Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 1

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 334)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice všední film. Mám rád oba hlavní představitele, ale zvláště v případě Jima bych byl radši, kdyby se začal přesouvat k dramatičtějším rolím (Věčný svit), tyhle skopičiny mu sice pořád jdou, leč po těch patnácti letech už začínají působit krapet zvětrale. Zooey je jako obvykle milá, vtipná a svá (a nemyslím tím jenom ta kukadla a ten hlas), film jako celek ale nijak zásadně vytrhnout ani nemůže. Vracíme se tedy k samotnému filmu, který je po scénáristické i režijní stránce typickým příkladem standardu manufakturované hollywoodské komedie posledních dvaceti let - zajímavý námět, klasická dramatická stavba, (SPOILER) veselý konec s úspěšně ukončenou heterosexuální romancí. Nic míň, ale rozhodně nic víc. 50% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, ale jen místy. Na Carreyho poměry nic moc, samotný jeho ksichty už trochu ztrácejí své kouzlo (možná je to stářím), natož když se nemají pořádně o co opřít. Ale o charisma naštěstí ještě nepřišel. Výborná byla postava Normana (Rhys Darby), kolegy v práci. Jejich vzájemné se trumfování v gestech a úšklebcích, když Jim skončí na retarda v izolepě, to považuju za vrchol celého filmu. A zvláštním, sympatickým dojmem působila Zooey Deschanel. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

I když se Yes Man snaží bourat všechny konvence a klišé, tak se tomu v poslední půl hodince nezabránilo, nebo se spíš objevily žánrové náležitosti. Ku podivu mi zestárlý Jim Carrey vůbec nevadil a v roli "Yes" bych si nedokázal představit nikoho jinýho, příběh byl zajímavý, zábavný a originální, ale to někdy prostě nestačí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Nie. Ani nie. Určite najslabšia Jimova komédia, a to som zarátal aj Cable Guya. Je to hrozne "chcené", riedke a debilná zápletka robí s hrdinu nesvojprávneho vola, ktorý naletí nejakej sekte a potom sa z neznámych dôvodov zaslepene riadi jej jediným "prikázaním". Prečo to ku*va robí? Je úplne dementný? Zasmial som sa asi trikrát - Jim robí mŕtvolu, Jim mal veľa redbullov, Jim... eee, nie, na tej tretí gag si nespomeniem, hoci som film práve dopozeral. Našťastie film zachraňuje prekvapivo dobre fungujúca romantická línia (vďaka absolútne očarujúcej Zooey). Celkovo mierne sklamanie. Jim by sa mal po vzore Slya ešte raz vrátiť k svojej najslávnejšej postave ("Aaaaalrighty then!") a potom to s komédiami normálne zabaliť. Malý UPDATE: Zo solidarity k manželke som sa na film pozrel ešte raz a musel som pridať hviezdičku. V okamihu, keď neočakávate smršť carreyovských gagov, odmyslíte si tú "nasilu" zápletku a pristúpite na mierne zatrpknutú romancu, je to celkom príjemná záležitosť. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Je to zábava, ale hlavně ke konci si člověk uvědomí, jak je to plytké... Yes zápletka přináší dost srandovních situací, kterým jsem se skutečně rád zasmál, ale ve výsledku je to fakt o ničem. Jim Carrey hraje troubu a toho jeho šéfa z práce měl hrát Mike Myers, to je jasný, Rhys Darby je jen jeho levná kopie:) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Jim Carrey (Carl) nedostal žádný plat předem, ale inkasoval 36,2% ze zisku. (Pattrick)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama