavní hrdina takový nijaký trouba a režisérsky to taky není kdovíjaká hitparáda. Naštěstí od filmu nešlo očekávat nic jiného než lidovou zábavu pro nejméně náročné a to Bobule splňují. 50% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tereza Voříšková je možná neskonale sexy, ale to je asi tak všechno pozitivní, co o Bobulích můžu říct. Obrázky z Moravy jsou pěkné, pokud vzýváte reklamní kýč, přesvědčivost pražských herců nulová, režisérův smysl pro gradaci a pointu gagu žádný. Sice to celé docela uteče, ale jinak je to film dobrý akorát tak pro Pražáky. Nadhodnocení téhle upachtěné rádobykomedie svědčí o zoufalé úrovni české kinematografie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bokovka? Dobrý ročník? A není to jedno? Ač nejsem příznivcem české kinematografie, tak se tu a tam objeví něco, co ve mně vyvolá zvědavost. Dějově nejsou Bobule nic moc (jistý pražský švihák fušuje do realitního světa tak vehementně, až po něm jde kriminálka, zašije se u dědy na venkově, kde se blíží sklizeň i sbližování s místní kráskou – a vše, co mu přijde do cesty, řeší trochu banálněji než by se dělo ve skutečném životě), formou si ale leckoho získají. Malebná krajina jižní Moravy, scény nasáklé vínem a vizuál, který v tuzemské kinematografii dlouho nebyl. A pokud nebudete brát Bobule jako vyloženou komedii, zachutná vám.. a příliš neztrpkne. Navíc oceňuji, že debutující Bařina nepovažuje diváky za úplné idioty, nenutí je rudnout hanbou v sedačkách, drží si relativní nadhled a vyvaruje se „janákovským“ úletům (úplně si vybavuju, jak mi jedna spolužačka ve škole zarputile nutila, jak silně v ní Snowboarďáci vyvolali takovou tu nostalgii sjezdovek.. inu, to právě Bařina nabádá k otevření nějaké té dobře vychlazené lahvinky)!! Herecky si snímek drží slušný standard, Hádek i mladý Langmajer slušně zvládají komediální timing, Terezka Voříšková skoro nemluví, ale za to nechá mužského diváka několikrát zasnít nad tím, jaké by to bylo na vinicích zestárnout a díky některým na české poměry netradičním momentkám odpustíte leccos okolo. Jen je obrovská škoda, jak režisér celou látku zbytečně drolí (postavy mizí, jiné o mnoho zbytečnější se objevují), jak potencionálně silné scény odbývá, některé jakoby chtěl mít brzy z krku, další mohly mít mnohem hlubší emoční dopad na diváka (třebas postelová scéna s peřím) a některé vyloženě ruší navozenou atmosféru. V lecčems je to škoda, ale na druhou stranu, buďme za Bobule (a Richarda Krajča) rádi!! *** a krapet víc.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Poté, co bouchne burčák a dvojice myje u jezu auto, je všechno velmi špinavé. Oblečení kluků je však zcela čisté. (Kroup4)
  • Komedie se stala s 301 416 diváky 5. nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech za rok 2008. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama