Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film plný překvapení, ze kterého mám tak trochu rozporuplné pocity. Ze začátku se mi zdálo všechno zmatené, postupně to ale začalo dávat smysl. Hlavní hrdina byl opravdu duchaplný a očarující, věřila jsem mu jeho víru v dobro a spravedlnost. Konec filmu byl zvláštní, jako by mu něco chybělo. Každopádně zanechal dojem, a to je nejdůležitější. ()

emo 

všechny recenze uživatele

KATASTRPFA!!! Do prvej polovice celkom slušný film, ktorý sa však začne vďaka vyslovenej debilnosti hlavnej postavy neodvratiteľne uberať hádam k najidiotskejšiemu záveru v histórii kinematografie... Pamätáte sa na záver napr. Karate Kidov? Vynásobte miliónkrát naivitou, slizkosťou, hlúposťou a "hrdinstvom" a máte približnú predstavu. Podnapití sme s kamarátom zo žartu tipli najdebilnejší koniec aký by to mohlo mať a ejha - trafili sme... ()

Reklama

jondoe 

všechny recenze uživatele

Je mi to fakt velmi luto, ze nemozem dat viac ako tri hviezdicky. Cakal som proste nieco viac. Vela v tomto filme zostalo neobjasnene. Mozno to mohlo by o trochu dlhsie a scenarista by tak mohol venova viac casu vedlajsim postavam, ktore zastali napriek svojej potencii nevyuzite. Takto nam na zaver ponukol len nicim vynimocnu bitku, ktora nic neriesi. Namet je sice dobry, ale bohuzial zle napisany. Skoda mohol to byt skvely film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zbraní je baterka. Aby bylo soupeři vidět do očí. A pásek je jen symbol. Jen aby nepadaly kalhoty…. Film plný zásad Jiu-Jitsu. Zásad, které se proplétají s normálním životem. Obyčejní lidé to nevědí, těm druhým to mění život. Nechci spojlerovat, proto jen napíši, že jsem se celkem v pohodě vyrovnal s tím, že jde o ,,jemné umění“ a taktéž s tím, že nejde ani tak o to jej předvádět. Takže by to měl táhnout příběh. Jenže na konci jen čumím, a ptám se PROČ? PROČ se tak stalo? PROČ dostala jeho žena špatný telefonní číslo? KAM zmizel T.Allen? Prostě to skončí a já nevím nic!! Takže jestli se chcete dozvědět něco o tomto bojovém umění a nebude vás trápit zápletka ,,všichni mi lhali, ale neřeknu vám proč“ – ring volný! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? To je jedno! Já doufám, že mi někdo z vás napíše odpovědi na mé otázky. Nechci umřít úplně blbej! ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Bojové sporty/umění si zaslouží lepší zpracování, je jasné že v tomhle se to přímo nabízí - hl.hrdina, morální rozhodnutí, trénink a pak na konci vyhrát neskutečným obratem špatně vyvíjecího se zápasu....no to už měly staré dobré Van Dammovky, ale to je prostě pryč a buď jsou tu Teen zábavičky jako Never Back Down, které dopad sportu na člověka moc zlehčují (o holkách a chlastání to opravdu není) nebo právě tyto případy naprosto předvídatelného, po emocionální stránce trapného skotačení - naprosto opačným úkazem jak skvěle natočit film podle stejné šablony, ale prostě dobře to ukázal Warrior. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Mamet študoval Ju-Jitsu 6 rokov predtým, ako začal pracovať na filme. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama