Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (867)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Túto drámu zdobia naozaj hviezdne mená a divák v podstate dostane to čo očakával. Rodinná dráma, ktorú poznamenal nečakaný návrat za zajatia v Afganistanu je v prvom rade o vzťahoch. Jednoznačne musím pochváliť všetky scény z Afganistanu, ktoré dvíhajú film z priemeru. Nadpriemerné sú aj herecké výkony všetkých zúčastnených, ale najviac priestoru dostáva T. Maguire. Scéna s balónom za stolom je jedna z naj. Pri sledovaní som si uvedomil ako dozrela N. Portman od čias Leona. Scéna s políciou v závere mi už prišla akosi nasilu a už-už som si mayslel, že skončí tragicky, čo mi väčšinou vyhovuje, ale tu by mi to nejako nesedelo. Samotný záver ma preto potešil, a áno treba sa s tým naučiť žiť. Hoci v tomto prípade pri spomienke na nebohého kamaráta s ktorým padol do zajatia, to bude naozaj ťažké. Dánsky originál je o dosť civilnejší a uveriteľnejší než americký remake, ale uznávam, že remake je to slušný a takmer identický. Takmer. 70% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s kvalitním příběhem, "Bratři" mi ho nabídli. Nejedná se ani tak o originální příběh, který vyrazí dech. Milostné trojúhelníky nejsou nic zvláštního, tento se milostným ani nazvat nemůže. Je ale tak dobře natočený, že nedostatek originality neřeším. Režisér netlačil na pilu, celý děj se proto nese v poklidném a téměř pohodovém tempu, které na pár minut roztrhne až zajetí v Afghánistánu a závěrečných patnáct minut. Gyllenhaal má charisma a v tomto filmu mě bavil hlavně on. Maguire se snažil, občas mi přišel nepřesvědčivý a nehodící se do role mariňáka, o chvilku déle se mi líbil, každopádně slušný výkon podpořený totální ztrátou tělesné hmotnosti. Portman hrála svojí klasiku. Zajímavé rozhodně je, že ať se zde objeví jakákoliv herečka (i v té nejmenší roličce), je velmi pohledná, což se zase tak často nevidí. Pro ty, kdo viděli dánské bratry, byla tohle převařená omáčka hozená do jiného sáčku, ale s mnohem větším ziskem. Já je neviděl a proto nemohu posoudit, který z těchto dvou udělal stejnou věc lépe. Každopádně, Brothers se zařadil mezi to nejlepší, co jsem letos zatím viděl. 90% 30.01. 2010 ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné to bolo, aj keď s výhradami. Originál som nevidel, takže neviem nakoľko sa upravovalo, no prišlo mi to strašne skratkovité. Hlavne v druhej polovici by som uvítal polhodinku navyše a možno by som bol absolútne nadšený. Inak silné, citlivé, veľmi dobre zahrané (aj keď Maguire občas nestíha).Škoda, že tento film kinami tak prešumel. Slabších 8/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

"Nevím, kdo řekl, že jen mrtví uvidí konec války. Já viděl konec války. Otázkou je - dovedu se vrátit do života?" Válečné psychologické drama, které nabízí několik výborných hereckých výkonů, skvělou hudbu, pár silných scén v podobě vyřčených vět, psychiku vojáků navrátivších se z války a tíživost svědomí. Já se do sledování Bratrů dokázal ponořit a snímek se mi celkem odměnil - zapůsobil na mě. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Těžba emocí z nitra človíčka je tvrdá fachmařina. Kdo to umí, je kingem. Zaslouženým laureátem. V hospůdce U Sheridana je to tak, že divák přilne k určitě postavě, a pak: děj se vůle boží. Srdečně přitakávám ostatním, že se to dostane pod kůži, ale hroch jako já potřebuje pomalé kroky ku pochopení, nepotřebuju klopýtat v dřevácích, když vím, že cíl je v nedohlednu. Bratři jsou postiženi známou filmovou chorobou, která se nazývá kapesníčkařina. Není na škodu, ale zkousnou jí jen nakřáplý duše. A tam, kde obvykle začínají sympatie k režisérovi (tedy u pochopení jeho vize), tam si Jim teprve nasazuje helmu a jde šůrovat. Ale šůruje poctivě, to se musí nechat... 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli své roli musel Tobey Maguire (Sam Cahill) výrazně zhubnout. Během pěti týdnů shodil přibližně devět kilo a dostal se (při výšce 175 cm) až na váhu 65 kg. (greetchen)
  • Film vznikal v době, kdy v Hollywoodu naplno vypukla stávka scenáristů. (Nyck)
  • Severoamerické tržby byly 28,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 43,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama