Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 2

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 2

Recenze (561)

juta 

všechny recenze uživatele

V dnešní době není moc obvyklé udělat animák v černobílých barvách, to si může dovolit jen Tim Burton a projde mu to. Byl jsem zvědavý jestli tenhle remake, pokud by se to dalo tak nazvat, bude probíhat v podobném duchu jako ten z roku 1984 a co tam Tim přidá, aby to vydalo na celovečerní film. Ze začátku to tak bylo, ale od určité chvíle se děj musel zvrtnout a taky že se zvrtnul na celkem zajimavou zábavu, i když želvička byla trochu přehnaná, dalo se to ustát a ta temná atmosféra společně s holčičkou s vykulenýma očičkama mě dostala. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Victor je chlapec samotár. Napriek snahe otca vzbudiť v synovi športové nadanie, Victorovi imponuje veda. Najviac zo všetkého však má rád svojho štvornohého priateľa Sparkyho. Nadarmo sa nehovorí, pes je najlepší priateľ človeka. Jedného smolného dňa Sparkyho zrazí auto. Victor sa nevie so smrťou jediného priateľa zmieriť a tak sa rozhodne, že za pomoci vedy privedie svojho kamaráta späť medzi živých. Aké to bude mať následky??? Zvláštna rozprávka. Aby ste ma nechápali zle, nie zlá. Príbeh pekný, spôsob animácie v čiernobielom vyobrazení pôsobí originálne. Záver dokonca dramatický. No mňa proste veľmi neoslovila. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Mojím najobľúbenejším animovaným detským hororom ostávajú MONSTER HOUSE a MŔTVA NEVESTA. Frankenweenie nie je zlý ale jeho scenár nestačí na plnohodntoný celovečerák. Hlavne akčné finále mu uberá na zaujímavosti, pretože príšery behajúce po meste vôbec nie sú nebezpečné (všetci kričia o ratu ale nikomu sa nič nestane). Odkazy na klasiky žánru potešia ako aj niektoré úžasné postavičky... A nebola tu ani jediná fakt kúzelná scéna... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu mi uniká zmysel postmodernistického charakteru tohoto filmu. Narážky na známe staré horory sú tak zrejmé, že ľuďom znalých tématiky nijak zvlášť chytré pripadať nebudú a kto napríklad horory štúdia Universal nevidel (deti budú úplne mimo odkazov), tomu to bude fuk. Záver vážne nemusel byť v mlyne, Burton proste mohol vymyslieť niečo sofistikovanejšie, čo by na Frankensteina odkazovalo. Lepší je film, ak si vystačí s vlastnými nápadmi, ako napríklad oživovanie psa autobatériami. Alebo scenárom, od ktorého od začiatku presne neviete, čo čakať. Ak si o tom neprečítate vopred. Inak veľmi príjemný staromódny filmík pre všetky generácie, ale žiadna si ho nevychutná úplne naplno. Alebo sa mýlim, proste závisí to od vkusu. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Frankenweenie není v žádném případě špatný film. Není ani nudný. Je krásně naanimovaný a Sparky je neskutečně roztomilý. Jenže. Na toho starého Burtona, kterého už posledních pár let postrádám, je to bohužel málo. Chybí tomu to, co ho vždy zdobilo. Vnitřní kouzlo, srdce, mojo, cokoli, co vám dá ve filmu tu pocitovou nadstavbu. Burton to uměl. Třeba to ještě najde. 6/10 ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Postavičky Burton modeloval postaru, tedy ručně bez počítačů, jen za pomoci mechanických pomůcek. (agass)
  • Želva Shelley svým jménem odkazuje na příjmení autorky původního románu „Frankenstein“ Marry Shelley. (DanteZ)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama