Reklama

Reklama

Precious

  • USA Precious (více)
Trailer

Šestnáctiletá obézní Afroameričanka Claireece „Precious" Jones (Gabourey Sidibe) žije krutým životem. Nejen, že hlavní hrdinku psychicky týrá a ponižuje její matka (Mo´Nique), ale navíc čeká již druhé dítě se svým nepřítomným otcem. Oporou jí není ani okolní svět a školou prochází s dobrými známkami, aniž by si kdokoliv všiml, že neumí číst ani psát. Precious je někdy na dně, ale nikdy se nevzdává. Pod hrozbou vyloučení ze školy přijímá nabídku přestupu do alternativní školy. I když nezná význam slova alternativní, instinkt jí napovídá, že je to příležitost, na kterou čekala. Zde potkává trpělivou učitelku, paní Rainovou (Paula Patton). Precious nastupuje na novou cestu, která ji vyvede z temnoty, bolesti a bezmocnosti k lásce a svobodnému rozhodování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (372)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh, který může napsat jen sám krutý a nevyzpytatelný život. Zajímavý námět a prostředí. Skvělé ženské herecké výkony - zejména Mo´Nique, která měla dost velký podíl na celkovém dojmu. Neuvěřitelně kvalitně sestříhané a prostříhané scény. Kvalitní práce s kamerou a opravdu pikantní scénář. Je to jeden z těch filmů, nad kterým budu ještě dlouho přemýšlet a budu si ho v duchu přehrávat ... 80%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ach, tá oskarová porota. Znova nám do hlavy tlačí tie silné životné príbehy. Tentoraz prišla na raz černošská tlustoprdka ktorá nemá perspektívu, ale má svoje sny. Znie Vám to ako sračka? To si ešte ale musíte pridať pokusy hudobných hviezd o herectvo. Presne tak. Mariah Carey a Lenny Kravitz nás skúsili dostať svojím talentom. A ako veľký bonus dostanete ten krásny výraz hlavnej hrdinky, ktorý jej vystačil na celý film. Skutočný oskarový skvost ako sa patrí. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze pribeh je nesmierne silny, nedostalo ma to tak, ako som myslela (dufala). O tom, co sa vo filme udialo nie je potrebne pisat, je to naozaj priserne, trestuhodne a posledna polhodina mi sposobila zimomriavky. A o hereckom vykone Mo'Nique alias matky Precious sa snad ani nemusim vyjadrovat, to je podla mna na Oscara. To, co predviedla bolo tak strhujuce, ze bude musiet naozaj dostat este minimalne 10 pozitivnych roli, aby mi vyciarkla z mysle tu odpornu postavu, ktoru tu tak bravurne stvarnila. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Verim, ze Precious se nestane filmem, který bude brán jako oblíbený, že si ho někdo bude pouštět desetkrát do roka. Stane se filmem, který je v okamžicích silný, ale jako celek působí moc Oscarově, jeho ambice jsou obrovské a s každou minutou více a více viditelné. Přitom na druhou stranu mi to zpracování a ty přechody do "kouzelného" světa Precious kde je modelka, herečka zpěvačka apod. přijdou úplně amatérské a laciné. __ Příběh je docela síla, ne až tak silný jak by z toho šlo vytlačit, ale ty skutečnosti které se staly jsou docela odporné. Ale kvůli tomu dávat Oscara? Ne. __ Ono dívat se dvě hodiny na černý, upocený buldozerky není zrovna moje vysnene, ale slecna Destova to vsechno zachranila :-))) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Šlo by to i líp, ale stejně to bylo docela silný kafe. Tvůrci filmu sice mohli přitlačit na pilu (nejspíš by se z toho dala vytěžit větší ''oscarovina''), ale mně se právě líbilo, že si film na nic nehrál a ukázal nám život jedné černošky bez sentimentu, bez srdcervoucích scén - prostě tak, jak to je. Musím říct, že já jsem tomu filmu věřil vše a ''líbil se mi''. Hlavně jsem si u filmu říkal, že ty problémy, co někdy řešíme my, vlastně ani problémy nejsou... Docela působivý snímek! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Oscar 2009: herečka ve vedlejší roli (Mo'Nique), adaptovaný scénář. Nominace: film, režie, herečka v hlavní roli (Gabourey Sidibe), střih. (zdeny99)
  • Paní Weissovou si měla původně zahrát Helen Mirren, ale odstoupila. Mariah Carey ji nahradila dva dny před začátekm natáčení. (HellFire)

Související novinky

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama