Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako prvý diel..ale množstvo nevyužitého potenciálu...Shawn Levy nie je extra talentovaným režisérom, ale jedno vie..zaujať masy a to sa mu darí...Ben Stiller je často trápny, ale Amy Adams je milo vtipná...celkovo je to príjemny oddych, ktorý mohol byť určite omnoho lepší..ale u tohto režiséra stačí že je aspoň dobrý... ()

Ferry 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem sice neviděl, ale ani jsem ji vidět nemusel. Stiller má sice grimasy a umí se tvářit jako debil, to ale tenhle film nezachrání. Pro děti určitě pěkná podívaná, vizuálně je to taky moc pěkně propracované, ale vesměs už jsem od poloviny čekal až bude konec, co víc, před koncem jsem viděl asi nejvíc klišé z celého filmu. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nějaký dotaz ??" - "Jeden bych měl.. Proč máte ženský šaty ??" ;) Nadržená Amélie Earhart v podání rozkošné Amy Adams, černobílý, či spíš bezbarvý, Al Capone, tragický Ben Stiller i skvělý Hank Azaria v jedné z nejtrapněji napsaných rolí své kariéry, oba totiž hravě strčí do kapsy opičí astronaut, který zřejmě napsal i scénář, ve svém kratičkém výstupu, to vše v sequelu naprosto rezignujícím na jakýkoli příběh, jehož fikční svět s nulovými pravidly, měl-li v prvním filmu trhliny, teď už jde o Mariánský příkop, platí za ten vůbec nejzoufalejší, jaký v podobné žánrovce za dlouhé roky pamatuji.. Jsem si jistý, že kanadský režisér Shawn určitě není až tak Levy, nicméně i přes ty fantastické výdělky, jimiž se jeho snímky pyšní, platí za velkou neznámou, když umí přijít s velkou peckou, aby se následně nesmírně ztrapnil, když paradoxně boduje spíše s malými projekty.. Těžko si však vysvětlit, kam se ztratil humor jedničky, to bude snad vědět Aerhartová, protože těch pár slušných dialogů rozhodně nezachrání tu směs infantilních vtípků, zbytečné romantiky a hlušiny, která za doprovodu směšně přepáleného soundtracku Alana Silvestriho, který sám sebe vykrádá jako nikdy, opravdu dost obtěžuje.. A Ricky Gervais ?? V rámci, dnes již bohužel, trilogie až trestuhodně nevyužitý, což v důsledku neznamená nic jiného než vroucné přání, aby tuhle kravku v Hollywoodu už konečně přestali tahat za cecíky, protože když těsně před titulky zazní geniální hitovka od Coldplay, jeden už je tak znechucený, že už si jí ani nedokáže užít.. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Bezbřehá amerikanistická agitace s podprůměrnými triky a nezáživným dějem, kde nejzábavnější momenty obstarávají oživlé pilíře amerického umění (Woodova Gotika bez vidlí, Hopperův obezřetný barman, Eisenstaedtův poválečný polibek či Calderovo rozhýbané hýbátko) jež se vtipně naaranžovány tísní v malých místnostech a ve složení, v jakém se nikdy nemohly setkat. Dějiny už nejsou jen žvatlající roztomilé postavičky, jak tomu bylo v díle prvním, došlo i na morálně-edukativní záměry tvůrců - Abraham Lincoln pronáší vzletná slova o síle národa, feministka Amelia Earhart obhajuje čest a rovnoprávnost něžného pohlaví a černí piloti dávají vale rasismu. V tom všem chaosu si obyčejný americký člověk Ben Stiller, prahnouce po pohodovém životě a majetku uvědomuje, že jeho hodnotový žebříček je zkažený jako poslední mléčné zoubky jeho syna. Patos. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je to to samé co jednička, ale proč jsem nedal tolik co u jedničky? Jednička ač se to nezdá neměla tolik logických děr a trapností jako dvojka. Dvojka je velká, je akčnější , ale je kupodivu plošší a trpící syndromem "dalo se z toho vymačkat více". Je tam komplex několika muzeuí a postav je tam dost na použití pro obě strany. Jenže pak se vyfuckuje Lord Vader a všude létají malí BeeGees. Ve skrz naskrz je dvojka prolezlá infantilním dětinským humorem jaký je možno vidět např. v Pink Pantherovi což je shodou okolností také film od Levyho. No a tak je tam opět scénka se špatnou výslovností anebo fackovací scénka. Být člověku 10 let tak lítam v oblacích. Jenže takhle je tam pro dospěláka krásná Amy Adams (sakra to je prdelka :-)), nepoužitý Owen Wilson a jeho Římánek a jeden ze Superbad. Stiller se asi připravuje na Zoolandera, protože v poslední době hraje jako postižený. Bene my chceme Dereka! Kašli na Muzeum! Modní mola rulezzz! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno