Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 1

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 334)

Fr 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří říkají životu NE vlastně nežijí. Žij naplno, říkej ANO a nebudeš litovat!…. Zní to jako agitka nějaké sekty? Yes! A u této je ,,guru“ T. Stamp! Koho by napadlo, že jediné slůvko ,,YES“ dokáže naplnit nejen film, ale i mě. Pozitivní způsob života, který čiší z nepitvořícího se J.Carrey a sympaťačky Z. Deschanel je nakažlivý. A možná i nadhodnocuje nejen humor, ale celý film. Věříte? NO? Yes? PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Jasně, bude to ,,No Man. A všichni budou z kin odcházet s myšlenkami na sebevraždu. Tak mne napadá, neviděli jste už něco podobného? ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

V roce 2006 jsem usnul na dvě minuty při snímku Šifra mistra Leonarda. V roce 2009 jsem usnul hned dvakrát na pět minut při snímku Yes Man. Uznávám že nápad "na každou otázku odpovíme ano" je originální. Také uznávám, že jsem se i párkrát zasmál (muselo se ale jednat o opravdu vtipné Yes scény např. emaily, letáčky, Yes Guru a sebevrah), to ale nic nemění na faktu, že jakmile došlo na romantiku - "vážné" věci, tak jsem (nelžu) usínal a opravdu se mi to podařilo. Jim Carrey má co se týče vylomenin svá léta za sebou a v současnosti bych jej raději uvítal v dramatu typu Věčný svit neposkvrněné mysli, než v této crazy komedii. Najednou mi připadal opravdu jako "skoro" padesátník, ne jako komik z dob Božský Bruce či Lhář, lhář. Pokud mne tedy hlavní postava zklame (Carrey je skvělej, ale mně tady opravdu nepřipadal jako týpek schopný dělat vtipy), u filmu usnu a zasměji se vtipům jen cca jednou za 25 minut, tak nemohu dát vyžší hodnocení než lepší dvě. Možná tomu dát druhou šanci, i když bych to spíše viděl na DVD. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je vynikající komik a téhle komedii dává svůj osobitý punc jedinečnosti. Přesto se mi jevila jako další v řadě těch s otřepaným scénářem. Člověk, který se díky náhodě zamiluje, následují chvilky štěstí, pak příjde klasicky šokující novina, rozchod, snaha o usmíření, předstíraný nezájem, definitivní usmíření, polibky, závěrečný potlesk (i když ten tam vlastně překvapivě chyběl)... Vše je na jedno brdo, ale jak říkám, díky Jimimu je celá o stupeň zábavnější. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Takhle nějak má a hlavně musí vypadat kvalitní a bezchybná komedie, na které nedokážu najít jedinou chybu a která je opravdu velmi povedená. Yes Man právě tohle bez jakýchkoliv pochyb splňuje. Je zde dokonalý a naprosto invenční nápad, díky kterému můžu zase jednou říct, že jsem viděl originální komedii, která mě dokázala absolutně pobavit a která je prostě a jednoduše geniální. Tohle je zkrátka jízda, Jim Carrey napřed skoro na všechno říká ne, aby vzápětí změnil svůj život a začal říkat ano. Naprosto banální nápad, říkal jsem si, když jsem se o téhle komedii dozvěděl. Geniální film, který nemá chybu, říkám si nyní, když jsem film viděl. Samozřejmě je bez debat, že tahle komedie stojí a padá s výkonem Jima Carreyho, kterému přesně tyhle role sedí. Carrey zde předvádí svou naprosto dokonalou one-man-show a je opravdu na co se dívat. Ale je zde i mnoho jiných zajímavých věcí, například párty s kostýmy ve stylu Harryho Pottera (Harry Potter a Yes Man mají stejného producenta, takže se vlastně ani není moc čemu divit). Já už nevím, jak tuhle komedii více vychválit, je to zkrátka komedie, na kterou jen tak nezapomenu, kterou budu mít v hlavě ještě hodně dlouho a kterou považuji za jednu z nejlepších komedií, které jsem kdy viděl. Zkrátka Jim Carrey válí a já mu s radostí dám pět hvězd, protože dobrá komedie se prostě musí ocenit a zde není k syslení hvězd absolutně žádný důvod, když se mi to líbí, tak tomu těch pět hvězd prostě dám. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkat na všechno "ano" se někdy vyplácí. Řekněme, že vás bezdomovec požádá, abyste ho svezl, co řeknete? Ano! Řekněme, že vás požádá o mobil, aby mohl někomu zavolat (zřejmě bude mít dost přátel, tenhle ten bezdomovec :-)), co řeknete? Ano! A když vás požádá, abyste mu dal všechny své peníze, co mu asi tak odpovíte? No jistě, že ano. Poté zjistíte, že nemáte benzín, baterie u mobilu se díky bezdomovci vybila a tak musíte pěšky na benzínku. A tam potkáte někoho, jako je Zooey Deschanel… O tomhle je tento film. Carl prostě na vše odpovídá ano, a proto se mu stanou zajímavé věci, které mu změní život. A mně nezbývá než říct, že jsem se přitom skvěle bavil. Carreyho mám rád a vím, že stejně jako umí pobavit, umí být i vážný (Věčný svit neposkvrněné mysli, Muž na Měsíci). O Zooey taky vím, že je roztomilost sama ((500) Days of Summer) a že nezkazí žádný film, ve kterém hraje. A i když plný počet si zatím nechám do zálohy pro další zhlédnutí, tak můžu Yes Man vřele doporučit, právě díky hlavní sympatické dvojici. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Jim Carrey (Carl) se hodiny učil hrát na kytaru jednu píseň - a po natáčení se nástroje už ani nedotkl, i přesto, že mu učitel tvrdil, že má vlohy. (ČSFD)
  • I když jeden z plakátů zobrazuje Jima Carreyho (Carl) běžícího skrze pole květin, ve filmu taková scéna není. (HellFire)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama