Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná roku 1941. CITÁT - Dobrý špión potřebuje krytí.......... Po úvodní scéně se vracíme o dva měsíce zpět abychom sledovali děj, který nás přivede zase na začátek (nebo konec). CITÁT - Šanghaj je Paříš Orientu.......... Příběh je vyprávěn hlavním hrdinou Paulem Soamesem (John Cusack). Nemusím moc špionážní filmy zvlášť ty z Neesonem nebo Damonem a jeho tvářičkou jak dětskou prdelkou a tak jsem si tento snímek docela vychutnal. Pěkně vyvedené válečné prostředí, povedená hudba a skoro kriminální příběh nás pěkně vtáhne do děje. Trochu mi tam vadila ta vysoká politika, té moc nerozumím. Neočekávejte však žádnou akční brutální vyvražďovačku, ikdyž se zde hodně umírá a také nečekejte žádná špionážní udělátka a pomůcky, funguje zde jen kabelový telefon (pevná linka) a symbolika předávaná ústně nebo předem dohodnutými předměty. Je to spíš taková válečná noirovka bez špetky humoru. CITÁT - Svět se změnil.......... ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Povrchní zápletka,plytký příběh,nastavovaná přeslazená limonáda na konci (noir a hepáč?,vy čuňata producentský!!),a Kjusak s těmi svými vykrojenými rtíky,který třeba Bogartovi charismem nesahá ani po psí dečky (tak jako Bogart mu nesahá ani nikam jako herec),by to u mě mělo shodit do žumpy.Jenže ON to je noir! Přesněji pokus o něj.A ne jen nějaké ty odkazy ,nebo nějaké neo... (Coeni), poklona žánru nebo něco,ale čistokrevný noir se všemi svými prima atributy,včetně promluv pana hrdiny (k tomu nutno přičíst tu neskutečnou skvadru východoasijských hvězd,které opravdu nemůžou za to,že většina bílých buránků nemá nakoukáno a nedokáže je od sebe rozlišit). Takže děkuji a chci eště! ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

I přes rozporuplné hodnocení co u tohoto filmu je, musím hodnotit tento film kladně, sice jsem si zpočátku říkal, že Cusack to prostě neutáhne tak dobře, ale nakonec to zvládl, pomohlo mu v tom také velmi velmi kvalitní obsazení v podobně božské Li Gong, perfektního Watanabeho a opět střílejícího Chow Yun-Fata, bokem se tu mihnou i další znamý herci (Morse, Potente). Další významné plus tohoto snímku je perfektní kamera, která vytváří špičkovou temnou atmosféru noir filmů. Parádně film také podepsal svou hudbou Klasu Badelt. Za mě celkově 80 %, možná kdybych to celé vidět v originále a ne v čínském dabingu, přidal bych možná ještě o kousíček lepší hodnocení, ale na plné by to asi nestačilo. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Válečné, odbojové, romantické, zlé, špionážní × průměrné, nenáročné. Japonci měli kruté praktiky, a v době světové války je měli i naši sousedé, ale stále mě to mrazí, když to vidím, byť jen nastíněné ve filmu. Snímek to byl dost průměrný, žádná velká dramata se nedála, konec byl jasný už od poloviny děje. Potěšila jsem své oko na tři výborné a sympatické asijské herce. ..poslední dny mám filmy rozkoukané jako seriál, kdy už bude zkouškové období za mnou.. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Shanghai je dle mého celkem podhodnocená. Proč tomu tak je, je těžké spekulovat. Film má od začátku do konce vynikající atmosféru, skvěle napsaný scénář, lidskou stránku, samozřejmě pár klišé. Naproti tomu jsem seděl a vychutnával jsem si tuto pavučinu intrik, v podání zajímavých hereckých jmen. Cusack dle mého ztvárnil postavu agenta bravurně, s chladnou vypočítavostí a bez přehrávaných emocí. Jediné, co bych snad vytknul, byl občas chaotický děj. Říká se, že sto lidí, sto chutí a v tomto případě to platí dvojnásob. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

  • Okrem Thajska sa filmovalo aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama