Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kým prvý diel sa ešte tváril, že má aj čosi ako príbeh, dvojka na to totálne rezignuje a "scenár" (úprimne pochybujem, že nejaký vôbec mali) už pracuje len s nejakou od boku nastrelenou chabou zápletkou a okolo nej vŕši viac či menej vtipné skeče a improvizácie. Tam, kde kvôli trikom musela byť nejaká premyslená koncepcia (Mr. Thinker, Lincoln, geniálna scéna v galérii), je to náramne zábavné. Improvizácie sú však väčšinou hluché, zúfalo nevtipné, ba trápne (Hill, Hader, preboha, odkiaľ sa títo nudní ľudia vzali? - žeby zo sračky zvanej Superbad?!), jediným svetlom v tejto temnote je skvelý Hank Azaria (to, ako utrie Darth Vadera, nemá chybu). Stiller sa očividne nudí, ale našťastie má žiarivo očarujúcu Amy Adams, kvôli ktorej si film zaslúži o hviezdičku viac. Hej, a má to veľmi slušné triky, dravé tempo a Alan Silvestri hrá, akoby si nevšimol, že toto nie je dobrodružný veľkofilm za 200 miliónov dolárov, ale "iba" rodinná komédia. 5/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Jednotku som videl dost davno, ale pamätam si, ze sa mi pacila viac, ako dvojka. Neviem, cim to bolo, ale uz mi to neprislo take vtipne, nepomohol tomu ani Ben Stiller, ktory ma vzdy rozosmial, ale musim uznat reziserovu snahu o zabavu, vela vizualnych efektov a hlavne skvelu hudbu Alana Silvestriho. Z mojho pohladu najväcsiu radost z tohto filmu budu mat deti, pre dospelaka to moze byt nudne. ________ Ben Stiller - (Larry Daley) +++ Amy Adams - (Amelia Earhart) +++ Owen Wilson - (Jedediah) +++ Hank Azaria - (Kahmunrah / Abe Lincoln) +++ Robin Williams - (Teddy Roosevelt) +++ Christopher Guest - (Ivan Hrozný) +++ Alain Chabat - (Napoleon Bonaparte) +++ Jon Bernthal - (Al Capone) +++ Steve Coogan - (Octavius) +++ Ricky Gervais - (Dr. McPhee) +++ Bill Hader - (George Armstrong Custer) +++ Eugene Levy - (Hlas Alberta Einsteina) +++ Johah Hill - (Brandon / Brundon - nočný dozorca) +++ Produkcia: Shawn Levy, Chris Columbus +++ ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Řekl bych malinko "komplikované". Je vidět, že nebylo kde navázat a tak příběh působí malinko nesourodě a komplikovaně. Tvůrcům se nepovedlo vymyslet příběh, který by organicky navázal na první díl. Pozitivem jsou ovšem nové postavy, které opravdu zapadly. Azaria a Amy Adams jsou opravdu perfektní a navíc je tam Abe Lincoln, který nám připomíná morální řád jeho doby, kdy po Americe pobíhali samí gentlemani a dámy :-) Povedené, leč příběh malinko zklamal. Snad třetí díl bude lépe napsaný :-) Jinak zdařile rozjetá série... 8/10! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller druhýkrát a v podstate rovnako úspešne stráži oživené muzeálne exponáty, hľadá zmysel života a zachraňuje planétu. Tentoraz po boku pôvabnej Amy Adams, skotačivého Abraháma Lincolna a verných parťákov Owena Wilsona a Stevea Coogan. Kým sú v pohotovosti triku kúzelníci, ide film ako namydlený blesk. Ani ten najvydarenejšie digitálny gašpar ale nepomôže preklenúť úzku škatuľku rodinnej komédie. Pochválim aspoň výkon Jona Bernthala. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem se na dvojku docela těšil. O to větší bylo mé zklamání ze spousty bezduchých dialogů, hluchých míst bez vtipu a bez špetky zajímavosti. Pro menší diváky zde chybí všechno, co bylo v jedničce...poučné hlášky a živější a veselejší ztvárnění celého muzejního dění... :-( A navíc je to místy dost nuda... :-( Za posledních 5 minut dávám...35% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)
  • Film se natáčel ve městech Washington a Vancouver od 8. dubna do srpna 2008. (don corleone)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama