Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proč lékařské univerzity praskají ve švech? Co vede lidi studovat medicínu? Konkrétněji pak obory jako je patologie a soudní lékařství? Že by chuť nořit prsty do mrtvého masa? Láká je přítomnost smrti? U party nadaných mladých patologů z Philadelphia's University Hospital tomu tak už nejspíš bude. No a uznejte. Kdo by tak skvělé postavení nevyužil ke zkoumání čerstvých vzorků? Nehody se přece stávají každý den a když jste tím, kdo určuje zda to opravdu nehoda byla nebo ne, máte jedinečnou šanci rozřezat si, jen tak ze zvědavosti, i živého človíčka. Do téhle fajn party si to napochoduje i vynikající student Ted Gray (Milo Ventimiglia), který měl díky svým skvělým výsledkům možnost, zapsat se do tohoto speciálního programu pro mladé patology. A protože je Ted sympaťák, vezme ho „parta" téměř okamžitě mezi sebe. Hned na to mu samozřejmě vysvětlí, jaké jedinečné možnosti mu členství v téhle speciální skupině nabízí. Ted bohužel udělá tu fatální chybu, že couvne a z ničeho nic se tak dostává na první místo žebříčku hitparády s názvem „tomuhle se brzo stane nehoda". Zbývá mu proto jediné. Porazit mladé patology ve vlastní hře a dostat je tam kam patří. Do márnice. (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původní nápad vypadá hodně zajímavě, ale ono zpracování s tím samotným teen pozadím děsně moc přehání. A nakonec za to taky zaplatí, protože se do toho zvláštně zamotá a nakonci vyplyne v celku logické ale na druhou stranu zvláštní zakončení. Furt ale pozor na film samotný, už z názvu je znát, že krve tu zde protoče dost, a když už ne krve, tak vnitřností divák uvidí víc, než by Rambo rozstřílel v posledním filmu. Když nechuťárna, tak pořádná a tady se tím vším snaží zapůsobit nejvíc jak to jde, ale já si myslim, že příběh tím vším předčí a zas tak hnusné to v tu chvíli divákovi zase nepříjde, vždyť je to práce jako každá jiná, a někdo to prostě udělat musí. Kdyby to nebylo moc nahrané a trošku více reálné, možná by ta myšlenka stála za pomyšlení, takhle je to jen obyčejný film, který v sobě NĚCO měl, ale nedokázal to naplno využít. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle názvu by se mohlo zdát, že se bude jednat o další z řady vyvražďovaček odehrávající se na oddělení patalogie. To by nebylo níc nového jelikož jsme se do tohoto prostředí mohli podívat už ve filmu Anatomie avšak toto je něco úplně jiného. Je těžké o filmu napsat, jestli je dobrý nebo špatný protože každý v něm uvidí něco jiného. Určitě se najdou tací, kteří budou ujíždět na hrabání se mrtvolách a nebo při souložích přímo na pitevně ve společnosti čerstvých mrtvol ale na druhou stranu tu bude druhá skupina diváků, která bude film považovat za sbírku perverzních a nechutných scén a nejspíš budou mít i pravdu protože o tom film je. Já se docela dobře bavil jelikož se po dlouhé době jedná o snímek, který alespoň trochu vybočuje z řad klasických schématických hororů a thrillerů jakých je teď spousta. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pointa a celková logika filmu je celá postavená na hlavu, ale akoby akýmsi zázrakom to ani tak nevadí. Partička budúcich patológov, ktorá po nociach vraždí ľudí len preto, aby mali čo na stôl a mohli sa dohadovať o príčinách ich smrti no... prečo nie? Film má aspoň spád, výrazne nenudí a v závere sa pokúša akože o niečo nečakané, čo má diváka prekvapiť. Výsledok síce za veľa nestojí, ale snaha sa cení. Zaujímavosťou je, že v snímku (odhliadnuc od partnerky hlavnej postavy a staršieho pána doktora, ktorý tu je aj tak len do počtu) sa nenachádza ani jedna vyslovene kladná postava. Všetci to sú buď priami, alebo skrytí hajzlíci. 60/100 ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád vdolky, jiný zase holky a v případě Pathology si tamní protagonisté potrpí především na mrtvolky. Nutno podotknout, že když do sebe při pitvě Griffin Cavenaugh pral hamburgera, dostal jsem hlad a šel si udělat tousty. Slabším povahám jíst při film ale nedoporučuji, mohlo by se jim z té cákající krve a vnitřností udělat malinko nevolno. "We're animals. It's our nature to kill.", pronesl Jake Gallo a v tomto duchu se nese i celý film. Zabíjíme pro lepší svět, protože nás to baví a je to vlastně jen hra, ve které se ale nehraje podle pravidel. A jak už to tak bývá, když se v něčem soutěží, člověk chce být nejlepší. K tomu si přičtěte masochistické sexuální orgie, násilí páchané na mrtvých tělech spolu s morbidním humorem a dostanete Pathology. Jen díky nepředvídatelnému konci se film vymanil ze smetiště průměru ve svém žánru. (5/10) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na tých arogantných hajzlov mi nebolo dvakrát po chuti. Ale príbeh si to vyžadoval, tak som to preglgol. Postavy boli nevýrazné, a vobec som im neveril, tú ich zákernosť a herci tiež neboli presvedčivý. Film je jeden veľký nezmysel, ale u ktorého aj ten nezmysel, vyznel veľmi dobre. O koľkých filmoch toto môžem povedať? Skoro o žiadnom, lebo ja nezmyselnosti vo filme neznášam, ale tu boli aspoň zaujímavé a v príbehu hrali zvrátenú stránku filmu. Je to veľká šou do sveta mŕtvol a ich vrahov, aj keď scenár je jedno veľké fiasko, no film mi ubehol, ani som nevedel ako, a vonkoncom nenudil. A finálny ojeb na hlavného kinga, môžem len povedať super vyvrcholenie. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Když je Gwen nalezena mrtvá za neznámých okolností, tak je Tedovi dovoleno, aby udělal její pitvu, přesto že on objevil její tělo a může tak být podezřelý. Ve skutečnosti pitvu nesmí provádět patolog, který by jakkoliv znal mrtvou osobu. (Musak)
  • Většina orgánů viděných ve filmu pochází z prasat a krav. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama